Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nahlášení vymyšlených osobních údajů policii

Od: kharadan odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

zajímala by mne jedna věc. Můžu být nějak postihnut za to, když nahlásím městské policii jiné nacionále, než skutečně mám. Šlo o to, že jsem hlásil protiprávní jednání občanů avšak chtěl jsem anonymně a to nejde, tak jsem si osobní údaje vymyslel. Děkuji. Volal jsem ze svého mobilu.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

atreus*
hodnocení

1x

Nenapadá mne, za co byste mohl být postihnut.

kharadan
hodnocení

No spíše mi šlo o to, jestli to policie nějak dále řeší nebo se na to vykašle. Neboť mi právě volali a já to nevzal, tak na to zřejmě přišli. Komu patří mobil si asi zjistí, že.. Nejblbější na tom je, že jsem si své údaje jen trochu pozměnil. Příště se asi na to raději vykašlu a nebudu oznamovat nic, ikdyž jsem to původně myslel dobře.

ellery*

Zalezi o co presne slo. Pokud by slo o nejaky trestny cin, tak vas mohou kontaktovat (a zjistt si vasi totoznost) z duvodu, abyste svedcil. Za to, ze jste uvedl nespravne udaje (jen z duvodu ze jste se bal/mel strach) vas nikdo nijak trestat nebude.

kharadan
hodnocení

šlo o přestupek

roboot*
hodnocení

1x

No za to Vás určitě nezvařou, nebojte :) (Pokud to je jen u ohlášky)

doplněno 04.10.11 19:43:

Fuj *blee* Nezavřou

buss
hodnocení

1x

Ježíšku, volat anonymně z mobilu? No pokud je na kartu, ale šlo-li by o tr. čin, tak to předají PČR a ta si už poradí, nebo lépe řečeno by měla. To už bych volal z budky a dal si bacha na kamery. Pokud by to bylo oznámení na útvaru, výslech svědka, tak je to jiné. Požádat o anonymitu lze.

kharadan
hodnocení

ještě mne napadla jedna věc: je k ohlášení nějakého přestupku nutné, aby si policie musela ověřovat moji totožnost? co kdybych řekl, že nechci sdělit, kdo jsem?

tomasgulas

Každopádně, Vaše číslo již u nich zůstane uloženo napořád. Pro informaci: V Černých ovcích (nebo v nějakém podobném pořadu) byla reportáž o poctivosti policie, pokud jim někdo odevzdá nalezené prachy. Klasická reportáž, ALE! Po půl roce zkusili udělat reportáž novou, někde jinde, jestli se policie jako celkově "zlepšila". Výsledek reportáže není zajímavý, zajímavé bylo, když začal titulovat reportérku policista do telefonu právě "reportérko". Samozřejmě ji to zarazilo a ptala se, jak to ví. No a on se rozkecal (a mluvčí to potom veřejně přiznal), že jakékoli telefonní číslo, ze kterého někdo volá policii, se ukládá se všemi daty...

Je mi jedno, co si z toho berete Vy ostatní, pro mě je to jasné: Pokud se nebude jednat o mně a o mé blízké, nikomu pomoc volat nebudu, nesnáším fízly a jejich špiclování.

P.S. Pokud by se objevil nějaký chytrák tak ne - nemám co skrývat, ale nejsem otrok, aby o mně měl kdejaký hlupák se zfalšovaným výučním listem bezdůvodné info...

krkovicka*
hodnocení

0x
Sousedce se stala nemilá věc.Jela z práce domů k dětem.Bylo však už jedenáct a na zastavce čekala na spoj domů.Když tak koukala tak ve tmě naproti přes ulici z křoví vylezl chlap,stažený kalhoty a masturboval.Koukal na ní a konal.Když projelo auto skočil do křoví.Pak se ukázal znovu a zas masturboval.Vytočila policii,popsala situaci-řekly že tam posílají hlídku.14min hlídka nikde,autobus přistavil odjela domů.Za tři hodiny jí probudil mobil,rozhněvaný náčelník či co,že tam onanista nebyl.Ona,že autobus přijel,že je jasný že se schoval,neměl už objekt k ukájení a že nebude čekat na hlídku až se uráčí...Rozčílenej chtěl po ní sepsat ve 2h ráno výpověď na služebně.To odmítla,že jde spát.Dál už se nezajímaly.Jméno nahlásila pravé.
buss

No když od 22 je doba spánku... nenechat je aby se na pomoc a chránění odpočinuli.

kumak
hodnocení

0x

Mám kousíček od mého domu hnízdo cikánů, takže fízly volám poměrně často. Dřív jsem se i představil, teď už na to mažu. Měšťákům po mojí identitě nic není a státní se neptají. Když je někdo obvzlášť agilní, tak mu prostě řeknu ať to bere jako anonymní oznámení - které musí stejně přijmout.

Volám ze svýho paušálovýho čísla, takže o mě stejně ví. Je dobré volat víckrát po sobě, třeba po třech minutách protože jinak nepřijedou vůbec, nebo klidně za půl hodiny. A taková půlhodina, když sousedovi rvou okapy z baráku je dlouhá doba...

lidus*
hodnocení

0x

Nevim jak u vás ale u nás má PČR a městská schránky a do těch můžete napsat cokoli a klidně anonymně, pokud jste dostatečně konkrétní tak to i prošetřují ale když vyhodnotí, že je to blábol co nestojí za šetření tak se nic neděje. Když jsem anonym tak nevolám ze svého telefonu a nepíši ze svého PC!.

krkovicka*
Ano nedávno tam někdo hodil vzkaz o požadovaném výkupném nebo odpálí bomby v namátkově vybraných domech.Vyčmuchaly ho a už snad sedí.
ladinpraha*

Když ona anonymita dnes v podstatě neexistuje. I když nepoužiješ svůj telefon nebo PC, tak kamery jsou na každém rohu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]