Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká je daň z prodeje nemovitostí?

Od: mirreekk odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

chtěl bch se informovat jak je to s daněmi při prodeji nemovitosti? Pokud prodám nemovitost kterou vlatním určitou krátkou dobu a prodám ji brzy zaplatím vyšší dań z prodeje?

Pokud bych ji vlastnil déle platí se nějaké daně?

Neví někdo jak je to přesně s těmi čísli?

Předem děkuju

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sargo*
hodnocení

2x

Daň z prodeje nemovitosti je 5%, platí se buď z prodejní ceny domu nebo z odhadní ceny (podle toho, která je vyšší).

Pokud tam nemáte trvalé bydliště alespoň dva roky, nebo nemovitost nevlastníte alespoň pět let, platíte z ceny ještě daň z příjmu.

sargo*

Pardon, 3% :)

libamencl

prodala jsem nemovitost po umrtí matky-měla jsem tam více než 2roky trvalé bydliště.Jako jediná dědička jsem platila již odhadní daň u notařky která byla odhadnutá dost vysoce než jsem jí prodala-některé penize jsem použila do renovace svho bytu a vyplacení dluhu co udělala má matka,,chtěla bych vědět jak bude počitat má daň z prodeje na co mám se připravit

olaf71*
hodnocení

0x

přesně nevím, ale známí prodali parcelu, kterou vlastnili jen krátce a dělalo to asi 20%.

mirreekk
hodnocení

Děkuji za info, zajímalo by mě však kolik dělá ta daň z příjmu nebo jak se počítá spíše?

Děkuju

sargo*

Nevím jak přesně to tam probíhá - ale dle mého se pak cena připočítá k běžným příjmům, takže záleží pak na celkovém základu daně, kolik to ve finále dá. :)

mirreekk
hodnocení

Kolik bych teda platil nebo jak by se to počítalo kdybych koupil nemovitost za 1 mil. korun a za půl roku ji prodal za 1mil a 100 000Kč?

Děkuji

ruze64*
hodnocení

0x

Taky si myslím,že 3%.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]