Nejste přihlášen/a.
jsem přihlášena na pracovním úřadu.teď jsem si našla brigádu.mám to jít nahlásit ihned nebo mám počkat až mi zaměstnavatel vystaví smlouvu? ( zatím totiž žádnou nemám první 2 roznosy novin jsou prý u nich vždy na zkoušku.)
"snezenka", je Vaší povinností nahlásit tuto změnu na ÚP do osmi dnů. Jistě jste při registraci na ÚP, dostala a podepsala poučení. Tak si jej znovu pročtěte. - stařenka
Pokud chcete zůstat v evidenci ÚP a využít státem legalizovanou práci na černo s oficiálním měsíčním hrubým příjmem max. do výše poloviny minimální mzdy (dnes tedy 4 000 Kč), pak samozřejmě tuto skutečnost musíte zprostředkovatelce nahlásit nejpozději v den nástupu do zaměstnání. Pokud tak neučiníte, budete sankčně vyřazena z evidence ÚP se všemi důsledky.
"jenicku", od letošního roku, již toto neplatí a tak nástup do zaměstnání se hlásí do osmi dnů. - stařenka
Opakuji, v případě "brigády" (přivýdělku) nejpozději v den nástupu do zaměstnání! V opačném případě bude uchazeč sankčně vyřazen se všeni z toho vyplývajícími důsledky.
přesně tak..v den nastupu...tak jsem řišla o brigádu..smouva byla v den brigády a ja nestihla pracak! Nevím proč to je tak špatně udělany
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.