Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu. V České spořitelně při zařizování úvěru mi pracovnice sdělila, že dokud nezruším kontokorent, který ani nevyuživám a po pravdě o něm nic nevím, tak mi nevyřídí půjčku. Když jsem se ptal, kde ho vlastně mám, odmítla i tuto informaci podat, že to neví.
1. Je nečerpaný kontokorent k důvodu neuzavření půjky?
2. Kde mám zjistit, která společnosti si na mě vymyslela kontokorent?
Moc děkuji.
Petr
Stálá finanční rezerva na Vašem účtu
Tisknout | Poslat |
Čerpání úvěru:
Splácení úvěru:
Takže to nikdo nenachystal cizí ,ale máš ho jako součást tvého účtu.Protože se dá říci že na tebe byla úřednice sprostá,šel bych k jiné bance,kde takové orace nedělají.Česká spořitelna je profláknutá a neměl bych u ní ani Ň.
1. Může to být důvod, je to potenciální dluh. Totéž kreditní karta. Přestože jej nečerpáte, tak to můžete udělat klidně zítra, tím pádem vznikne závazek pravidelně dluh splácet a o to se snižuje vaše bonita, na základě které banka posuzuje žádost o úvěr. Pochopitelně záleží na samotné bance, výši kontokorentu, vašich pravidelných platbách a příjmech.
2. Nenapadá mě snadný způsob, v každém případě jste musel někde něco podepsat.
doplněno 04.10.11 15:07:Ještě k 2) Kontokorent se dává poměrně běžně k běžnému účtu, ale i tam by to mělo být ve smlouvě uvedeno.
Tohle je celé nějaké divné co píšete. Jak můžete nevědět, že nemáte kontokorent? Snad jste svéprávný ne?
A ještě jsem neslyšela, aby bankovnice dávala někomu takovéto ultimáta na které nemá nárok. Ona jen vždy sepíše žádost a Vy jí dáte určité doklady. (příjem)
Pošle žádost na schvalovací oddělení a tam teprve rozhodnopu zda Vám půjčí a nebo ne a nebo pod jakou podmínkou. Tam zjistí i zda jste v registru nebo ne.
1. To je čistě na pravidlech dané banky.
2. Nejsem si jist, ale možná to je poznačeno v bankovním registru dlužníků. Ti Vám udělají výpis, pokud požádáte, ale je placený.
doplněno 04.10.11 18:16:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.