Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám takový problém s kterým si nedokáži efektivně poradit, předpokládám že jsem zde správně
Za 3 roky (po doplacení auta) plánuji rekonstrukci rodinného domu v hodnotě zhruba 200tis. Řeším teď jak se nejlépe připravit po finanční stránce.
Dokud jsem neviděl parametry stavebního spoření zdálo se mi atraktivní, ale roční poplatek, poplatek za založení a pouze 2% úrok se mi nezdá příliš ideální. Výhodou je ovšem možnost půjčky po dvouch letech s celkem atraktivním úrokem.
Měsíčně nedokáži pravidelně ukládat určitou částku, pravidelně pouze okolo 1tis Kč, nepravidelně trochu více (nedokáži napsat presněji), ale předpokládám že za tři roky naspořím sotva polovinu z potřebné částky.
Proto bych se chtěl zeptat vyplatí se jiný druh spoření než je stavební, pro můj účel? Pokud ano, předpokládám správně že výhodnější půjčku (na RD mám hypotéku, ale ručím jinou nemovitostí, která není moje) než ze stavebního spoření nedostnu?
Ještě dodám že rekonstrukce bude probíhat svépomocí, budu mít tedy účtenky na maximálně polovinu potřebné částky.
Zůstala bych asi u toho stavebního spoření. Teď jsem také takto financovala opravy - uzavřela jsem smlouvu u své domovské banky a hned i požádala o čerpání překlenovacího úvěru. Jsem na tom stejně jako vy - nedokážu extra spořit, ale splácet bez problému
Opravovali jsme také svépomocí a s úhradou spořitelnou nebyl problém - buď proplatili přímo dodavatelskou fakturu (cca do 3 dnů), nebo jsem udělala soupis dokladů, které jsem platila já přímo (účtenky z OBI atd) a částka mi byla proplacena na můj BÚ. Poskytnou i zálohu - do výše 30% celkových plánovaných nákladů, ta se pak musí vyúčtovat do 6 měsíců tuším.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.