Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to cukrovka?

Od: denita* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, cca před 2 týdny jsem měla virózu - rýma, bolest hlavy, nic hrozného. Ale od té doby jsem pořád strašně unavená, často mě bolí hlava, někdy mě škrábe v krku a pak je to zas OK, jakoby se nic nestalo, je mi všechno jedno a nic nedělám se zájmem, celý den bych jenom spala... Byla jsem s tím u doktorky, která mi udělala odběry krve na měření snad všeho možného - hladina železa v krvi, hladinu cukru - glukózy...Když mě jednou mamka načapala jak skoro spím vestoje, asi jen tak plácla: "Kdo ví, co to je, snad nemáš cukrovku nebo něco se štítnou žlázou...". Vím, že si musím počkat na výsledky laboratoří, kteé budou v pondělí, ale ráda bych jen tak předběžně věděla: mohla by to být ta cukrovka nebo štítná žláza, nebo mám třeba jen oslabenou imunitu? co myslíte?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tlapka*
hodnocení

0x

Na cukrovku by víc než bolesti hlavy upozornila neustálá žízeň. Únava může mít spousty příčin, u mě to byla mononukleoza. Rozvinula se u mě po viróze, ale střevní. Když jsem byla oslabená, projevila se únavou. Byl to ale jediný můj příznak, takže to tak hrozné nebylo. Akorát jsem si musela na chvilku odpustit smažáky, no. :) Ale klidně to může být i jen následek té virozy, netřeba myslet hned na nejhorší možné možnosti. Ale je dobře, že jste obezřetná. :)

Hlavní je, že jste zašla k lékaři. Držím vám palce, aťjsou výsledky co nejpříznivější.

denita*
hodnocení

Děkuju za rady, pomohly. Nakonec se zjistilo, že jsem někdy v minulost prodělala infenkční mononukleózu:). Takže se mám maximálně šetřit, a je to:). Je to snadný lék, ale člověk by ani neřekl, jak ho únava dokáže položit na lopatky.

sargo*
hodnocení

0x

Možná to nebyla jen tak virózka, ale chřipka, a pořádně jste ji nevyležela. Čtrnáct dní (a déle) je docela běžná doba, po kterou je z ní člověk zhuntovaný. Oslabená imunita není "jen", ale k té člověk jen tak snadno nepřijde... nejpravděpodobnější je, že se dozvíte, že máte dlabat vitamíny a zatím se trochu šetřit. Nebo to nebyla viróza, ale něco bakteriálního a pořád to máte v sobě, může to být zánět něčeho bez dalších vnějších projevů - to pak vyfasujete antibiotika, po kterých budete unavená ještě víc *smich* Prostě to může být kde co, ale zatím se děste tím nejpravděpodobnějším :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]