Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zákon o odpadech

Od: simasonka* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám dotaz ohledně odpadů.Je možné v průběhu roku zvyšovat poplatek? A kde bych to našla,že se to může? V zákoně o odpadech to nemůžu najít - asi hledám špatně :(

Tj.Mám na rok zaplacenou známku (450,-) a nyní chce obec doplatit druhé pololetí částkou 25kč - na osobu do částky 500kč - tj.500-450/2 = 25kč - tudiž budeme od příštího roku platit 500kč na osobu.Dítě platilo 350kč - a to se taky doplácí do částky 500kč - 500-350/2=75kč

Snad jsem to napsala trošku srozumitelně.Moc děkuji za odpověď Šimasonka

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

petapeta*
hodnocení

1x
Zdali poslanci schválí novelu zákona o odpadech, tak budeme platit 1 000 Kč. Co je to 25 Kč proti zvýšení o 500 Kč. Přeci si starostové nebudou snižovat prebendy.

des*
hodnocení

0x

Poplatek za svoz odpadu
Výši poplatku za svoz odpadu stanoví obce a města. Cena závisí na politice konkrétního zastupitelstva, ceně místních zpracovatelů, velikosti obce či velikost pepelnice či kontejneru.

Jiná je tak výše poplatku v Praze a jiná je na manším městě či vesnici. Nejčastější formou platby je výpočet na osobu a měsíc. Tyto částky pak hradíme společně s poplatky za služby spojené s bydlením a účtuje nám je správce domu.

Výše poplatku:

Výše poplatků se pohybuje nejčastěji ve výši 500 korun na osobu a rok. U menších obcí se může pohybovat i na 300 korunách za osobu a rok. Obce mají nárok i na platbu z chaty či chalupy na jejím území přesto, že tam trvale nebydlíte.Řešení problému:V situaci, kdy obec není kvůli odlehlosti či nepřístupnosti schopna zajistit odvoz popelnice, je nutné řešení přejít na ukládání odpadků do pytlů

Úřad/instituce:

Obecní/městský úřad

simasonka*
hodnocení

děkuji za odpověď - tomu rozumím.Jde o to, že známku mám již na letošní rok zaplacenou a nyní chtějí ještě doplatek za letošní rok.Jde mi o zdražování v průběhu roku.Výši poplatku rozumím - kdyby zdražili tak jak mají tak od příštího roku budeme platit 500kč to je mi jasny´ý,ale v průběhu roku doplácet něco co je již zaplaceno na rok dopředu mi přijde divné.

des*

V tom je právě ten problém.Někdo zjistil(třeba)že nevyjdou s placením a tak se zastupitelstvo rozhodlo,že poplatek zvýší na maximum.I bez důvodu,stačí ta vyhláška.Záleží koho jste si zvolili.Což mohou.Řešit se to dá i na veřejné schůzi zastupitelstva,tím že v diskuzi začnete o tom mluvit.Musí na to odpovědět,nejlíp je to řešit veřejně,postižených je určitě více.Veřejná schůze je každý měsíc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]