Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vymáhání zastavené exekuce?!

Od: hlapi® odpovědí: 3 změna:

Před 5-ti lety mi byla nařízená exekuce.Před dvěma lety mi byla tatáž exekuce soudem zastavena.Nyní mi ale začal zaměstnavatel strhávat z účty peníze s tím,že mu přišlo rozhodnutí od soudu o exekuci.Mě nedošlo nic,ale když mi to rozhodnutí,které je staré asi 5 měsíců účetní ukázala,zjistil jsem,že je to ta samá exekuce,která byla před dvěva lety zastavena pro nemajetnost.Navíc to mám platit(a taky už platím) úplně jiné společnosti.

Otázka zní:

Může soud znovu nařídit exekuci na tutéž věc,která byla soudně zastavena?Ne pozastavena, ale ZASTAVENA.

Děkuji za odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

rosenberg
hodnocení

0x

Určitě může. Váš exekutor je váš nejbližší přítel, který vás neopustí (pokud neuhradíte jako slušný člověk veškeré své závazky) do posledních dnů vašeho života. Jestli vám někdo nabulíkoval, že se dluhy neplatí, tak mu nevěřte - buď jde o srandistu nebo psychopata.

kory*

Přesně tak.Zastavená exekuce neznamená, že je jí konec.Exekutoři si velmi dobře ohlídají zda člověk začal pracovat a mít nějaké příjmy,odkud lze peníze vzít. I kdyby jste začal pracovat za 5 let,exekuce Vás doběhne.Že firma prodá pohledávku je dnes běžná praxe.

Co se týče strhávání z platu,nevím zda je soud povinnen doručit,ale dnes to funguje tak,že pokud nejste doma,buď máte obálku se zeleným pruhem na poště,nebo ji hodí pošťák do schránky, s tím ,že byla doručena.Pokud tam máte kilo letáků,které okamžitě bez prohlížení putují do popelnice,může být rozhodnutí i tam..

Každopádně své dluhy si budete muset uhradit..

deon
hodnocení

0x

To je jasný, když nemají z čeho brát, tak ti ji zastavili.Začal jsi pracovat máš příjem tak na tebe skočili.Jen nevím jak to budeš mít s ůroky za ten čas cos nemohl splácet,.to bude asi síla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]