Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dealer od T-mobile si ofotil můj OP

Od: kikina* odpovědí: 13 změna:

*zed*Ano, stalo se. Koncem června 08 na mě v Litvínově na náměstí Míru zavolal asi 22 letý kluk. Řekl, že je zprostředkovatel nabídek od T- mobile a nyní má nabídku na telefon za pohou 1Kč i s přednastveným tarifem HIT 250 + univerzální sim karta zdarma. Nerozhodnuta jsem ho vyslechla, zavalil mě takovou spoustou informací a výhod, že jsem si po 30 minutách řekla, proč ne. Podepsala jsem smlouvu, dostala telefon s tarifem, sim kartu a nějaké prkotiny jako bonus ( minci do košíku v supermarketech *ee* atd. ) OFOTIL SI MŮJ OP!*zed* Teď zpětně nechápu jak jsem to mohla dopustit. LIdičky, prosím,nevíte jak to udělat aby to ofocené nemohli použít? Nějak zamezit funkčnost či tak něco...ja slibuju, že už se nenechám nachytat...jen mi poraďte*modla* Nechci pak za někoho platit půjčky jak barák...známe přece naše zlaté české ručičky...je to moje blbost a zatu se platí,a le prosíém poraďte*modla**modla**modla*

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

maxan*
hodnocení

0x

Nemyslím si, že by tu hrozilo bezpostřední riziko zneužití, přecijen od fotokopie občanky k jejímu padělku je ještě celkem dlouhá cesta a tomu prodejci spíše než o prostředek k podvodům šlo o nějakou pojistu zaručující mu , že neuzavřel smlouvu s "mrtvou duší"

Nemyslím si bohužel, že existuje něco jako "blokace občanky" ,a taky si nemyslím, že by vás někdo mohl legálně činit zdpovědnou za podovody spáchané pomocí nelegální kopie vašeho průkazu, ale pokud chcete mít jistotu, asi by bylo dobré občanku "ztrati" , ztrátu normálním postupem nahlásit , dostanete novou s novým číslem a od čehokoliv spáchaného vaším "klonem" tak získáte ještě větší odstup.

zbirinka*
hodnocení

0x

zdravím.Nemusíte se obávat ofocený občanský průkaz se přikládá ke každé nové smlouvě,nemusíte se bát tyto smlouvy jdou pak na centrálu tmobile kde se ukládají .U každého operátora se takto postupuje.Je to standartní postup kůli Vaší identifikaci.Neobávejte se toho, to co je pro operátora nedůležité se na OP zabarvuje a berou se pouze důležité informace.Opravdu se nebojte zneužití tyto věci jsou dost hlídané..pěkný den

bobr223*
hodnocení

0x

Odstoupit od sepsané smlouvy lze do 14 dnů od podpisu. Samozřejmě SIM karta nesmí být aktivována a ani vylomena z kartičky. Odvolání lze podat na značkové prodejně T-Mobile písemně. Pokud jste promarnila těch prvních 14 dní, tak už to půjde jen a jen velmi těžko ppřes písemné odvolání a Policii za spáchání podvodu na Vaší osobě, ale jde to. T-Mobile to většinou zruší a vrátí veškeré peníze, které jste jim zatím dala.

Více info najdete na www.mobilmania.cz a superforum.cz, kde se takovéto problémy také rozebírali...

maxan*

přemýšlím jestli kolega bobr vůbec četl otázku, nebo zda-li omylem neodpovídá do jiného okna :o)

al bunda*

Bobr je nový, ještě se neorientuje.
Ono se to během několika týdnů srovná.
Hezký den.

martina30*
hodnocení

0x

Na smlouvě,která byla podepsána by mělo být jméno toho kdo sepisoval smouvu a popřípadě tel.číslo,ale myslím,že to určo nezneužije a příště nedávat z ruky občanku*zed*

elena*
hodnocení

0x
nemusíš se bát zneužití...kopie čehokoliv bez notářského ověření je k ničemu.

tracy*
hodnocení

0x
Děkuji. Docela jste mě uklidnili. Já ho nechala okopírovat holky od O2, taky na náměstí a ještě teď *zed**zed**zed*
al bunda*

Někdy si říkám, čím tak asi myslí ti lidé, co nechávají na potkání kopírovat svoje osobní doklady cizím osobám na ulici?
Napsal bych si cvičně pár bianko směnek - co kdybyste se pocvičili v podepisování? Jen tak, nezávazně...? *zed*

martina30*

Lidi myslí,ale dealer tě tak zblbne ,že si to člověk neuvědomí.:)

al bunda*

Těším se, že Tě uvidím na příštím srazu - vezmu si nějaké předpřipravené bianko směnky. Pocvičíš se v podpise. *smich*

cybermagefroll*
hodnocení

0x

blbecek*
hodnocení

0x

Tak presne tohle se mi stalo dnes 15. srpna 2008 - uz nikdy obcanku z ruky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]