Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Budeme spolu nebo ne?

Od: peta* odpovědí: 10 změna:

Lidi, hlavně na mě nebuďte zlí -

-před dvěmi lety jsem se vdala (chtěli to rodiče, tak něják se to čekalo, přítel se rozhoupal, tak jsme se vzali). Nebyla jsem si svatbou moc jista a dokonce ji chtěla zrušil. 3 měsíce po svatbe (!) přišel asi ideál k mé osobě, takže jsme spolu začali pletky a strašně se do sebe zamilovali. Chtěla jsem od manžela odejít, ale bála jsem se reakce rodičů, okolí, sestra když se to dozvěla tak se mnou přestala na chvíli komunikovat, takže fakt nešlo jít. Každopádně jsme spolu byli rok a půl (já vím, je to hrozné) a ten můj milý na mě celou dobu čekal. Letos v červnu se začal měnit a samozřejmě za tím byla jiná ženská (se kterou je pořád) JENŽE se dále scházíme, když se vidíme, tak se obejmeme, líbáme, milujeme (já vím, je to hrozné, neodsuzujte mě), byl s ní na dovolené a já se svým mužem, dovezl mi z tama dárek, že tam na mě pořád myslel a že je mu líto, jak to mezi náma dopadlo, minulý týden mi řekl, že ta životní láska ještě nezhasla. Minulý týden jsme spolu šli na oběd, viděla jsem, jak se na mě krásně dívá... Z mé strany je to tak, že ho strašně miluji, lituji, že jsem za ním nešla. Měli jsme spolu krásný vztah, teď si myslím, že má horší (míň zajímavý, zamilovaný, my tím, že jsme na sebe tak dlouho čekali a prošli si docela peklem, tak jsme se milovali fakt hluboce, myslím si, že mu ta nová ani po chlapské stránce nemůže stačit). Minulý týden jsem si na něj vymyslela, že si s někým píšu (pípla mi totiž sms a on hned - kdo to je? kdo ti píše?, tak jsem ho nechala potrápit, že si s někým píšu. Vypadal překvapeně a pořád vyzvídal a pořád se ptá, jesti jsem se s ním viděla, co mi píše a tak. Pak viděl fotku mého manželo v peněžence a posteskl si, že už tam pro něho není místo...a pak slyším, jak volá té své učitelce a říká jí mám tě rád... Jak je tady, tak to je v pohodě, ale jak odjede domů, tak se neozve a když spolu mluvíme, tak jak s kamarádem, ale jak dojede, tak je to zase dokola. Myslíte si, že už to má se mnou ukončené a oproti mě se miluje bez lásky?

Napište mi váš názor na tuhle situaci a hlavně na to, jak do celé dopadne. Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hankauk*
hodnocení

2x

Kdo vám může říct, jak to celé dopadne? To neví nikdo. Když vám teď řeknu, že dobře, tak to tak vezmete?! Jdete na to úplně špatně. :( Pokud půjdete do jiného vztahu, aniž byste ukončila ten stávající, tak se to bude pořád opakovat. Nebudete šťastná. Jestli manžela nemilujete, nemáte děti a necítíte se šťastná, tak by bylo fér maželství ukončit a začít znovu - SAMA! Pokud vás druhý muž tolik miluje a jste jeho životní láska, tak udělá totéž. Pokud ne, tak se obávám, že nemá cenu lpět na takovém vztahu. Zkuste si pak dát nějaký čas pauzu, srovnat si priority a až budete připravená na nový plnohodnotný vztah, tak to přijde samo. *slunce*

lidus*
hodnocení

1x

Tak trochu "červená knihovna", to, že dnes určují rodiče koho si vezmu mě docela dostalo. Máte s manželem děti? Pokud ano, tak k sobě jistě nějaký vztah máte. Milenec-milenka to není manžel-manželka, to je vztah jen a sexu a ne o všedních problémech co přináší běžný život. Jak víte, že mu jeho přítelkyně nestačí, jak víte, že se milují bez lásky? Já bych vzah ukončila nebo naopak začala s touto svojí láskou žít, možná se dozvíte, že on vlasně nemá zájem a že mu to tak vyhovuje a pak budete litovat, že jste manžela opustila, kdo nezkusí, neví. V žádném případě Vás neodsuzuji ale řešila bych to.

peta*
hodnocení

Ne, že by mi to rodiče určovali, ale byli jsme s přítelem 5 let a slyšela jsem to ze všech stran kdy bude svatba, on mě požádal o ruku, tak jsem kývla. Tak jsem to myslela. Díky za radu.

eulalie*
hodnocení

1x

Jako jak svatbu chtěli rodiče? Vy nejste za sebe zodpovědná osoba, že o vás musejí rodiče rozhodovat? Z vašeho psaní totiž čiší, jak nevyzrálá osoba jste. Vdáte se, ale hnedka jste s někým jiným. Prý s tím, kterého moc milujete, on asi taky, když se na vás tak krásně dívá. Osobo, vezměte rozum do hrsti a přemýšlejte. Manžela nemilujete, tak s ním ani nebuďte, ani rodinu nezakládejte. Ale s tím druhým to taky není to pravé ořechové, když on má svoji přítelkyni a vás k tomu ještě tak bokem. Jak můžete vědět, že ona ta druhá má po chlapské stránce nemůže stačit - to jim při tom svítíte? Nebuďte tak moc sebevědomá! Tak špatné to s ní asi nebue, když s ní zůstává, ne? Řekla bych, že ten přítel si vás udržuje proto, že ví, že jste vdaná, tudíž zatím pro něho né tak nebezpečná v tom ohledu, že by s vámi měl plánovat budoucnost. Je to asi taky pěkné kvítko - mít dvě ženy a nevědět, kterou si vybrat. Být vaším manželem, pošlu vás k vodě a požádám o rozvod. Píšete jako zamilovaná puberťačka, samé my se milujeme, máme krásný vztah, dlouho jsme na sebe čekali - jste zcela jistě psychicky naprosto nedospělá osoba, navíc si necháte rodinu diktovat, co máte dělat - např. bojíte se rozvodu - co by tomu řekli rodiče, sestra... No co by tomu říkali, snad je to váš život, ne? Nebo vy taky určujete, co má vaše sestra dělat? Nelze říci, jak to u vás dopadne, záleží na vás, jak se rozhodnete.

sargo*
hodnocení

1x

Mohu vám skoro zaručit, že jestli nezačnete nějak rozumně jednat, tak skončíte špatně.

Buď na to přijde manžel - a on samozřejmě nakonec přijde - a pochybuji, že o to stojíte. Touha "ať to vyřeší někdo jiný" je něco jiného než být v roli nevěrné ženy. Nebo od manžela odejdete s tím, že budete s milencem a budete velmi překvapená, že on ze svého zařízeného a funkčního vztahu nechce odejít (proč taky, že - u chlapů ta zamilovanost je přeci jenom praktičtější - zvlášť když po takové době už ta nejbláznivější zamilovanost je dávno pryč). Chytne vás touha po dítěti, ve finále nebudete vědět s kým ho máte a když pomineme permanentní strach z toho, že to nějak praskne, praskne to nejpozději v laboratorních pracích v páté třídě, protože přesně tam si při dnešním pokroku budou děti zkoušet testy otcovství :o)

Buď to utněte a srovnejte si manželství, nebo od manžela odejděte a jak tu už zaznělo, zařiďte si život tak, aby do něj ten bývalý mohl zapadnout, ale nebyla tragédie, když ne. Nemyslím, že by si manžel zasloužil to, co se mu děje, ve finále sebe i jeho potrestáte způsobem, jaký za to nestojí.

Hodně zdaru ;)

hodnocení

1x

Kdybych věděla dopředu, jak to celé dopadne, dělala bych o tom seriály jako pan Dietl, byla slavná a bohatá. Já se jenom domýšlím. Vy jste taková rozpolcená osobnost, nevíte, co vlastně chcete a snadno se necháte ovlivnit okolím. /všichni se ptali, kdy bude svatba, tak jsem si ho vzala - Vaše slova/. Kde je ta láska, touha být s ním, porozumění, zamilovanost?

1/ Manžel - pokud s ním jste opravdu bez lásky a nemáte děti, které by tím trpěly, uvažovala bych o rozvodu. Vlastně už ani ta svatba neměla být, když jste se dokázala v době "líbánek", 3 měsíce po svatbě zakoukat do jiného. V tomhle svazku byste byli oba nešťastni, je lépe to rozseknout dřív, než se dál trápit. A taky, než na tu nevěru manžel přijde. To by pak byl asi tanec a k rozvodu by došlo stejně, ale s daleko větší ostudou.

2/ Milenec - nemá také asi těch kvalit mnoho. Před Vámi volá té své učitelce a říká ji, že ji má rád /Vaše slova/, jede s ní na dovolenou a současně se peleší s Vámi. Je stejný jako Vy - také neví, co chce. A věřte mi, pokud byste se dali dohromady, není ani u jednoho z vás záruka, že si za pár měsíců nenajde zase někoho dalšího. Ten pán podle mě moc spolehlivý není. Jí do telefonu vyznává lásku a současně Vám toká do ouška, že ve Vaší peněžence není místo na jeho fotku. Také mě dost zarazilo Vaše hodnocení jejich vztahu - odkud víte, že má s tou ženou horší vztah, než s Vámi a že mu nestačí ani po chlapské stránce? Buď to to jsou "kyselé hrozny", nebo na něm vyzvídáte. Fuj, ani jedno není pěkné.

Nechte ho i s paní učitelkou, nemíchejte se do toho a vyřešte si svůj vztah. Pak se uvidí, až budete volná, třeba dá své slečně kvůli Vám kopačky. Hlavně ale abyste s těmi kopačkami pak nebyla další v pořadí Vy. Jaga.

peta*
hodnocení

Díky, pěkná odpověď.

P.S.: Nevolal ji přede mnou, slyšela jsem to z chodby. A hodnocení jeho vztahu vím od něj, on se mě ptá, jak to klape mně doma a pak mi říká, jak to klape jemu...no na hlavu fakt*bzum*

Teď se prostě máchám v tom, že jsem si vzala koho jsem asi až tak nemilovala, nevěnoval se mi (doma je hodinu denně) tak jsem se začala nudit a do toho přišel chlap, kterého jsem zajímala a on zajímal mě. Jako velkou chybu vidím to, že jsem to měla rozseknout opravdu loni, ušetřila bych si rok přemýšlení a hlavně ten druhý mě ještě loni miloval.

Díky za váš názor.

lidus*

Peto pokud si povídáte o tom, jak vám partneři nerozumí, jak sex s nimi nestojí za nic tak snad ani není co dodávat. Začít mi chlap vyprávět, jak mu žena nerozumí pošlu ho fakt někam. Můj nevěrný muž v tom má aspoń jasno!

martinaa*
hodnocení

1x

Nezlobte se za primost, ale Vy nevite, co chcete, a on evidentne taky ne. POkud manzela nemilujete (a dle Vasecho chovani si ho ani nevazite), tak se rozvedte a mate ruce volne. Pak muzete naplno zit s milencem, pokud Vas ovsem nebere jako jakesi zpestreni. Vy totiz netusite, co ma nebo nema s tou druhou a zda se k ni nechova stejne, jako k Vam.

Jak dopadne, je jen na Vas. Bud budete srab a budete cekat na vysledek s rukama v kline (vsak ono se to nejake vyresi), anebo konecne dospele prevezmete oteze sveho zivota do svych rukou. Nikdo jiny to za Vas nevyresi.

peta*
hodnocení

Díky za odpovědi, ve všech je kus pravdy.

Asi už začínám docházet k tomu, že budu makat na vztahu s manželem a snad už se tato situace nebude nikdy opakovat, je to náročné pro všechny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]