Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uzavření pojistky bez podpisu smlouvy

Od: julka* odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer,

zajímalo by mě, zda pojistka na úraz je platná i když ji pojistník nepodepíše. Jde o to, že mi operátoka volala, nabízela mi produkt a tak jsem jí řekla, ať mi pošle inormace. Já si je chtěla prostudovat a podle toho se zařídit - buď uzavřít, nebo neuzavřít. Jenže ejhle, v obálce jsem nakonec obdržela přímo pojistku ... platnou od data (i času), kdy byl uskutečněn telefonický hovor s operátorkou.

Platbu si budou pravidelně účtovat u mého operátora, se kterým spolupracují ...

Je tato smlouva platná, kdyz jsem ji nepodepsala?

Díky za vaše odpovědi, případně rady, jak tu smlouvu ukončit.

Julia

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hankauk*
hodnocení

1x

Dle mého názoru byste měla pojistnou smlouvu podepsat a na základě smlouvy teprve dostanete pojistku. Něco jiného je pojištění třeba na cesty, kde automaticky máte pojištění uhrazením dané částky. Být vámi, pojistku pošlu okamžitě zpět doporučeně s tím, že jste si nic neobjednala a u operátorky jste si pouze vyžádala informace k případné smlouvě. Zároveň vyrozuměte i operátora, aby vám částku za měsíční pojistné nestrhával!

hodnocení

0x

To má člověk za to, že chce být zdvořilý. Že? Dovedete si představit, že podnik s takový jednáním by vám někdy něco vyplatil? Když už od prvního kroku to smrdí podvodem!?*cert*Ihned všechno odvolejte a nepodepsanou smlouvu si ponechejte jako důkaz, že jste nic nepodepsala. Písemně, doporučeným dopisem. V co nejkratším textu dejte najevo, že nic podepisovat nebudete a nic nechcete. Tečka!*bum*

julka*
hodnocení

Díky za reakce.

Na pojišťovnu jsem poslala dopis, že o produkt nemám zájem. Tzv. pojistku jsem si nechala doma - samo, že nepodepsanou a jsem zvědavá, jak to dopadne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]