Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěla cbych se zeptat jestli někdo nevíte o nějáké brigádě ve Slaném...Ale, Problém je ten že mi neni 15 a potřebuji peníze protože si chci zaplatit příští prázdniny jazykový kurz v anglii předem děkuji za každou odpověd.
To je mi líto, ale dokud ti nebude 15, tak to nepůjde. Patnáct proto, že budeš mít občanský průkaz, na základě kterého prokážeš svoji totožnost a můžeš uzavřít dohodu. Navíc některé práce by nemusely prospívat tvému vyvíjejícímu se organizmu, proto je tu jakási právní ochanná lhůta 15 let.
Když já jsem byla v tvém věku tak 12 let tak jsem taky ve Slaném sháněla kde jakou práci, kde si vydělat korunky. O nějaké cestě do Anglie to mě ani nenapadlo, a ani to nešlo, ale tak koupit si sama něco pěknýho. Už jako děti jsme chodily v létě sbírat šípky, sušily na půdě a dodávali do sběrny, za to bylo pár korun, ale lítaly jsme po polích celé prázdniny, nebo jsme sušily bez, bylo za to málo, ale korunka ke korunce, za první vydělané penízky jsem koupila mamince na Londě v Sklo a Porcelán skleněnou vázičku. Když už mi bylo tak 12 tak v létě byla brigáda na chmel do Trpoměch. Babička znala paní co měla brigádníky na starosti a ta nás vzala. Čekaly jsme s kamarádkou u mostu na Skalkách a v 5 hod ráno tam čekal nákladák na brigádníky. No práce hrozná, ale vydělala jsem si tam 200 Korun a to mi rodiče v neděli přišli pomoct. Koupila jsem si boty, dodnes je vidím před očima a rodičům ručníky. Já vím, že ti to moc nepomůže, ale aspon víš, že v tom nejsi sama kdo ve Slaném hledal práci. Neboj, časem se něco najde.
Ahoj,
poradím jak vyděkat 200 Kč denně. Před rokem jsem sii vidělával sběrem papíru a železa. Nyní je to s cenami asi tak: papír 2 Kč/kg, železo 4Kč/kg. Z vlastní zkušenosti vím, že 100 kg papíru deně je velmi reálné, nekdy jsou i balíky svázných novin postavené u konteinéru na papír... no za prázdniny (letní) jsem si vidělal 18000 Kč - a je to legální i ve 14letech, stačí mít vozíček od babičky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.