Nejste přihlášen/a.
Mám takovou vtipnou otázku, strašně mě to už dlouho zajímá a nikde (ani tady!) to nemůžu dohledat. Z čeho se vlastně skládá ten joint? Vím že z marihuany ale jako z čeho? Ze semínek, z usušeného nebo čerstvého listí nebo je to něco jiného? Pokud někdo ví, tak předem díky moc za vysvětlení
Tak z lupení to určitě není. Musí to být paličky, neboli květy samotné kytky. Musí to být samice, bez semínek, jakmile to má semínka jsou to samci a jsou bez "síly". Usušené paličky se rozdrobí, smíchají s tabákem z obyčejné cigarety a zabalí do cigaretového papíru. nesmí se zapomenout na náústek z papíru. Poměr je individuelní, jak to kdo má rád silné. Ale ještě jednou opakuji, listí to není! Ahojky Suzy.
No já nevím, jestli je to pitomost, ale takto se to říká, je samčí a samiččí rostlina. V té samčí jsou semínka a ta samička je chlupatý chomáček bez tvrdých semínek. nezlobím se na Vás, za Váš výraz, ale radím, abyste jste se trošičku poinformoval. Papa Suzy. A není to nic ojedinělého, existuje to i u jiných rostlin. Například u rakytníku, nebo kiwi. Musíte samičku a samečka, jinak neplodí.
Vypadlo mi slůvko "mít". Prostě párek. To je ovšem u u "trávy" nežádoucí, a proto si to každý hlídá, a jakmile se objeví sameček, musí se zlikvidovat, aby neoplodnil samičky. Zkuste se na to kouknout do vyhledávače, a pak přijďte zpátky, a možná, že se mi i omluvíte. Hodně zdaru přeje Suzy.
Ech, to chce trochu poopravit, nezlobte se.
Ano, konopí je skutečně dvoudomá rostlina, která má samostatné samčí a samičí jedince. Ti samčí ve svých květech vytvářejí pyl (a nic víc) a pro účely kouření jsou kvůli nízkému obsahu THC naprosto nepoužitelní, takže se likvidují.
Pro kouření se pěstují samičí jedinci (po vašem "samičky"), jejichž samičí květenství jsou (u konopí indického) v době plného květu obalena drobnými kapičkami klejovité pryskyřice s vysokým obsahem THC. Právě v této době se tato samičí květenství sbírají a suší. Pokud by se rostlina nechala být (a v okolí byl nějaký samčí jedinec), v samičích květech vzniknou a dozrají semena. V tomto stadiu je ovšem obsah THC už velmi nízký, takže odkvětlé květenství samičí rostliny se semeny se už pro kouření nehodí.
Takže ještě jednou: U rostlin "samečci" vždy vytvářejí pyl a "samičky" vždy vytvářejí semena. U konopí se pěstují pouze "samičky", ovšem jejich květy se musí sklidit dříve, než v nich ta semena dozrají.
Je to srozumitelné?
Reve, napsal jsi to velice srozumitelně, je vidět, že promluvil odborník. Však já jsem před chvílí přiznala svou laicitu v této doméně. Ahojky, jsi hodný, žes to vysvětlil, taky mi to bylo divné, abych pravdu řekla, proč tomu tak je. Ale přece jenom, proč tedy každý shání, a platí za zaručené samičky, když by vlastně stačilo to ohlídat, a sklidit ve vhodnou dobu?
doplněno 20.09.11 17:39:Omlouvám se za nedůvtipnost. Přečetla jsem podruhé a myslím i pochopila. Konečně. I kdyby samička oplodněna samce nebyla, stejně v ní uzrají ta semena, a je po legraci! Je to tak?
Tak trochu se omlouvám, ale z vašeho textu jem nabyl dojmu, že tvrdíte, že samice nemají semínka (což je nesmysl). Výstižnější by bylo napsat třeba "dokud nemají semínka". To, že existují samčí a samičí rostliny jsem nepopíral.
doplněno 20.09.11 07:33:Ale vy tam píšete, že semínka mají samci a nezlobte se, to nesmysl je. Ve světě rostlinném i živočišném mají semena (vajíčka) vždycky samice.
Magdone, já to napsala jako laik. A hlavně se to řešilo na mé vlastní zahrádce, čemuž jse se zájmem přihlížela. Kluci si tady vysadili sazeničky, a neustále kontrolovali jejich "pohlaví"
. Pak se pohádali, protože jeden druhému vyčetl, že to neuhlídal, a že jeden samec oplodnil ty samičky, a ty potvory měly ta semínka, čímž prý znehodnotil celou "úrodu". Tenkrát jsem jich tady měla asi šest. Bylo to vysoké přes dva metry. Pak teprve jsem se dozvěděla, že to je trestné, a jelikož bych je neprozradila, musela bych si "vylízat" sama. No, naštěstí se nic nestalo, nikdo mě nenapráskal. Já jsem to znala v jiné podobě, před třiceti lety, ve Francii, ale to byl hašiš, takové tmavé táfličky to byly, ty se rozdrobily, a míchaly s tabákem. Bylo to velice silné, ale děsně jsme se nasmáli. Dnes už to nekouřím, zestárla jsem, ale mám pochopení pro ty, kteří to mají rádi. I já to tenkrát ráda kouřila. Ale ne každý den, to bych se smála od rána do večera, anebo také brečela. Ono to totiž záleželo na tom, v jaké psychické dispozici se člověk nacházel v momentě, když si to zapálil. Ale nebyla to tráva, byl to hašiš, asi v tom je markantní rozdíl. Tak ahoj Suzy. Jo, a že mají semínka samice, s tím souhlasím, právě proto se musejí asi hlídat, aby je ten samec neoplodnil. protože jedinak tak zůstanou panenské, neplodné, jen to chmýří, které je ke kouření nejvhodnější. Zase můj laický názor. Ta semínka jsou na obtíž, nic v sobě nemají, takže se toho asi musí dávat více, protože vybrat to nejde.
přesně z listí to není je to s paliček a poměr je individuální jak kdo to má rád a jak komu to chutná
a nebalí se to do cigaretových papírků to potom není nic moc.OCB jsou nej
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.