Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je lepší špatný vztah nebo žádný?

Od: leo* odpovědí: 13 změna:

Stále si kladu otázku, zda je lepší špatný vztah nebo raději být sám?I když se ve vztahu často hádáme a cítíme, že s někým jiným by nám bylo lépe, často se bojíme, že svou princeznu (prince) nenajdeme a když zůstaneme sami, bude to ještě horší.

Takže je lepší mít nedokonalý vztah i s jeho chybami nebo zůstat raději sám?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanik*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Leo, můj názor je, že zůstávat ve špatném vztahu je zlé. Nestojí to za to. Akorát to ubližuje oběma zúčastněným stranám. Už od okamžiku, kdy začnete přemýšlet, že by Vám s jiným člověkem bylo líp, vztah je na pokraji konce. Myslím, že není třeba být pesimistický v tom smyslu, že princeznu (či prince) nenajdete. Určitě ji (ho) potkáte. A uvidíte, jak krásný může být vztah, kde se oba milují, jsou spolu rádi a nepřemýšlí nad tím, kde by bylo líp. Samota je těžká to bezpochyby, ale mě se jeví horší, zůstávat ve špatném stavu.
leo*

Tak zle to jeste neni. Premysleni nebylo uplne premysleni, ale spise jen ojedinela myslenka. Je tezke odhadnout, co je potreba pro vztah udelat a co uz je nad ramec... a radeji to vzdat. Ale co clovek vi, treba je chyba ve me...

hanik*
Myslím, že někdy stačí i ojedinělá myšlenka, ale samozřejmě neznám Vaši situaci. Pro vztah musí dělat oba, pokud jeden něco dělá a snaží se a druhý nic...taky to nefunguje. Chyba není nikdy jen v jednom, nikdy...

marie*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Již toho trochu pamatuji, tedy nejsem nejmladší.Moje kamarádka se po 21 letech rozvedla, přestalo to nějak fungovat, poznala muže o němž si myslela, že je to muž dle jejího snu. Byl ženatý, manželství fungovalo jen na papíře, několikrát se rozváděli, ale nikdy to nedošlo do konečné fáze, byli by se museli dělit o majetek, jeho žena o něj nemá zájem, ale nedovolí mu jiný vztah, je to člověk převlečený v draka, hrubá, sprostá, neštítí se žádné podlosti. Moje kamarádka v tomto stavu žije již 17 let, někdy na tom byla hodně špatně,její přítel se konečně odstěhoval od své legitimní ženy, ale nerozvedou se. S mojí kamarádkou se stýká o víkendech, rozumí si a mě je někdy z nich smutno. Takový je život, co vy na to, myslíte, že by jí bylo lépe samotné, nebo by měla hledat někoho jiného./Musím říci, že to několikrát za tu dobu, co je sama zkusila, ale nějak to nikdy nevyšlo/.
hanik*
Marie, myslím si, že dokud si nevyřeší definitivně tento vztah, nemůže si nikoho najít. Pokud hledá (by hledala) nového partnera s nedořešeným vztahem ke zmíněnému ženatému, nikdy se nenajde partnera, kde vztah bude rovnocenný a bude stát za to . Chápu, že je Vám z toho smutno, někdy si říkám, proč se lidé takto zbytečně trápí, je to těžké, vím to sama, ale znám spoustu lidí, kteří ten radikální krok udělali a rozhodně nelitovali.
jen tak

Nerozumim tomu, proc se tedy nerozvede. Copak musi souhlasit s rozvodem oba dva? Je mi jasne, ze to ulehci situaci a rozvod bude ryhlejsi, pokud se oba shodnou, ale prece to musi jit i v druhem pripade, kdy chce jen jeden.

V tom pripade musi mit duvod se nerozvest. Neverim tomu, ze by to bylo jen jeho pohodlnosti ci zvykem, nechat to bezet tak jak je. Ale mozna se boji, aby ho ta druha za cas nezvyklala se ozenit s ni.

Z jisteho pohledu ma takhle vse jiste, ale neni to spravne *stop*

marie*
Určitě máte pravdu, i já mám na to takový názor, jenže v tomhle hrají velkou roli asi peníze, nikdo z nich se nechce dělit. Také si myslím, že ten její přítel je tak trochu sobec, nechce nic měnit, jemu to vyhovuje.Asi to mají ty trochu hodnější v životě dost těžký.

trinity_18*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Je lepsi byt sam nez trpet ve vztahu ktery nefunguje tak jak by mel...

darkmaster
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Je lepší zůstat sám, než se mátořit ve špatném vztahu. Kdo nehledá, najde!
DarkMaster
harry potter*
...španý vztah je JEN ŠPATNÝ VZTAH = NIC! :)

hafí*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Je daleko větší trápení špatný vztah než být sám. Když jsi sám (sama), tak ti sice chybí partner, ale můžeš podnikat spoustu dalších věcí, s přáteli, rodinou a tak, kdežto když se trápíš ve špatném vztahu, jsi na dně. A taky, když jsi sám (sama), máš svobodu, takže kdyby se nějaký potenciální partner naskytl, můžeš jít hned do toho, zatímco i když je vztah špatný, je to vztah, jsi svázán (svázána) a případný rozchod by se určitě neobešel bez nějakých těch scén nebo tak něco.

missues*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

No já si myslím, že pořád platí tato rovnice: něco je víc než nic.

Z dlouhodobého hlediska je rozchod nevyhnutelný; mít děti v takové stavu vztahu je hřích! To vztah musí klapat.

Z tvého příspěvku můžu trochu vypozorovat, že máš strach to ukončit. Mé doporučení je: Ukonči to!

Pokud jsi trochu prevít nebo lépe nejsi blbej, tak si potajnu začni hledat jinou. (skutečně nebuď hloupý)

...a věř, že co tě nazabije, to tě posílí, takže hurá do nového života

(...stejně jak já*frajer*)

dejavu*

Moc jsi toho nenapsal o tom, jaky vztah mate. Samozrejme ze neexistuje zadny idealni vztah, kdybychom na nej cekali, tak stravime cely zivot v cekarne, takze asi posud, co ti ten vztah dava a cim jsi ty prinosem pro partnerku. V pripade nulove bilance je opravdu lepsi se na to vybodnout a zkusit to jinde nebo byt sam. I to ma sve vyhody, ze clovek objevi, kdo je, co ho zajima, co chce, kam jde. Po rozchodu je taky velmi vhodne nejakou dobu byt sam nez si rychle nekoho hledat, takove vztahy se vetsinou rychle rozpadnou, protoze opusteny clovek je nestastny, ponoreny jen sam do sebe a do svych problemu a az se oklepe a da dohormady, toho partnera, ktery to s nim pretrpel, opousti, jako nepohodlneho svedka sve byvale slabosti a ubohosti a odkraci za lepsim. Pro funkcni partnersky vztah je dokonce skoro nezbytne umet byt sam sebou, protoze mit vedle sebe bytost jen kvuli tomu, aby tam nekdo byl, je tedy tristni. Nekdy clovek v samote objevi to, proc druheho miluje a to, co bylo zastreno, se nahle zjevi, jako kdyz strhne zavoj, treba to, ze druheho milujes a hadkami resis jen nastvanost na jine lidi nebo veci, ktere nemuzes zmenit.

Kazdopadne mas jednu velkou vyhodu, sice luxus se rozhodnout a odejit, zadne povinosti, deti ap.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]