Nejste přihlášen/a.
Krkovičko, děti do 6 let NEPOTŘEBUJÍ žádný doklad o věku; děti do 10 let BY MĚLY MÍT nejlépe Opencard pro prokázání věku (zcela zadarmo), resp. já to řeším, že dcera s sebou vozí ofocenou stránku z pasu; a děti od 10 - 15 let MUSÍ mít každopádně Opencard (120 Kč za aktivaci).
Potřebuje doklad, na kterém je: fotka + jméno a příjmení + datum narození + kdo ji vydal. V podstatě dopravní podniky ji dělají na počkání za 20 Kč, je k tomu potřeba buď rodný list dítěte, nebo zápis dítěte v občanském průkazu. Ovšem od příštího roku (tuším od února, ale nejsem si jista, jestli ne už od ledna) už i děti od šesti let budou potřebovat Opencard, takže tak jako tak ji bude potřeba zařídit.
Jestli stačí OKOPÍROVANÝ pas, to si nejsem jista, asi v případě kopie bude hodně záležet na benevolenci revizora Nicméně jízdné je zdarma opravdu jenom s dokladem, bez dokladu děti 6-10 let platí poloviční jízdné a děti od 10 let plné jízdné (případně poloviční, pokud mají jinou průkazku, než OC). Jinak pokud někam moje děti jedou se školou nebo s vodákem, tak vždycky musí mít jízdenku nebo doklad, učitelé a vedoucí to vždycky připomínají.
Ještě k OC. Teď paralelně probíhá diskuze o OC pro děti i na jiném serveru, která mě přinutila kouknout do tarifu PID - ono i děti od 6 let, pokud mají OC, musí na ní mít nahranou aplikaci pro jízdné zdarma. Ta stojí 120 Kč. OC se vystavuje pouze na pět let, nikoli na celé dětství
Je to sice od věci, ale za kolik se tam teď vůbec jezdí? 24,- na třicet minut a 32,- na delší trasu? Jsou oboje přestupní na všechno včetně metra, takže za 24 můžu jet třeba z jednoho konce na druhej, když to stihnu za půl hodiny?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.