Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bch se informovat jak je to s daněmi při prodeji nemovitosti? Pokud prodám nemovitost kterou vlatním určitou krátkou dobu a prodám ji brzy zaplatím vyšší dań z prodeje?
Pokud bych ji vlastnil déle platí se nějaké daně?
Neví někdo jak je to přesně s těmi čísli?
Předem děkuju
Daň z prodeje nemovitosti je 5%, platí se buď z prodejní ceny domu nebo z odhadní ceny (podle toho, která je vyšší).
Pokud tam nemáte trvalé bydliště alespoň dva roky, nebo nemovitost nevlastníte alespoň pět let, platíte z ceny ještě daň z příjmu.
prodala jsem nemovitost po umrtí matky-měla jsem tam více než 2roky trvalé bydliště.Jako jediná dědička jsem platila již odhadní daň u notařky která byla odhadnutá dost vysoce než jsem jí prodala-některé penize jsem použila do renovace svho bytu a vyplacení dluhu co udělala má matka,,chtěla bych vědět jak bude počitat má daň z prodeje na co mám se připravit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.