Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo může vést dceru ke svatebnímu obřadu

Od: ivik* odpovědí: 12 změna:

Asi banální problém, ale nevíte, kdo může vést dceru na radnici, když její otec nejeví zájem?Žiju pouze s dcerou a jiné příbuzné nemáme.Kdo ho může nahradit, aby se to společensky hodilo?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

4x

mojí ženu mi tam přivedl sám ďábel

pt®

"olafe", to proto, že jste, jako čert *cert*. - stařenka *smich*;)*nevi*

roboot*
03.10.11 16:27

olaf71 *hej**hej**haha*

hodnocení

4x

Jen se zeptám. Nešlo by to tak, že mladí se do sebe zavěsí v předsálí a k tomu správnému místu dojdou společně? *hi*

krkovicka*
Tradice...Musí někdo nevěstu předat :D

hankauk*
hodnocení

2x

Řekla bych, že to může být kdokoliv, kdo je vaší dceři blízký. Pokud nemáte žádnou rodinu - strýčky, bratrance, atd...můžete ji odvézt i vy. Ev. dcera může přijít i sama. Záleží na tom, jak to cítít ona. Každopádně hodně štěstí do budoucího života.*slunce*

hodnocení

2x

Když jsem se vdávala 4. 10. 1975 - jé, dneska je to právě 36 let! , můj tatínek byl rok a půl po smrti. A tak jsem žila jen s mamkou a mladší sestrou. Proto mamka požádala mého strejdu Pepouše, aby mě vedl. Strejda tím byl velice poctěn a potěšen a zhostil se toho opravdu na úrovni. Táta by byl sice táta, ale když chudák už nebyl, i toto bylo vhodné řešení. Jinak - nedovedu si představit, že nevěstu vede mamka. Měl by to být muž, protože mamka vede ženicha a poté utvoří pár s tím, kdo vedl nevěstu.

A tak budu dnes díky Poradně celý den vzpomínat. Nebýt této otázky, snad bych si ani nevzpomněla, je to už opravdu hodně let. A přitom je to jako včera. Jaga.

hodnocení

1x

Iviku, my jsme sli k oltari s manzelkou spolecne. Mame rozvedene rodiny a situace byla tak komplikoana, ze by s nami vzdy polovina rodiny nemluvila, takto sice rbuceli vsichni, ale pres srdce to prenesli. Tradicni to samozrejme neni, ale spolecensky vhodne ano

krkovicka*
hodnocení

0x
Nevl.otec,rodinný přítel,Vy jako matka,Dědeček.Moje kamarádka když se vdávala,vedla jí maminka,Otec je nemohoucí a nedošel by s ní.Byl ale přítomen.

hodnocení

0x

iviku, je to o domluvě.

Nejvíce se mi líbí odpověď, babky...

to bych prosazoval...

meandra*
hodnocení

0x

Dnes ji může odvést k oltáři opravdu kdokoli. Ta tradice, kdy dceru předává tatínek, se už tak přísně nedodržuje. Když jsme s manželem domlouvali svatbu, a není to tolik let, ptali se nás na matrice, jak chceme svatební obřad. Jestli ženich půjde s maminkou, nevěsta s tatínkem, prostě klasika, nebo jestli chceme jít s manželem špalírem už společně. Prý se to tak už běžně dělá a není na tom nic neobvyklého.

anoli*
hodnocení

0x

Myslím, že ten,kdo je pozvaný na svatbu, situaci zná. Někdo to řeší tak, že se jde bez rodičů, nebo si vemou oba někoho z kamarádů - aby to bylo vyrovnané. Ale vše záleží jen na domluvě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]