Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na jednu věc. Vím, že pokud mám občasný příjem resp. prodávám přebytky z vlastní zahrady např. brambory, rajčata atp. tak pokud nepřekročím 30 000 (dříve 20 000), tak to nemusím danit a není to bráno jako podnikání.
Chtěl jsem se zeptat, jestli se to vztahuje i na bylinky, které si sám vypěstuji. Občas něco prodám (max. za 1000Kč/měs) a tak by mě zajímalo, jestli náhodou nejde o neoprávněné podnikání resp., jestli to nemusím danit.
Moc děkuji za odpověď
P.
Nikoliv, stále je to 20 tis,. 30tis. Ještě není uzákoněno. No je to těžké, je to bráno jako soustavná čínnost, ale jestli někde na bazaru či Aukru prodáte bylinky za 1500 měsíčně, nikdo Vás popotahovat určitě nebude.
Je spousty lidí co prodávájí ve stotisících měsíčně a nikdo je nekontroluje, je to náhoda. Ale když už, tak se kontrolují daleko větší prodejci.
Byla bych naprosto v klidu.
Souhlas s předešlým.Nedovolené podnikání také je, když provádíte nějakou činnost nekvalifikovaně, a třeba ohrožujete zdraví lidí. Pro jistotu se zeptejte na živnostenském úřadě, jestli pěstování a prodej léčivých bylin je živnost volná, nebo vázaná. Je-li volná, může ji provádět kdokoliv, a nemusí ani dokazovat svou kvalifikaci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.