Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych poradit, jak mám najít zaměstnavatele u kterého jsem byla zaměstnaná
před dvěma lety a zřejmě za mne neodváděl zdravotní pojištění, protže mi pojišťovna napsala,že
tam mám dluh a abych doložila, kde jsem pracovala, nebo zda jsem byla v evidenci ÚP.
Jenomže pásky jsem nedostávala, platil nás na ruku, jen jsme mu podepsali převzetí mzdy.
A po zaměstnavateli, jako by se zem slehla, když budu potřebovat i (což mi došlo později) zápočtový
list.
Je možnost zaměstnavatele dohledat? Nebo bude na mne, dluh pojišťovně zaplatit? Za dva roky je to
docela pěkná suma.
Děkuji za odpověď.
Hlavně nic neplať, to si pojišťovna vyřídí s ním. Jakto že nemáš zápočťák, copak ho po tobě nechtěl nový zaměstnavatel? Přes IČO a DIČ bych zkusil finančák, sociálku, pracák - měly by o něm něco vědět nebo aspoň poradit jak dál. Zápočťák si určitě sežeň. Jednak do budoucna a jednak ti poslouží jako důkaz pro pojišťovnu, že jsi byla zaměstnaná.
podle zkušenosti bych řekl, že vás zaměstnavatel nenahlásil . Jestli nemáte smlouvu dude to špatný . Jednou jsem špatně zadal příkaz za zaměstnance ( platba pojistného ) a za 4 měsíce jsem dostal dopisem ,že nemám zaplaceno . Na sociálce dělaj kontrolu 2x za rok . Tak bych ,řekl , že vás neměl nahlášenou jako zaměstnance . Smlouvu máte, nebo to byla práce jen tak?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.