Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
naše malá chodí do školky zřizované městem. Je možné, že když teď byla 14 dní s příušnicema, že stejně chtějí celou úplatu za docházku do školky. Pro úplnost dodávám, že chdí na celý měsíc na celé dny...
Díky
Koukněte na tenhle problém z druhé strany. Peníze, které školka vybere na školném, použije na nákup hraček, pomůcek, potřeb. Nemůže vašemu dítěti dát na hraní půl stavebnice a říct-bylas nemocná, nekoupili jsme celou. A tobě dám jen 2 /3 papíru, protoze jsi chyběla všecky pátky.
Babičko, výstižně, krátce a pravdivě. Přesně tak to je. Pracovala jsem ve školce už před řadou let, ale vybíral se příspěvek i za nemocné dítě. Bylo prostě jednou přihlášeno a bylo jedno, zda bylo ten měsíc ve školce stále, nebo jen 1 den.
Odpočítavalo se ale stravné, pokud bylo dítě nemocné. Podmínkou bylo odhlásit ho nejpozději do 8 hodin. Jinak ten den strava propadla. Rodičům bylo ovšem umožněno, že si mohli přijít s jídlonosičem a dostali to domů, aby nebyli škodni. Někteří mávli rukou, jiní toho využili a pro jídlo si zašli. Jaga.
No já nevím jak u vás, ale nám říkali, že tyto peníze jdou na energie Na hračky platíme 500,- ročně navíc nad rámec "školného" Tudíž, když nebudu doma, odjedu 14 dní na dovolenou, zaplatím sice nájem, ale na konci roku ve vyúčtování se to projeví a dostanu třeba nějaké peníze nazpět. Kdyby se platily hračky za tyto peníze, samozřejmě neřeknu ani slovo, ale když to jde do energií, nevím, proč to musíme platit, když naše malá ty energie 14 nevyužívala
No ale asi s tím stejně nic neudělám, jen je to zajímavé. Ale co je v tomto státě normální...
Pro Krkovičku: To školné chápu, že se vybírá, ale nechápu, proč dítě platí zálohu na ŠVP, když tam nepojede, případně chce jet, ale onemocní. To už zavání podfukem, v takovém případě bych částku rodičům vrátila. Jaga.
Z čeho se počítá školné je dáno vyhláškou a stejně tak je dáno vyhláškou, kdy mají rodiče nárok na slevu z měsíčního školného. Nemoc dítěte tam vyjmenovaná není, takže se platí plná taxa.
A ano, i když vaše dítě ve školce zrovna není, tak energie se v ní stejně používat musí. To je jako kdybych já z domova odjela na dovolenou, ale zbývající čtyři členové rodiny doma zůstali - taky by se pravděpodobně nic moc neušetřilo, ptž i tak by si svítili, bojler by ohříval vodu, televize hrála... Jinak i školné ve školce je v podstatě jako záloha, vypočítává se jako určité procento z neivestičních nákladů, takže třeba v naší školce se letos školné snížilo, ptž loni byly nižší neinvestiční náklady... naopak by ty náklady byly výrazně vyžší, tak by školka měla právo školkovné zvýšit.
No jasné, s tou dovolenou máte pravdu. My jsme ale čtyři jedeme vždy na dovolenou společně A pak něco dostaneme plus to, co ušetříme za rok
Ale neříkejte mi, že když by jeden měsíc dostali místo 500,- jen 250,- že je to vytrhne
Já myslím že ne. Mě jen přijde nefér, že když ty energie nevyužívá, proč je má platit. To je, jak když si půjdete nakoupit do lrámu a oni vám připočítají 30,- protože i když tam zítra nakoupit nepůjdete, oni svítit musí
A ještě jednou opakuji pro rejpali, paní ředitelka na 1. společné schůzce tvrdila, že částka jde na energie. Na jiné věci platíme další peníze a není jich málo
A když v daný den nepříjde do školky pět dětí, tak učitelkám a kuchařkám sníží plat třeba o 30%. To má logiku. Ještě, že v tomto státě je tolik "normálních" rodičů.
Jeníku nevím co se do mě navážíte. Hlavně že vy jste normální a neumíte ani číst. Já psal. že z peněz co platíme se prý, dle slov ředitelky, platí energie, tak nevím co vy normální to člověk plácáte o platu kuchařky. Ale jak říkám, v tomto státu co čekat. Já se slušně zeptal, ale vždy se najde nějaký inteligent, co bude urážet... Nazdar
Mit dite ve skolce, tak jsem rada, ze tam vubec za par stovek mesicne muze byt. Taky jsou skolky, kde platite jen pokud tam dite je, ale pak je ta cena par stovek denne.
Ale jo, já neříkám, že nejsem rád že chodí do školky. Mě jde jen o to, proč platit za něco, co dítě nevyužívá Toť vše
To máte stejné jako když platíte nájem v bytě a jste měsíc u rodičů, zde se nad tím nikdo nepozastaví. Školka vám stálé platby účtuje i v době nepřítomnosti dítěte jelikož jeho místo tam stále je, odečtou vám pouze stravné.
Příklad docela z cestný Měsíc u rodičů bych se zbláznil
A porovnávat to dost dobře nejde. V tom bytě nikdo tedy nebude, ale ve školce jsou pořád ostatní děti, ne? Co tedy obnáší ta platba, kterou platíme každý měsíc? Je to platba že tam může dítě chodit, nebo je to pladba na platy učitelkám nebo za co? To by totiž dost vysvětlilo, jestli je placení bez docházky správné...
Provoz každého takového zařízení, stejně jako firmy má nějaké fixní a variabilní náklady. Ať dítě ve školce je nebo není, fixní náklady jsou stále (mzdy personálu, topení, elektřina, odpisy hmotného a nehmotného majetku, opravy nemovitosti, atd.). Vaší platbou jsou alespoň zčásti tyto fixní náklady pokryty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.