Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak najít bývalého zaměstnavatele

Od: valino1 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, chtěla bych poradit, jak mám najít zaměstnavatele u kterého jsem byla zaměstnaná

před dvěma lety a zřejmě za mne neodváděl zdravotní pojištění, protže mi pojišťovna napsala,že

tam mám dluh a abych doložila, kde jsem pracovala, nebo zda jsem byla v evidenci ÚP.

Jenomže pásky jsem nedostávala, platil nás na ruku, jen jsme mu podepsali převzetí mzdy.

A po zaměstnavateli, jako by se zem slehla, když budu potřebovat i (což mi došlo později) zápočtový

list.

Je možnost zaměstnavatele dohledat? Nebo bude na mne, dluh pojišťovně zaplatit? Za dva roky je to

docela pěkná suma.

Děkuji za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoummy*
hodnocení

0x

Pracovní smlouva by měla obsahovat ičo, dič, tak podle toho a internetu vyhledat zaměstnavatele. Bývá tam i kontakt.

ladaadal*
hodnocení

0x

Hlavně nic neplať, to si pojišťovna vyřídí s ním. Jakto že nemáš zápočťák, copak ho po tobě nechtěl nový zaměstnavatel? Přes IČO a DIČ bych zkusil finančák, sociálku, pracák - měly by o něm něco vědět nebo aspoň poradit jak dál. Zápočťák si určitě sežeň. Jednak do budoucna a jednak ti poslouží jako důkaz pro pojišťovnu, že jsi byla zaměstnaná.

artik*

podle zkušenosti bych řekl, že vás zaměstnavatel nenahlásil . Jestli nemáte smlouvu dude to špatný . Jednou jsem špatně zadal příkaz za zaměstnance ( platba pojistného ) a za 4 měsíce jsem dostal dopisem ,že nemám zaplaceno . Na sociálce dělaj kontrolu 2x za rok . Tak bych ,řekl , že vás neměl nahlášenou jako zaměstnance . Smlouvu máte, nebo to byla práce jen tak?

ucet
hodnocení

0x

Musíte mít přece pracovní smlouvu a pak dohodu o ukončení pracovního poměru. To by mělo pojišťovně stačit. Pokud smlouvu nemáte, je to jako byste pracovala načerno a průšvih i pro vás ... to by nebyla dobrá situace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]