Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
zajímalo by mě, zda pojistka na úraz je platná i když ji pojistník nepodepíše. Jde o to, že mi operátoka volala, nabízela mi produkt a tak jsem jí řekla, ať mi pošle inormace. Já si je chtěla prostudovat a podle toho se zařídit - buď uzavřít, nebo neuzavřít. Jenže ejhle, v obálce jsem nakonec obdržela přímo pojistku ... platnou od data (i času), kdy byl uskutečněn telefonický hovor s operátorkou.
Platbu si budou pravidelně účtovat u mého operátora, se kterým spolupracují ...
Je tato smlouva platná, kdyz jsem ji nepodepsala?
Díky za vaše odpovědi, případně rady, jak tu smlouvu ukončit.
Julia
Dle mého názoru byste měla pojistnou smlouvu podepsat a na základě smlouvy teprve dostanete pojistku. Něco jiného je pojištění třeba na cesty, kde automaticky máte pojištění uhrazením dané částky. Být vámi, pojistku pošlu okamžitě zpět doporučeně s tím, že jste si nic neobjednala a u operátorky jste si pouze vyžádala informace k případné smlouvě. Zároveň vyrozuměte i operátora, aby vám částku za měsíční pojistné nestrhával!
To má člověk za to, že chce být zdvořilý. Že? Dovedete si představit, že podnik s takový jednáním by vám někdy něco vyplatil? Když už od prvního kroku to smrdí podvodem!?Ihned všechno odvolejte a nepodepsanou smlouvu si ponechejte jako důkaz, že jste nic nepodepsala. Písemně, doporučeným dopisem. V co nejkratším textu dejte najevo, že nic podepisovat nebudete a nic nechcete. Tečka!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.