Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová ve třídě - jak se zapojit?

Od: miiitenka odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, nastoupila jsem tento rok do nové třídy, protože jsme se stěhovali. Lidi ve třídě jsou v pohodě, akorát jak jsem nová, sedím v lavici a s nikým se moc nebavim, jen občas. A proto se chci zeptat, jestli se s nima dát nějak do řeči (ale vůbec nevim o čem), nebo tomu dát čas a sedět a čekat. Příjde mi totiž blbý jít o přestávce do nějaký debatující skupinky, kde už se na nějaký téma bavěj a já bych tam pak jen stála nebo seděla a neměla co říct. Podle mě by bylo nej sedět a když kolem mě bude rozhovor, do kterýho bych se mohola zapojit, tak se zapojit. Ale jak už se všichni znají dlouho, tak spolu kamarádí a já jsem jen nová holka, kterou neznají...

Proto budu ráda, když mi poradíte :) Děkuju

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Proč se ptáš, jsi rozumné děvče a Tvůj názor je naprosto správný. Nikam se necpat, když je neznám, ale pokud budou kolem Tebe hovořit o tématu, ke kterému bys mohla něco říct, klidně promluv taky. Nejlepší by asi bylo začít mluvit se sousedkou v lavici. Bude to snadné, děvčata mají spoustu námětů k hovoru. No a postupně přibírat další do hovoru, třeba si společně sednout v jídelně při obědě apod. Nebo se k někomu přidat cestou ze školy, dovolit si, zda můžeš jít s nimi, že to tady ještě příliš neznáš, tak aby Ti o novém městě něco řekli. Co tam je zajímavého, zda tam je třeba sportovní stadión, kino, koupaliště, nějaké osvědčené obchody s módou apod. Témat najdeš plno a určitě se seznámíš. Seznámili se kluci na vojně, v učňáku, na internátu, v tanečních, společné téma dokonce mohou najít i lidé ve vlaku nebo v čekárně u lékaře.

Tak do toho, pozvolna, nenásilně a uvidíš, že brzy mezi spolužáky úplně zapadneš. *placni*Jaga.

asminkam*
hodnocení

Děkuju :) Já už se s pár lidma bavila, ale někdy prostě po dni, kdy si mě nikdo nevšimne, nemám moc náladu, takže jsem nemluvná. A když si mě všimnou, tak se cítím uplně šťastná. To bylo v pondělí, ale poslední dva dny zase nic a pak jsem taková zkleslá. Ale říkám si, že bych za každé situace měla působit přívětivě a šťastně, pak jde z člověka dobrá energie a lidé si ho všímaj, ale kde právě brát tu dobrou náladu? A ne vždy to platí... Dnes jsem šla do školy s dobrou náladou, ale pak postupně opadávala, jak jsem se neměla s kym bavit. A vadí mi, že všichni mezi sebou mají dobrý vztah, baví se spolu, jen já sedim a jen je sleduju... Tak snad se to po čase zlepší, až se s nima víc poznám (snad..) :)

shlaighter*
hodnocení

0x

No tak my taky máme jednoho nového ve třídě(od 4.9.) - sice je to kluk, ale tak nějak zezačátku mlčel, zkoumal jaký kdo je a jak se jmenuje(1. týden) pak zkoušel s někým se dát do řeči(holky *smich*) a něco o sobě říct(2. týden) a 3. týden už si povídal skoro s každým, a pak se už zapojil do života třídy naplno;)

Nevím, do jaké třídy chodíš ani nakolik se stydíš, případne jaké máš zájmy(ano, to může udělat hodně), ale nějak tak to je.,

Shlaighter

asminkam*
hodnocení

Tak já tam jsem asi dva tři týdny. První den mi všichni podávali na seznámení ruce :) Jsem byla překvapená. No a když s někým sedím v lavici, tak se bavíme, jenže já jsem prostě takov, že když nevím co říct, tak radši mlčím. Ale asi bych měla začít být víc průbojnější a víc umluvenější, jenže jak ty lidi moc neznám, tak jsem taková zakřiknutá. To je prostě moje račí povaha :D

hodnocení

0x

No, pokud budeš pořád jenom sedět a čekat, tak bys taky mohla časem začít být "ta divná, co jenom sedí a nic s ní není" *nevi* Však pokud máš k hovoru co říct, tak se připoj, i když přijdeš ke skupince nová. Nebo nějaký hovor začni ty sama, na nějaké banální téma (co já vím, třeba "jsem tu nová, ještě to tu neznám, kam tady nejlíp jít za zábavou").

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]