Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabídka práce - je dobré vnutit se?

Od: martinaa* odpovědí: 16 změna:

Hezký den, včera jsem objevila ne netu nabídku práce, která mě zaujala a ihned jsem tam poslala životopis. Jenže mám strach, že zase neodpoví - mám na místo i zavolat? Právě nevím, zda je lepší počkat, nebo se vnutit i telefonátem, když již mají životopis.

Je to pitomost, ale nemůžu se rozhodnout. Snažím se najít lépe placené místo a na 12 životopisů odpověděli na dva.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

těch, co poslali životopis, je hodně... těch, co poslali životopis a zatelefonovali, těch už je méně...a těch, co poslali životopis, zatelefonovali a ještě se přišli ukázat osobně, těch už je velmi málo...

to už tomu šéfovi či personalistovi něco řekne... a návštěva, teda vizuální kontakt a osobní jednání, dá podstatně více... oběma stranám...
takže bych řekl... šup šup, nechat poradnu chvíli samotnou a vychystat se na návštěvu... pokud to jde, co nejdřív...

ale ten telefonát hned!
držím palce!

martinaa*
hodnocení

Tak hejkale, moc dekuji za pomoc:) Zavolala jsem (bohuzel osobne se momentalne dostavit nemohu), a hned nasli muj zivotopis a vzhledem ke vzdelani me ihned zaradili do vyberoveho rizeni, kam bych se mozna ani nedostala. Pote se uvidi.

Strasne nerada se vnucuji, ale nekdy to asi bude potreba.*slunce*

pt®

Martino, jen bych zbytečně opsala, co napsal "hejkal", radím to samé. A ten průvodní dopis, jak radí Liduš, je vhodné vždy posílat s CV. - stařenka

lidus*
hodnocení

3x

Martino CV nestačí, zároveň je velmi vhodné poslat motivační dopis, manžel vedoucí řízení lidských zdrojů říká, že mnohá CV ani nečetl-motivační dopis řekl vše potřebné- a u toho který zaujal přečetl teprve i CV. Volat tam můžete, můžete tam jít osobně ale nezmění to nic pokud teda zrovna nepadnete personálnímu do oka. Motivační dopis je pro každou firmu trochu odlišně psaný, tak aby z něj bylo vidět, že právě u této firmy chcete pracovat.

martinaa*
hodnocení

Tak nastesti ten telefonat pomohl... a muzu se zeptat, co se pise do motivacnich dopisu? Neco jako proc chci zrovna tuhle praci a proc by me meli prijmout? Ja mam totiz toto zarazene v zivotopise...*nevi*

lidus*

nazkusenou.cz/... Sice to tu na mě manžel volá z ložnice (do zítřka umře, má rýmečku) ale tady je to dobře vysvětlené a tak to nebudu vypisovat.

Do CV jen vzdělání a práce-popsat na pár řádek co jsem kde dělala, na jakém postu..zmínit, že firma měla xx zaměstnanců. Řadit od posledního zaměstnání-ale prý to není nikde dané.

hodnocení

2x

Nedávno se zde ptala paní, zda má poslat poděkování za to, že jí věnovali ve firmě svůj čas při výběrovém řízení. Radila jsem jí, že ne, je to přece náplní jejich práce a mohlo by to být považováno za vtírání.

Ve Vašem případě bych ale zavolala. Práce přece neleží jen tak na chodníku /a dobrá práce už vůbec ne/. A je možné, že někdo z dalších uchazečů Vás předběhne, zavolá, zviditelní se, oni ocení, že má o práci skutečně zájem - a Vy ostrouháte. Slušně se zeptat, že jste poslala životopis, o práci máte velký zájem a zajímalo by Vás, kdy a jakým způsobem bude probíhat výběrové řízení. A také se zeptat, do kdy můžete čekat jejich odpověď ohledně toho životopisu.

Myslím si, že slušné a nevtíravé připomenutí své osoby by vůbec nebylo na škodu. Hlavně nenabízejte švestičky z Vaší zahrádky, to už se dneska nenosí.*smich* Hodně štěstí - Jaga.

martinaa*
hodnocení

Na dotaz si pamatuji, a hodne lidi psalo ano - podekujte, je to slusne jednani a nikdy nevite, zda ta ona firma nevypise vybrove rizeni nove.

Pani byla v telefonu velmi mila a muj zivotopis se ji libil, ale zadne svesticky nebudou:D:D

Jen s ezeptam - vyberove rizeni jsem jeste nezazila, byva tam hodne uchazecu? Nebo uz takova ta vybrana skupinka par lidi? Dekuji.

hankauk*

Firma dostane třeba 50 životopisů. Z nich vybere 10 a zkontaktuje kandidáty. Některé firmy mohou dělat první kolo pomocí třeba hromadných testů. Na základě výsledků jich do II. kola postoupí třeba 5. Pak každý přijde na osobní pohovor a může třeba dostat zpracovat nějaký úkol. Na základě výsledků pak postoupí další 3 a z těch se vybere.

Jiné firmy si vybrané kandidáty pozvou na pohovor a zadají úkol a pak vyberou třeba zase 3, kteří postoupí dál. Přijdou třeba opět na pohovor a mají možnost třeba mluvit s dalšími zaměstnanci, např. sales managerem, KAMs, atd. pokud je to relevantní. Jde totiž o to, jak si s nimi sednou. No a pak vyberou jednoho.

Každá firma to má trošku jinak...

martinaa*
hodnocení

To me trosku desi...

50? já jsem zrovna teď (během 14 dnů) na jedno volné místo dostal 500 životopisů! a vyberte si z toho!

olaf71*

kde to pracuješ? tady u nás se na inzerát kolikrát neozve skoro nikdo a jedná se o práci skladníka za plat, který je v této oblasti za tuhle pozici.

almira*

Mohu se zeptat kde? do SZ? :)

hodnocení

1x

Strašně moc záleží na prvním setkání. Někdo může být příjemný, vzdělaný, mít vědomosti, slušně se chovat, ale prostě tomu nadřízenému něčím nesedl. Možná, že ten nadřízený by ani nedokázal definovat, čím. Pak má dotyčný smůlu a přitom za nic nemůže.

Mám stejný zážitek. Do zaměstnání k nám přibyl pán, o něco starší než já, propustili ho z jednoho podniku. Na první pohled mi nesedl a i když jsem se k němu chovala vždy slušně, nějak to vycítil. Měl husté srostlé obočí, pronikavý pohled a velikou pleš, kterou si zakrýval dlouhou "přehazovačkou" od jednoho ucha až k druhému. Dokud jsme byli kolegové, zvládala jsem to a ani on ke mně neoplýval láskou. Jenže hodně šplhal nahoru, byl povýšen a stal se naším vedoucím. A pak to začalo. Všichni dobře, já špatně. Všichni prémie, já bez nich. A přitom ostatní tvrdili, že dělám dobře a že je na mě zbytečně pán vysazený. Skončilo to až tím, že jsem asi po 2 letech už nemohla dál a sama jsem tam práci ukončila.

Takže při přijetí záleží na mnoha aspektech. Vzdělání, praxi a chování určitě máte, teď už jenom, abyste nadřízenému padla do oka. To dokáže hodně vylepšit i hodně zkazit. Držím palce. *palec* Jaga.

martinaa*
hodnocení

Pani rikala, ze vyber uzsiho okruhu zajemcu bude trvat cca 14 dni, pote bude ono vyberove rizeni.

Zrejme nejlepsi bude byt proste prirozena...

olaf71*
hodnocení

0x

pokud máte o práci opravdu zájem, tak se vnucujte. můj poznatek z druhé strany je takový: do mailu mi po podání inzerátu přijde cca.20 životopisů od uchazečů, po pročtení jsem vybral podle kritérií cca. 5 -10 uchazečů. Všem jsem poslal email a telefonoval (pokud bylo uvedeno obojí) a nabídl pohovor na den dle jejich vlastního výběru a času. pokud uchazeč navrhl termín pohovoru na třetí den a déle, věděl jsem, že nepřijde. pokud řekl, že se ještě ozve, neozval. zbytek, který si domluvil pohovor nakonec nepřišel. jen ten, kdo na email reagoval ihned a sám zavolal s tím, že přijde na pohovor ještě dnes, tak ten opravdu přišel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]