Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zena na MD - je matka i manzelka?

Od: trdlozmoravy odpovědí: 5 změna:

Dobry den vsem,

prosim o uprimne nazory na muj "spor" s manzelem. Mame temer 3lete dite, narozene po nekolika pokusech o UO. Cele tehotenstvi jsem byla opatrna, zadny stres, zadne ponocovani. Nemame babicky na hlidani - moc daleko, manzel si nepral nabizenou vypomoc pratel, prilis se o vymodlene dite boji. Cela situace dopadla tak, ze dite tedy bylo vyhradne 3 roky se mnou ci odpoledne s nim. Po par mesicich me ruply nervy a prosila jsem (bylo to prani k 5vyroci svatby, k narozeninam apod.) ze chci si zajit vecer na veceri - nic. Za posedni temer 4 riky jsme tak nikde nebyli, zadna vecere, zadne kino, zadny silvestr nic... tedka jsem si sehnala praci a manzelovi oznamila, ze snad alespon tam najdu lidi co si se mnou zajdou na veceri bez ditete... postavil to proti mne, ze NIKDO kdo ma male deti nikam nechodi, ja se snazila argumentovat tim, ze porad s ditetem je taky na budku a ze pak nejsem manzelka ale baba na hlidani... nakonec jsem celou MD probrecela jak jsem sama. rodinu mame 80 km, maji vlastni starosti, odstehovala jsem se z mesta za manzelem na malou vesnici kde skoro nikoho neznam, jsem uz po 40tce, navic bez auta... proste se mi skoro porad styskalo... vazne zenska s deckem nema chodit mezi lidi a kdyz tak zase jenom s nim? rika, ze by me klidne vozil do klubu maminek (nesnasim to :o() chybi mi dospeli, ne dalsi emocionalni prvoci...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dítě nemá být koule u nohy ani otrok. Dokážu si představit, že až vaše dítě bude chodit do školy, tak se k němu bude chovat stejně - po škole ihned domů, dělat úkoly, s kamarády jen u vás doma a jen na hodinu nebo dvě za dobré chování. Tohle musí přestat. Jste člověk, tvor společenský, ne "věčná matka". Nejlepším řešením ve vašem případě by asi byla školka. A dopoledne si zajděte třeba na kafe s kamarádkou.

medwed*

Tady nejde o to poradit tady jde spis o to ze pani potrebuje nekoho kdo by ji do toho dokopal v otazce ma vsechny odpovedi ktery chce a moc dobre odpovedi zna jen ji chybi odvaha!

lol*

to je jednoduche, manzel na vas desne zarli a bude delat vsechno proto, abyste se nemohla dobre bavit a smat se taky s jinymi chlapi, pritom by mel byt na vas hrdy..

sargo*
hodnocení

0x

Bych ho hnala...

Ale to mateřské centrum nezavrhujte - nebaví se tam pořád jenom o plínkách, jak by se mohlo zdát. Alespoň trochu ven vypadnete a hlavně, mrňous si taky určitě rád pohraje v novém prostředí a mezi dětmi, musí se přeci trochu otrkat, než půjde do školky. Možná vám to dá možnost seznámit se s někým, s kým se pak budete moci běžně navštěvovat a případně si i vzájemně pohlídat děti.

Měla byste mít auto, copak to jde, zavřít ženskou na vesnici s dítětem bez auta? *nevi*

Manželovo argumenty jsou tak mimo, že vypadají spíš jako demagogie a proti takové se moc logicky oponovat nedá. Ne že NIKDO ven s dítětem nechodí, chodí VŠICHNI, zvlášť s tak velkým :) Ale to vám nepomůže, pokud si on postaví hlavu. Možná by to chtělo zjistit příčinu toho, proč je tak hrozně přesvědčen, že musíte sedět doma. On také nikam nechodí, z práce rovnou domů? To bych se moc divila.

Určitě ale zabojujte, dítě má dva rodiče, vaše práce není o nic méně hodnotná než jeho, aby nutně musel celé večery prorelaxovat jenom on; nedovedu si představit normálního chlapa, že by nemohl zůstat s dítětem doma a ženská si nevyrazila ani s kamarádkami na večeři.

trdlozmoravy
hodnocení

PRO UPRESNENI: manzel si mysli, ze lidi s detmi nikam nechodi BEZ nich, ze zadny z jeho kolegu nebere zenu na veceri ani do kina, ze jsou proste vecery s detmi. ja si to pritom prala jako darek 5 vyroci... kdysi jsme jezdili do vanocni Vidne, chtela jsem aspon toto, kdyz nejezdime na dovoleny, i tam chce vzit dite, CO TO JE ZA VANOCNI VIDEN KDYZ SEBOU PORAD VLECETE MRAZEM 2LETY DECKO, TO JE AKORAT NA H...O :O) a tak to odpiskate...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]