Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domaci pekarny vhodne na bezlepkovy chleb

Od: juglans® odpovědí: 9 změna:

Hezke dny vsem,obracim se s prosbou k celilakum,nebo kdo ma v rodine nekoho s bezlepkovou dietou,poradte mi prosim jaky typ domaci pekarny se specielnim programem se vam osvedcil.Mam doma pekarnu z lidlu ,pece docela dobre bezny chleba,ale presto,ze ma bezlepkovy program,tak v nem chleb nestoji za nic.Uz prez 2 roky matlam pecivo rucne a nejak me to zmaha.Koupila bych si davno jinou pekarnu,ale nevim jestli je nejaka dobra a zaroven za rozumnou cenu,na drahe vyrobky nemam.Nejsme narocni na chleb,ale z te nasi to fakt nejde.Dekuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cinematic*
hodnocení

0x

Máme doma pekárnu Eta Duplica Vital a i když nejsme celiaci, myslím, že by s tím neměl být problém, umožňuje totiž mimo přednastavených programů také vlastní nastavení pečení krok po kroku. Také má kromě velké nádoby na chléb i jednu dvojitou/rozdělenou, takže je možné péci naráz třeba lepkový a bezlepkový, nebo dva různé bezlepkové chleby atd. Tak to je jen můj skromný tip. :)

etapekarna.cz/...

des*

Máme pekárnu také z Lidlu,byla v akci za 1100káčé.Nedám na ni dopustit,že nemáte chleba dobrý ,je vaše chyba,nám chutná,chce to jen vyzkoušet podle receptu ten nej.Každopádně za to nemůže pekárna.A že ten celiakální chleba není dobrý,je holt pravda a nedá se s tím nic dělat.

hodnocení

Prosim vas des,nemate poneti o bezlepkovem,je opravdu hodne odlisne,ja netvrdim,ze z te pekarny jinak neni dobry chleb,delam v teto pekarne jinak vsechno,i velikonocni bochanek.

hodnocení

Peceni z pezlepkoveho testa je uplne jine,kdo nevyzkousel,neumi si predstavit.mame na pekarne program primo na tento chleb a at vyzkousim ten nebo bezny,proste to neni ono.Treba by to ta vase pekarna zvladla,nejspis ano,ale potrebuji jistotu.diky

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Juglans - jak chleba nestojí za nic? Nechutná Vám, nebo je propadlý atd.? Vždy, když mi vylezl z pekárny hnusný chleba, bylo to chybou receptu. Nevím, jak jsou na tom bezlepkáři, ale co přidat do chleba např. osmaženou cibulku? Ta tu chuť ohromně pozvedne... ;)

hodnocení

Michalko,spis je nedopeceny,pritom bezlepkovy program je delsi.Ono i testo by bylo lepe hnetat 2 metlami.Vite.,tezko se zpracovava,lepi to jak lepidlo,je to vlastne neco mezi moukou a skrobem,tezko se i odhaduje mnozstvi tekutiny,aby to bylo schopno vubec hnetat,tak musim dat vice vody,ale pak i mozna je prave problem,ze chleba neni jak ma byt.Zkousela jsem i nejdriv dle receptu udelat proto,testo v rucne a pak ho vlozit do pekarny a zapnout cely program,stejne to nebylo ono.Hruza je hlavne,ze to neni schopno hnetat tuto surovinu,poradne propracovat.ono i pri rucnim prohnetani je docela dost prace,aby nevznikly hrudky,ktere se pak tezko rozpracuji.Proste neni to mouka,ale spis jak prace se sadrou,pro prirovnani.Je mozne,ze maji lide nejake figle jak na to.Kdyz delam z mouky to je radost,zadny problem.

cocinkamichalka*

Juglans, já mám pekárnu s 2 metlami, upeče i 1,5kg chleba. Vůbec Vám vaši situaci nezávidím - ono to není jen tak, vyhodit nepovedený bezlep. chleba, když krajíc stojí skoro 10 Kč :( Jediné co mě napadlo - nespoléhejte se na ten předvolený program v pekárně. Nechte to umíchat (program těsto) a pak pečte tak dlouho, jak potřebujete (program pečení - nastavit delší čas). Pro kolik lidí bezlep. chleba pečete?

hodnocení

.J.j.jpresne jak pisete Michalko. Ono je to tezke,kdyz se nepovede,je vyhozeno cca 100kc.,nastesti peci jen pro syna 10 let,ale bude hur.Musela bych odhadnout jak dlouho je vlastne potreba pect,ale jak,doprostred chleba nevlezu,jedini ho nakrojit.Nejak jsem zacala vzdavat tolik drahych pokusuJeste to max 2 zkusim a schvalne pak napisi jak to je.Uz je to dele co jsem to zkousela a tak presne nepamatuji v cem byl vsem problem,myslim,ze byl i celkove matlavy.No zkusim rozmichat v ruce a pridame minuty na peceni,nebo co bude treba.moc Vam dekuji za pochopeni i snahu pomoci.

hodnocení

0x

ttp://domacipekarny.dama.cz/recepty.php?kat=46*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]