Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antibiotika a alkohol

Od: matyz000 odpovědí: 6 změna:

Ahoj chtěl bych se zeptat.Mám angínu a beru V - PENICILIN 1,2 MEGA BIOTIKA od pátku 30.9. a je 5.10. středa,už je mi fajn a v sobotu bych měl jít na akci a rád bych trochu popil.Tak se chci zeptat od kdy se může pít po vysazení biotik díky za odpověď...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sargo*
hodnocení

2x

Nakažlivý už byste být neměl, ale s alkoholem bych ještě počkala, ten náraz je pro tělo větší, než aby se to kvůli jedné akci vyplatilo. Prolévejte se bílými jogurty, ať se co nejdříve obnoví střevní mikroflóra (po každých ATB se dává dohromady několik měsíců), a dejte si ještě tak celkově klídek :) Ono člověk se cítí v pohodě, pořád se cítí v pohodě, a pak najednou řeší proč je bezdůvodně unavený a nezvládá nic co dřív. Určitě dva týdny, lépe tři (a nejlépe čtyři, ale jsem realista. :-D).

sargo*
hodnocení

2x

Ale vždyť jo, ať si jde. Jestli to byla fakt angína a ne jen nějaké pobolívání v krku, moc si to tam ovšem neužije. Ale nepít vůbec, když totiž koukám na ta data, tak buď ještě nemá dobráno vůbec, nebo velmi těsně.
ATB s alkoholem můžou vést i k dost prudké reakci - dušení v horším případě (před pár lety proběhl nějaký takový případ, kluk měl smůlu, že sanitka přijela navíc pozdě), v lepším nějaká kopřivka (z vlastní zkušenosti mohu říct, že z kopřivky po ATB člověk leze po zdi a je schopný zakousnout vlastní babičku, kdyby to pomohlo *smich*), nikoli výjimka je silná nevolnost; a zbytečně se prodlužuje rekonvalescence. Když už je dobráno, a člověk je fakt ready, je to "jenom" zátěž na játra.

hodnocení

1x

Ahoj. Mám opačný názor než předrádcové... já bych tam šla, abych se po nemoci rozveselila a přišla na jiné myšlenky... ale alkohol bych pila jenom symbolicky ;)

hodnocení

0x

Antibiotika Vás sice zbaví angíny, ale zároveň zanechají v těle pořádnou paseku. Platí prostě něco za něco. Proto bych, být Vámi, sobotní akci odmítla a z důvodu nemoci /či rekonvalescence/ se omluvila. Myslím, že za 14 dní už byste to ustál, pokud by to pití bylo v rozumné dávce, ne do němoty. ;) Jaga.

buss
hodnocení

0x

Na krabičce bývá napsáno, jak je to s alkaholem. Jinak tak, aby nepřebil účinek.

martinaa*
hodnocení

0x

Jit popijet v deseti dnech po dobrani antibiotik je pekna blbost a dost hazard se zdravim. To je vsak na rozhodnuti kazdeho, zda to obetuje par sklenickam, ktere mohou tyden dva pockat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]