Nejste přihlášen/a.
Jestli se dovedete přihlásit a jestli vás to tam pustí, tak je to v pořádku.
Certifikát máte uložený u sebe v počítači, ve složce vašeho uživatele (o jednu úroveň výš než dokumenty). Můžete si ho někam zkopírovat a přenášet třeba na flashce, ale není to příliš vhodné, i kvůli zapomenutí, odcizení nebo jen opomenutí, když se bude někde chvíli válet. Navíc bych se nikdy nepřihlašoval z cizího počítače, nevíte, jaký díry tam kdo má. Přes wifi taky ne.
Když ten váš v počítači smažete nebo počítač zformátujete, budete si muset nechat vystavit nový, je na to potřeba dojít osobně a podepsat novou smlouvu a musí to být na vaší domovské pobočce.
Poslední věc, okamžitě po přihlášení si změňte heslo na nějaké unikátní, které nepoužíváte nikde jinde. Banka není email, sociální síť ani diskuzní fórum, máte tam uložené vaše peníze.
Kb používá jeden z nejhorších systémů na online banku a ještě si za to nechávají královsky ZAPLATIT...
V mém okolí je svým způsobem donutil přejít 3 lidi k jiné bance neb tak složité šaškárny nedokázali vstřebat..
Ale měli možnost a kb je nijak extrémně nesvazovala.. a zbavit se jich je celkem opruz..
Jeslti jde lognout se do internet banky, tak se logněte, změnte heslo... certifikát je uložen v (obvykle) C:Documents and Settings ... a váš účet .. tj. např. zrzka .. C:Documents and SettingszrzkaKBcertifikát . Jinak vše je jištěno tím, že at uděláte jakoukoliv transakci, tak vám přijde sms na mobil (číslo mobilu jste dávala do smlouvy) s autorizačním kódem transakce. Bez zadání tohoto, transakci neuskutečníte. Nevím tedy v čem je dle některých problém s bezpečností... je to jištěno dvakrát. Vašim heslem k internet Bance a kódem co přijde na váš mobil a které musíte zadat, jinak nic nelze odeslat , nebo s účtem jinak manipulovat. Pakliže si ovšem heslo k vašemu certifikátu nepamatujete, tak se raději obratte na KB , tam vám poradí co dál, ale určitě vás mučit nebudou. Jsem u KB už přes 10 let a s tou bankou jsem neměl žádný problém. Měl jsem jeden čas účet i v GE money a ten jsem raději zrušil...
Zřejmě nepoužíváte Int bankovnictví KB. Díra a parádní je v tom, že při jednom sezení stačí zadat autorizační kód(z SMS) jen při prvním příkazu. Při každém dalším příkazu už stačí znáte jen heslo. Takže stačí se zapomenout odhlásit, a možný problém je na světě. Tuhle díru žádný jiný(používám ještě Mbank a FIO), nemá. Tam je potřeba VŽDY PRO KAŽDOU OPERACI s penězmi zadat autorizační kód. Já to považuji za tak závažné, že jakmile to bude možné, tak sKoB končím. To že není možné se přihlásit z libovolného PC kdekoliv jinde, protože nemusí mít nainstalovanou příslušnou verzi JAVA, je další opruz, který si člověk neuvědomí do chvíle, dokud to někde nebudete potřebovat. Podle mě je int. bankovnictví KB nejhorší ze všech co znám. A to nehovořím o komfortu při samotné obsluze účtů apod.
Kupodivu používám internetové bankovnictví KB cca 6-8 x do měsíce... to je divný, co? Nebudu se dohadovat jestli mají nebo nemají díru...ale základem používání aplikací a kor internetového bankovnictví , by mělo a je ... důsledně používat a důsledně odhlašovat. Kb ostatně doporučuje po odhlášení zavřít internetový prohlížeč. Já kvituji že pro každou operaci nemusím znovu a znovu zadávat vše dokola... mě se stačí jen poctivě odhlásit a pak zavřít okno prohlížeče.
Jak říkáte. Stačí se důsledně odhlašovat. Nikdo z nás ale není neomylný. A chce-li někdo zaplatit za pohodlí jinou povinností, je to jen jeho věc. Já si cením víc bezpečnosti, Vy pohodlnosti. každý jsme si zvolili, co nám vyhovuje. A doporučení vypnout prohlížeč? To jsem nějak nepochopil proč. Má to nějaký důvod? Jaký? Je tu nějaká možnost zneužití, když to neudělám? Proč to u jiných bank není potřeba? Nebo ano a taktně mlčí? Hodně otázek na tak jednoduchou věc, nezdá se Vám? Ještě že nedoporučují restart počítače.
V každém případě je to jedno z nejtragičtějších int. Bankovnictví. To že jim trvá převod z účtu na účet z KB do KB, zadaný přes int. bankovnictví, tři dny je dnes, v době počítačů k pláči. Proč to není online, jako u jiných bank?
Řešíte tady, že se zapomenete odhlásit a že vám to vadí, protože při další operaci v jednom sezení už není potřeba potvrzení mobilem, ale pouze heslo. Ale přihlašování na cizím, neřku-li veřejném počítači vám tedy nevadí? Na svém se přece nemusíte odhlašovat vůbec.
Jen podotknu, že certifikát mám pro zálohu i paměťovce svého mobilu... a na jiném než svém domácím pc se z bezpečnostních důvodů NIKDY neloguju . Kdyby mi mobil čmajzli tak sice certifikát získají, ale zase to heslo nevědí... opravdu sice ochrana není supr, ale je několikastupňová a pokud se člověk nechová imrvére jak blb, tak těžko to někdo prolomí. Co se týká hackerů, tak ti se dostanou stejně kam chtějí...
Ano jsme jen lidé a chybovat můžeme. Mne to zatím nepotkalo. a i kdyby tak protistrana nezná heslo k účtu... rak si s tím hlavu extra nelámu. Jinak co se týká převodu peněz uvnitř banky, tak u KB mám zkušenost, že pokud zadám platbu do 12 hod. tak buď k večeru, nebo druhý den ráno tam už je. Nevím jestli to jinde funguje jinak , pokud ano, je to jen dobře. Já mám pár důvodů proč KB neměním a mezi pár z nich patří asi i lenost. Navíc mám sklerozu a číslo účtu co mám, je téměř protekční...snadno si jej pamatuju. Vím že to není ve službách žádná top banka, ale nějak vím, že jsou i horší... a ano jsou i lepší, jenže kolikrát je každý rok na tom líp jiná a jiná banka, přeci nebudu každej rok měnit banku...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.