Nejste přihlášen/a.
Když se o někom řekne, že je postmoderní, co to vlastně znamená? Zkoušela jsem to hledat na internetu, ale všude to psali tak nějak složitě, že z toho mám v hlavě docela velký guláš. Mohl by mi to někdo jednoduše vysvětlit? Díky.
Myslím, že hlavním problém k pochopení tohoto pojmu je, že označuje tolik různých věcí, až si ty věci mohou být ve vzájemném protikladu. Což mu nevadí, protože vznikl proto, aby jedinou pravdu odmítal a nastolil mnohanázorové prostředí. Je to pojem mimořádně ošidný, rozhodně bych se jeho používání vyhýbala a jeho použití brala s rezervou Na wiki je to vážně docela pěkně... když si to přečtete hodně pomalu
Ale k pochopení to moc člověka nepřiblíží, to je fakt. Spíš se to chce pohybovat v oboru, kde se tento směr vymezí vůči jiným a pochopit ho právě pomocí těch vymezení. I když je samozřejmě jasné, že je tak trochu něčím jiným pro malíře a něčím jiným pro filosofy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.