Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Účastním se výběrového řízení na jednu pozici v prestižní firmě. První pohovor probíhal s personalistou v agentuře. Po tomto pohovoru jsem posílala děkovný email. (poděkování za jeho čas a profesionalitu, ubezpečení, že mám o danou pozici stále zájem)
Byla jsem doporučena a zúčastnila jsem se dalšího pohovoru. Nyní s vedoucím oblasti, ve které bych pracovala a s jeho nadřízeným. Přemýšlím, zda je také vhodné odeslat děkovný dopis. Problém je totiž v tom, že nemám spojení (a ani na stránkách není) přímo na tyto dva pracovníky. Musela bych odesílat mail na recepci firmy.
Jaký postup doporučujete? O práci moc stojím a ráda bych se dostala i do dalšího kola, ale zároveň nechci působit nějak vtíravě.
Já osobně - a omouvám se za upřímnost, to za vtíravé považuji. Takové projevy nejsou vnímány srdečně, ale jako snaha se připomenout, upozornit na sebe a vystoupit z davu. A to uchazeč buď zvládne svým CV, pohovorem a osobním charisma a podobně, nikoliv ex post...
Sice jsem o takovém postupu ještě neslyšela, ale, koneckonců, hledání práce je o tom, aby na sebe člověk upozornil a vymanil se z davu Zvláště dneska, kdy na dobrá místa je dobře kvalifikovaných uchazečů více než kdy předtím.
Nicméně napsat chlapíkovi do personální agentury jako jo, ale těm, se kterými máš pracovat, ať už přímo nebo ne, nějak si nedovedu představit formu, jakou by to mohlo proběhnout, aby to vyznělo přirozeně. Myslím, že nevadí, že by to bylo přes recepci, to už se přepošle. Vidělas ty lidi naživo - jestli ti připadali jako týpci, kteří to ocení, tak do toho. Na druhou stranu si myslím, že vybráno už ve skutečnosti mají. Dojem člověk prý dělá v prvních vteřinách (vyzkoumali američtí vědci ) a máloco ho později změní na tak krátké akci jako je pohovor.
)
Neposílala bych nic. Připomíná mi to tak trochu Hujerovy "švestičky z naší zahrádky". Mohli by to brát jako snahu na sebe upozorňovat, podbízet se a to by nebylo dobré. Ale i bez děkování to vypadá na dobré nakročení, když jste prošla už 2. pohovorem. Tak hodně štěstí i bez děkování, ať to vyjde.Jaga.
Já bych byla neděkovala ani tomu personalistovi. Jeho čas a jeho profesionalita je náplní jeho práce a jistě je za ni ohodnocen. A s novými adepty prostě pracovat musí. Ještě zbytečnější je podle mě Vaše ubezpečení, že máte pořád o práci zájem. Kdybyste jej neměla, tak byste se přece pohovoru nezúčastnila, ne?
doplněno 15.09.11 13:30:Navíc - kdoví, jestli nedělají jenom s lidmi opičky a už dávno nemají vybráno. Stalo se mi to před několika lety. Měst. úřad hledal 1 pracovnici na úřad. Chtěli po nás kde co, "vybrali" nakonec jednu mladou. O to místo nás stálo osmdesát! Pak jsem se od jedné známé z úřadu dozvěděla, že ta nová je nějaká vzdálená příbuzná místostarosty, už dopředu jí místo slíbili a to výběrové řízení se dělalo jen tak naoko, aby to bylo "jakoby" podle regulí a aby lidé neremcali. V naší zemi je možné všechno!
Já bych se na psaní nějakého děkovného dopisu tak vehementně nevrhala. Pohovory jsou náplní jejich práce, že vám věnovali čas, no museli, aby někoho schopného vybrali. Jestli si myslíte, že po děkovném dopise vás snáze a rychleji vyberou na žádané místo, tak si myslím, že jste na omylu. Tam rozhodují jiné atributy. Možná, že některý z adeptů na místo přijede na zlatém prasátku, nebo přinese švestičky z vlastní zahrádky a tak podobně. Toť můj názor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.