Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Průměrná mzda v anglii

Od: opic odpovědí: 8 změna:

zdravim

zajimalo by me kolik cca liber je prumerna mzda v anglii a na kolik tak tak prijde obycejny clovek z ceska co dela v tovarne...

predem diky za odpovedi

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jakubdeda*
hodnocení

0x

Podle toho co budeš dělat.Čím máš nějakou kvalifikaci a rozumíš tomu(třeba počítačový expert) tak si vyděláš dobře.Ale když budeš třeba jen umývat nádobí, nebo vykládat zboží, tak si moc nevyděláš.Jsme levnější síla.Na farmách si vyděláš tak 5,5 liber ,když děláš ukolovou práci tak si můžeš vydělat i 7 liber na hodinu.A když se uskromníš, tak se dají ušetřit pěkné peníze, ale nadřeš se. A jasně musíš si zaplatit nocleh,jídlo a všechno ostatní. Ušetřit se potom dá, když se obejdeš bez konfortu a taky hospod a různých zábav. Jinak neušetříš nic. Máš už nějakou práci zajištěnou?

opic
hodnocení

Praci mam ale je silene ze tretinu platu dam za bydleni... je to nekvalifikovana prace ale zajimalo by me jestli si clovek nasetri neco z toho kdyz tam vydela na nase treba 30 000kc... 10 000 je bydleni a 20 000 na zivot a z toho se da jeste usetrit?

tomasgulas

Svěřím Ti malé tajemství. Hodně lidí ho nebude chtít slyšet, ale je to tak, takže: Do zemí, jako je Anglie, jezdí buď studenti (zdokonalení v angličtině a cestování), turisté přes cestovky nebo samostatně (poznat jinou zemi), špičkoví odborníci a pak víceméně jenom odpad. Sorry za upřímnost, já tam byl a stojím si za tím. Zapomeň na to, že bys tady dělal pásovce a v Anglii byl pan Někdo. Já měl štígro, odjížděl jsem odtamtud, když byla Libtra ještě 41kč a dělal jsem za 19 Liber na hodinu. Ale začínal jsem tuším za 5.35, jestli se nepletu. Hodně často jsou tam lidé bez hodnot, podrázáci, ale i takoví, kteří mají problém se zákonem ve své zemi. Hrají se podrazy a celkově je to kolikrát o hubu. Zase to člověka zocelí a utřídí si názory, co by tak v životě chtěl...

Každopádně Ti mohu ručit za to, že pokud tu práci mít budeš a budeš mít kde bydlet, Anglie je bomba země. Pokud bys dělal za minimální mzdu a bez přesčasů, už bys měl dosáhnout na Tax Credit. Což znamená, že by Ti měli dávat nějaké ty Libry každý týden z důvodu dorovnání do určité výše mzdy. Já na něj měl ze začátku nárok, ale nevyužil jsem toho. Mimochodem, šetřil jsem již z počátku 17 500kč každý měsíc...

tomasgulas

A ještě noticka: Z počátku jsem bydlel na baráku se šesti Slováky, všichni tam byli přes rok, brali kolem 8 Liber a dělali přesčasy a co myslíš? Neušetřili vůbec nic. To máš cigárka, každý den Stellu Artois, pařby a dobré jídlo a nenašetřili nic. Takže s tím ušetřením si musíš sám sobě odpovědět, jestli toho jsi schopen...

opic
hodnocení

A pokud je clovek manualne zrucny je mozne se vypracovat nebo je to tak ze kdyz nemas skolu tak nejsi nic?

tomasgulas

Tak na tohle Ti nejsem schopen odpovědět, protože já NIKDY žádné vzdělání neudával a co jsem tak slyšel (bez záruky), nikoho ani české vzdělání nezajímá. Mluvím o učňáku a matuře. Manuálně zručný... víš, angláni jsou NEUVĚŘITELNĚ nešikovní a docela líní. Kdyby mi to někdo vyprávěl, tak bych mu nevěřil. Takže si řemeslníky váží, jenže tam to mají hodně obšanované Poláci, ti jsou jako mor. Třeba i kupují baráky, dají do kupy a prodají se ziskem. Já téměř zpočátku dělal u CNC strojů, programoval jsem je, makal na nich, dělali jsme to celé ve dvou s jedním Slovákem, nakládali jsme, jezdili dělat "decking" (to se vozí anglánům objednané dřevo na obklady - v létě) atd. A stejně jsem měl pár šupů... Ono je to totiž víceméně vždycky přes pracovní agenturu a to víš, že Angláni jsou si vědomi, že to ti čmoudové z východu holt budou dělat za těch pár šupů. Oni nekoupí automatickou linku za těžké prachy. Naháží tam přes agenturu x Poláků a vyplatí se jim to... Nechci Ti brát iluze, to není mým cílem, ale jak jsem psal - stojím si za tím.

Zase fakt je, co jsem četl názory druhých (bez záruky), tak pokud bys měl štěstí a uměl anglicky (to je základ, nikoli deviza), tak oni se moc neserou s povyšováním. Prostě příklad: Berou 20 Poláků, dva fláknou jako Supervisory (předáky) a šmitec. Potom klidně i výš, pokud jsi šikovný. Možná je to také trochu od toho, kde jsi. Já byl kousek od Manchesteru a Liverpoolu, tam to není s prací kdovíjaké.

jakubdeda*

Hele, je jasné, že nemůžeš počítat, že budeš moci dělat nějakou zodpovědnou práci. Ale když jsi manuelně zručný(sice nevím, jakou práci myslíš, že jsi v ní zručný) tak to taky musíš dokázat. Hodně si tam vážejí řemeslníků, kteří opravdu makaj a práce je kvalitní. Třeba zedník, obkladač, zahradník aj. Nepíšeš, jakou práci tam chceš dělat, tak je těžké ti říci, jestli se můžeš vypracovat a na jakou pozici. A ty nemáš vůbec žádnou školu zatím, tedy mimo základku? Nebo jsi se už něco učil.Ale nemusíš odpovídat. Víš ono taky záleží jestli práci seženeš hned., jestli tedy již nemáš něco dohodnuto.

hudy
hodnocení

0x
Ja tu delam Ted v Bradfordu na Westfield shopping centre
Pro plastering company denne si vydelam kolem 200 liber na den ale jsou tu vetsi platy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]