Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
jde mi o to, že pracuji a studuji (prvním rokem) kombinované studium. Teď jsem předvapivě zjistila, že mám status studenta. Z toho, že budu mít levnější jízdné či vstupy na kulturu, mám sice radost, jenže teď mi v zaměstnání hrozí propuštění a jako student jistě nebudu mít nárok na podporu, že? Lze se na úřadu práce domluvit nebo leště lépe, můžu se zřeknout statusu studenta? Kdo za mě vlastně bude platit sociální a zdravotní? A mají rodiče, i přesto, že už dávno nebydlím doma, nárok třeba na snížení daní? Jo a je mi 23, jestli to má význam. Děkuji
No pokud nebudeš student tak přeci pracujicí a zdrav.a soc. si budeš platit ty ne?Snížení daní je v případě když rodiče pečují o dítě které není výdělečně činné.Aspon mi to tak logicky přijde .
No, mně to právě celé vůbec logicky nepřijde. Se statusem studenta je vlastně člověk nezaopatnřené dítě, že? S tím zdravotním a sociálním to tak asi bude, spíše mi jde o tu podporu, ale pokud budu muset zametat chodníky, abych podporu dostala, tak se stejně na to asi vykašlu. Díky
Tam to je snad formulované trochu jinak, ne? Jako soustavná příprava na budoucí povolání, tedy prezenční studium vš, kurz/rekvalifikace, možná ještě něco jiného. V kombinovaném studiu asi žádné výhody nedostanete (tj sleva na daních pro vás, pro osoby ve společné domácnosti, sociální příspěvky - pokud by byl nárok, zaplacené pojištění).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.