Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

30 piv za týden - není to moc?

Od: abdsbnfjfjf odpovědí: 21 změna:

Řeším jeden podle mě problém. Přítel za týden vypije až 30 piv, není to pravidlo někdy víc někdy míň. Říká, že po pivu má člověk větší žízeň, že je pivo v hospodě nejlevnější a s kamarády se nic jiného pít ani nedá. Říká, že bez piva klidně být může, že na něm není závislý, . 30 piv za týden mi přijde dost, řekla bych že to neprospěje ani zdraví a ani peněžence. Co říktáe?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

6x

Změň přítele.
Hezký den.

qwertz*

Také bych řekl, že 30 piv týdně je docela dost, že je to docela slušnej náběh na alkoholismus.

*smich*, 30 piv týdně? si dělá legraci? to zvládnu i já a to pivo vůbec nepiju!

kolega z práce vypije denně po práci 20 piv (12 stupňů), ano denně!

pablos007*

tak to už je docela přehnaný...

qwertz*

No přehnané to není, protože počet přiznanejch piv bude pravděpodobně nižší, než ve skutečnosti. Něco jiného je něco příležitostnhě oslavit a něco jiného je chodit každej den do hospody.

pablos007*

nezdá se ti přehnaných 20 piv denně? podle tebe ještě víc?

qwertz*

To je nedorozumění, chtěl jsem říct, že není přehnané si myslet, že 30 piv týdně je docela dost.

Jinak vypít 20 piv deně je pitomost, když bych předpokládal, že se dá vypít jedno pivo za 15 minut, tak by to zabralo 5 hodin denně a to tam nepočítám střízlivění a močení...

Já osobně si dám pivko celkem rád, hlavně teďka v létě, ale všechno je třeba s mírou...

pablos007*

tak když by v práci sknčil ve 14:00 tak do hispody by přišel v 15:00 plus 5 hodin je 20:00 a střízlivění a močení řekněme dvě hodiny takže by se domu dokymácel ve 22:00

14.00 končí v práci a 14.10 je v hospě a domů chodí kolem půlnoci! no domů..

už je taky rozvedený, musel prodat byt, v práci končí k poslednímu a ted bydlí u rodičů a má domluvenou práci v Irsku

tomu se říká "život" alkoholika *nevi*, nikdo ho nenutil chlastat, začal sám! jeho problém!

hodnocení

2x

pablos007*
hodnocení

0x

zdravý prospívají dvě piva denně tj, 14 piv týdně a on vypije dvojnásobek to tžak hhrozné není

30 piv týdně je už docela dost. Uvádí se, že zdraví prospěšné je 1 pivo denně nebo odpovídající množství vína. Pro alkoholismus ale není rozhodující jenom absolutní spotřeba, ale také pravidelnost. Mimochodem nevěřím, že by s tím dokázal jen tak přestat, jak sám tvrdí.

maxan*
hodnocení

0x

přijde mi to dost. I když soudit můžu jen podle sebe a moje norma je něco kolem deseti , to v případě že na ten týden připadne "konference" , kde jich obvykle padne čtyři až pět. a pokud mám přidat ještě jednu vlastní zkušenost, tak u sebe pozoruju lehkou tendenci k zvyšování spotřeby ...

nevěříte?

mohu vám napsat jeho jméno adresu a desítky lidí kteří Jirku ( 36 let ) znají a sedí s ním denně v hospě!

píšu min. 20 (12 stup) piv denně, v práci skončí ve 14.00 a "šup" do hospy!

nemám důvod tady psát BLUDY!

mil®

To teda prochrupne dost peněz. To je drahej koníček. *pivo*

jj, hospodská ta je ráda že ma jistý kšeft!*smich*

A Jirka(notorik) má zase dluhy po celém městě

a to jsem psak pouze o pivu, ale do toho má i sem tam nějakou tu kořalku!

A TO VŠE DENNĚ!

miljan*

On je vlastně 10x zdravější, když zdravotní norma jsou dvě piva denně. *pivo*

hodnocení

0x

Záleží na tom, kdy to pivko pije. Pokud je to po fotbálku, tři kousky sotva stačí. Při grilování se taky žízní, pokud se maká na zahradě nebo na chalupě či baráku, basa není problém... Já piji pivo rád, paradoxně ale nemám rád hospodu, kde je kravál a většinou silně zadýmáno. Podstatné také je, jakou práci vykonává - některé profese žízeň přímo produkují... Čtyři piva na den jsou sice poměrně dost, ale znám řadu řidičů, kteří je dokáží po šichtě zvládnout během hodinky... *nevi*

psal jsem, že do hospy chodí vždy a ž po práci! (denně)

a dělá, vlastně dělal u lisu!

a chlastá už min. tak 15 let?!

a říkám on 10 stupňové pivo pít nebude, on jen 12 stupň. + ta kořalka

Nooo, já jsem ale neodpovídal tobě... mé vyjádření bylo určeno původnímu tazateli (vlastně tazatelce) *ee*

*placni*, v pohodě!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]