Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tříska v ruce

Od: kemo® odpovědí: 10 změna:

Vypadá to,že mi "hluboko" pod kůží na dlani zůstal kousíček dřevěný třísky. Okolo místa už to mám týden mírně červený a na pohmat to mírně píchá. Ten kousek třísky vůbec není vidět (jestli tam tedy vůbec je) ,nevíte někdo co s tím?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ivik*
hodnocení

2x

Dojděte si k lékaři a nechte si třísku vytáhnout třeba i pomocí skalpelu.Moje sestra před několika lety málem přišla o malíček na ruce, začalo jí to hnisat, černat a otrava krve, málem i amputace malíčku.Zdá se to být banalita, ale při infekci to může být mazec.

Jak říká Ivik - rychle k doktorovi, taková tříska v ruce může být sakramentsky nebezpečná! *smich*

A když už tam budete, tak si zrovna můžete od doktora nechat vyměnit tampón, jelikož díky třísce můžete přijít o prst, ale díky tampónu o život!

tn.nova.cz/...

BTW: Vždy jsem si říkal, proč a co mají regulovat poplatky u doktora, vždyť člověk normálně chodí k doktorovi, když je mu opravdu blbě - tak už to vím...

hodnocení

1x

Není třeba nějak extra řešit. Po čase ,,vyhnije´´. Tedy obalí se jakoby hnisem a pak jde vytlačit ven, někdy je potřeba trošku propíchnout kůži sterilní jehlou. Pak desinfikovat ranku. Toto mám vyzkoušené už mockrát, dělám se dřevem už moc let.

hodnocení

1x

Když to je zhnisané, je dobré vyčistit, vydesinfikovat a dát černou mast na noc, ona to vytáhne. Nebo tea-trea olej, ten s hnisem a krví dobře reaguje, je to antiseptikum.

hodnocení

1x

Přesně tak, nevěnovat tomu velkou pozornost, příroda si poradí a "vyhnije" to. A jak už někdo tady psal, náplast s ichtyolovou černou mastí. Je protizánětlivá a mám ji vyzkoušenou. Uvidíte, za pár dnů to bude pryč. Jaga.

hodnocení

0x

Já jsem to vždycky vydloubal desinfikovanou jehlou; to místo jsem tou jehlou napíchl, případně natrhl, otevřel, a pak jsem to dostal ven. Jehlu jsem před tím opálil, šlo by to jistě i třeba jodem. No a pak ranku standartně ošetřit.

petapeta*
hodnocení

0x

Pokud tříska nejde vytáhnout, smícháme mýdlo s hnědým cukrem a tuto směs natřeme na náplast. Náplast přilepíme a necháme přes noc působit.

tahactrisek
hodnocení

0x

Týden mírně červený a píchá - pokud zbytek třísky nejde vytlačit (kůži propíchnout jehlou = udělat třísce cestu ven), tak zajděte k doktorovi, nejlíp chirurgovi. PS pokud je vidět konec třísky, tak se to dobře tahá šuplérou. Jde s ní dobře chytit konec třísky, mnohem líp než pinzetou nebo kleštěma.

krkovicka*
hodnocení

0x
Jako dítě si vzpomínám na dost nepřijemný zážitek když mi táta s jehlou dloubal v ruce a já ječela jak divá.Můj nevl.bratr když mu byli 4roky spadl na podiu a dlaněma se šoupl o desky.Šly k dr.Ten řekl že se stím nic dělat nedá,vytahl větší a těch malých tam měl stovky,možná i tisíce.Namazal mu je,už ani nevím čím a ruce zafajčoval aby mu třísky vyhnily,nebo zapařením i vylezli.
doplněno 28.09.11 09:23: Teď to čtu-zafačoval. OPRAVA!

hodnocení

0x

Pakliže po pár dnech nezačne hnisat a to pak sama vystřelí, tak bych vyrazil k doktorovi.

Někdy se stane, že při sprchování se ji podaří vytáhnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]