Nejste přihlášen/a.
2x
Krkovičko, děti do 6 let NEPOTŘEBUJÍ žádný doklad o věku; děti do 10 let BY MĚLY MÍT nejlépe Opencard pro prokázání věku (zcela zadarmo), resp. já to řeším, že dcera s sebou vozí ofocenou stránku z pasu; a děti od 10 - 15 let MUSÍ mít každopádně Opencard (120 Kč za aktivaci).
doplněno 19.09.11 18:47: Prý si odchytí i děti skupinově v tramvaji,pak si vytáhnou informace ze školy a už pokutuji.Tak asi někdo žvaní...Má holka nemá ani vlastní klíče,natož vozit doklady na školní vylety.
Potřebuje doklad, na kterém je: fotka + jméno a příjmení + datum narození + kdo ji vydal. V podstatě dopravní podniky ji dělají na počkání za 20 Kč, je k tomu potřeba buď rodný list dítěte, nebo zápis dítěte v občanském průkazu. Ovšem od příštího roku (tuším od února, ale nejsem si jista, jestli ne už od ledna) už i děti od šesti let budou potřebovat Opencard, takže tak jako tak ji bude potřeba zařídit.
Jestli stačí OKOPÍROVANÝ pas, to si nejsem jista, asi v případě kopie bude hodně záležet na benevolenci revizora
Nicméně jízdné je zdarma opravdu jenom s dokladem, bez dokladu děti 6-10 let platí poloviční jízdné a děti od 10 let plné jízdné (případně poloviční, pokud mají jinou průkazku, než OC). Jinak pokud někam moje děti jedou se školou nebo s vodákem, tak vždycky musí mít jízdenku nebo doklad, učitelé a vedoucí to vždycky připomínají.
Ještě k OC. Teď paralelně probíhá diskuze o OC pro děti i na jiném serveru, která mě přinutila kouknout do tarifu PID - ono i děti od 6 let, pokud mají OC, musí na ní mít nahranou aplikaci pro jízdné zdarma. Ta stojí 120 Kč. OC se vystavuje pouze na pět let, nikoli na celé dětství ![]()
0x
Je to sice od věci, ale za kolik se tam teď vůbec jezdí? 24,- na třicet minut a 32,- na delší trasu? Jsou oboje přestupní na všechno včetně metra, takže za 24 můžu jet třeba z jednoho konce na druhej, když to stihnu za půl hodiny?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.