Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zajímala by mne jedna věc. Můžu být nějak postihnut za to, když nahlásím městské policii jiné nacionále, než skutečně mám. Šlo o to, že jsem hlásil protiprávní jednání občanů avšak chtěl jsem anonymně a to nejde, tak jsem si osobní údaje vymyslel. Děkuji. Volal jsem ze svého mobilu.
No spíše mi šlo o to, jestli to policie nějak dále řeší nebo se na to vykašle. Neboť mi právě volali a já to nevzal, tak na to zřejmě přišli. Komu patří mobil si asi zjistí, že.. Nejblbější na tom je, že jsem si své údaje jen trochu pozměnil. Příště se asi na to raději vykašlu a nebudu oznamovat nic, ikdyž jsem to původně myslel dobře.
ještě mne napadla jedna věc: je k ohlášení nějakého přestupku nutné, aby si policie musela ověřovat moji totožnost? co kdybych řekl, že nechci sdělit, kdo jsem?
Každopádně, Vaše číslo již u nich zůstane uloženo napořád. Pro informaci: V Černých ovcích (nebo v nějakém podobném pořadu) byla reportáž o poctivosti policie, pokud jim někdo odevzdá nalezené prachy. Klasická reportáž, ALE! Po půl roce zkusili udělat reportáž novou, někde jinde, jestli se policie jako celkově "zlepšila". Výsledek reportáže není zajímavý, zajímavé bylo, když začal titulovat reportérku policista do telefonu právě "reportérko". Samozřejmě ji to zarazilo a ptala se, jak to ví. No a on se rozkecal (a mluvčí to potom veřejně přiznal), že jakékoli telefonní číslo, ze kterého někdo volá policii, se ukládá se všemi daty...
Je mi jedno, co si z toho berete Vy ostatní, pro mě je to jasné: Pokud se nebude jednat o mně a o mé blízké, nikomu pomoc volat nebudu, nesnáším fízly a jejich špiclování.
P.S. Pokud by se objevil nějaký chytrák tak ne - nemám co skrývat, ale nejsem otrok, aby o mně měl kdejaký hlupák se zfalšovaným výučním listem bezdůvodné info...
Mám kousíček od mého domu hnízdo cikánů, takže fízly volám poměrně často. Dřív jsem se i představil, teď už na to mažu. Měšťákům po mojí identitě nic není a státní se neptají. Když je někdo obvzlášť agilní, tak mu prostě řeknu ať to bere jako anonymní oznámení - které musí stejně přijmout.
Volám ze svýho paušálovýho čísla, takže o mě stejně ví. Je dobré volat víckrát po sobě, třeba po třech minutách protože jinak nepřijedou vůbec, nebo klidně za půl hodiny. A taková půlhodina, když sousedovi rvou okapy z baráku je dlouhá doba...
Nevim jak u vás ale u nás má PČR a městská schránky a do těch můžete napsat cokoli a klidně anonymně, pokud jste dostatečně konkrétní tak to i prošetřují ale když vyhodnotí, že je to blábol co nestojí za šetření tak se nic neděje. Když jsem anonym tak nevolám ze svého telefonu a nepíši ze svého PC!.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.