Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Už mám asi třetí den rýmu, je to hrozný. Úplně jsem si zapomněla koupit kapky a teď už pro ně nestíhám jít... Je nějaké domácí léčení, které spolehlivě funguje? Děkuju.
No stačí do vody dát trochu soli a tu slanou vodu kapat do nosu, třeba kapátkem do očí. Trochu se vám uleví. Jinak, pokud máte třetí den rýmu, tak už není tak zákeřná, proto doopravdy DOPORUČUJI co NEJDŘÍVE koupit nosní kapky. Nebo se vám může stát, že vám rýma zaleze do uší, a to je pak pěkně nepříjemný zánět středního ucha, pak byste musel/a na píchání, což je dosti bolestivé. Nebo vám rýma zaleze do dutin, a to pak musíte jít na tzv. punkci, což je to, že vám do nosu zavedou železnou špejli, aby vám rýmu z dutit odvedli. Takže kapky a kapat, kapat, kapat. Ale pozor nejdéle 7 dní od začátku kapání. Poté tu slanou vodu nebo vincentku. Jinak musíte také hodně smrkat, ale ne násilím. Kdybyste měl/a další dny čím dál hustší rýmu, a ta by se zbarvovala do žlutozelena, zajděte si určitě ke svému lékaři, on vám předepíše takové bílé kapky do nosu, po kterých se vám uleví. Hodně štěstí při léčení.
Na takové to celkové odlehnutí mi velmi zabírá Coldrex nebo Paralen hot drink.
Když je sil, není marné se prohřát, jako že prohřát - ne pod peřinou, ale nějakou akcí sportovní, to je teplo, které jde skutečně do hloubky. Pak to lítá ven samo. Ale samozřejmě když je to rýma bez teploty a bez kašle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.