Nejste přihlášen/a.
Asi banální problém, ale nevíte, kdo může vést dceru na radnici, když její otec nejeví zájem?Žiju pouze s dcerou a jiné příbuzné nemáme.Kdo ho může nahradit, aby se to společensky hodilo?
Když jsem se vdávala 4. 10. 1975 - jé, dneska je to právě 36 let! , můj tatínek byl rok a půl po smrti. A tak jsem žila jen s mamkou a mladší sestrou. Proto mamka požádala mého strejdu Pepouše, aby mě vedl. Strejda tím byl velice poctěn a potěšen a zhostil se toho opravdu na úrovni. Táta by byl sice táta, ale když chudák už nebyl, i toto bylo vhodné řešení. Jinak - nedovedu si představit, že nevěstu vede mamka. Měl by to být muž, protože mamka vede ženicha a poté utvoří pár s tím, kdo vedl nevěstu.
A tak budu dnes díky Poradně celý den vzpomínat. Nebýt této otázky, snad bych si ani nevzpomněla, je to už opravdu hodně let. A přitom je to jako včera. Jaga.
Dnes ji může odvést k oltáři opravdu kdokoli. Ta tradice, kdy dceru předává tatínek, se už tak přísně nedodržuje. Když jsme s manželem domlouvali svatbu, a není to tolik let, ptali se nás na matrice, jak chceme svatební obřad. Jestli ženich půjde s maminkou, nevěsta s tatínkem, prostě klasika, nebo jestli chceme jít s manželem špalírem už společně. Prý se to tak už běžně dělá a není na tom nic neobvyklého.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.