Nejste přihlášen/a.
Mám dotaz, mého manžela bolí záda, trochu přes den, ale když chodí tak to rozhýbe. Večer chodíme spát o půlnoci, usne a ráno v šest už nemůže ležet jak ho bolí v zádech( nemůže být přeležený když chodíme spát později). Nemáte s tím někdo zkušenost nebo stejný problém co by to mohlo způsobovat? Má akorát problém s ledvinami, to taky někdy může být příčina. Díky Ivana
Jak jsem již uvedla s bolestmi zad mám trable už dlouho-víc než dvacet let.
Zažila jsem i to,že jsem lezla po čtyřech a nemohla vstát,(moje tehdy malé děti z toho měli príma legraci)stejně jako naprostou neschopnost se předklonit.Umýt vanu,ustlat postele nebo si jen obout boty -to znamenalo šílenou bolest v kříži takže všechny tyto činosti jsem dělala v kleče na kolenou.A bylo hůř,každý pohyb v leže v posteli znamenal bolest,která mi nedovolila spát asi dva roky.Došlo to tak daleko,že jsem se bála jít z domu,protože se mi stávalo,že jsem šlápla na nohu a padala do prázdna jako by mi ji někdo odpojil,prostě jsem padala na hubu.
Pak mě přeléčili v nemocnici a já se rozhodla,že tohle už nechci zažít. PROTO CVIČÍM a věřte mi,opravdu to pomáhá,není to jen kec.
Pochopitelně musíte vědět co cvičit a od toho jsou rehabilitační sestry,alespoň u nás.Dělají masáže a naučí vás individuální tělocvik.
s váma souhlasím v plném rozsahu. CHce to cvičit. pomalu a s rozumem. také není špatné plavání. Na bolest zad je prostě pohyb to nejlepší. Člověk je od přírody lovec uzpůsobený k pohybu a sedavím zzpůsobem života si jen přidělává potíže
Jednou z hlavních příčin může být špatná postel a proležená pružinová matrace, nebo stačí shrnuté prostěradlo pod zády. Je to zákeřné v tom smyslu, že si to člověk neuvědomí. Schválně, na čem spíte?
Pane Al bundo, máme zdravotní matrace a nebyly zrovna levné, tak si myslím že v tom to nebude. Bude to asi určitě něco zkříplého nebo bloklého. No nakonec však víte že chlapa dostat k doktorovi je nadlidský výkon. (jak je to s váma?)
K dotorovi musí, musí mít taky doporučení od svého obvoďáka. Jít k neurologovi nebo ortopedovi. Taky trpím. Chodím na rehabilitaci s malými páteřnímii obratlovými svaly.
Tak ať pak zváží co je pro něj lepší. Jestli návštěva lékaře nebo bolest zad. Pokud si zvolí to druhé, tak ať si nestěžuje
No já samozřejmě k Vám do ložnice nevidím, ale pokud to není navíc tím shrnutým prostěradlem, nebo špatně nastaveným roštem, případně nadváhou navíc k tomu všemu.. Ony nestačí zdravotní matrace, když je mizerná postel - ale jak říkám, nevidím Vám do ložnice. (Posuzuju podle sebe - matrace na moji váhu už se nedělají ) Další problém může být stáří a opotřebení matrací - dneska se nedělají "na celý život" - mohou být proleželé.
Proč se pořád motám okolo spaní? Protože se to ve spánku zhoršuje, to znamená, že manžel leří jak princezna na hrášku. navíc jsem taky takhle blbě spával, dokud jsem si neuvědomil, že je to shrnutým prostěradlem a proleželým lůžkem(matraci mám v rámci možností kvalitní, postel ovšem mizernou.)
BTW našemu zdravotnictví se snažím pokud možno vyhýbat, ale manželovi vysvětlete, že mu nic neudělají, rentgen nebolí a obstřik nemusí nezbytně nutně dostat. Jen tam stráví celý den.
Hodně zdaru.
Stejný problém mám také a se strachem, že mám Bechtěreva jsem letěl k lékaři. Prý mám zatuhlé zádové svaly. Proto prý přes den záda nebolí, protože se člověk alespoň trošku hybe, kdežto v noci to ztuhne a křeče ve svalech pak působí bolest. Je fakt, že jako student neustále sedím, takže chce to se hýbat, nejlépe chodit a cvičit. Nedoporučuji běhání a posilovnu. To mi vždycky uškodilo. Stačí dělat krátké procházky a hnedka pocítí rozdíl..
Zdravím Tome, máš určitě pravdu.Teď jezdíme makat na chatu a manžel dosti maká. Říkal, že je to lepší. Někdy sice v noci stane z postele, že ho bolí záda, ale projde se po bytě a hned je mu lépe a zase usne. Taky ho pořád straším Bechtěrevem, byla jsem letos v Bohdanči v lázních tak vím co je to za svinskou nemoc. To opravdu je hnus, a hlavně to maji spíše muži.
Po přestěhování mi ještě ke štěstí chybí také pořádná a pohodlná postel. Tak jsem tak trochu pátrala, abych si spočítala, co mě to bude stát. No a také jsem si přečetla příspěvky na toto téma. Našla jsem i nabídku matrací pro pořádné chlapy. Tak jsem si ji dovolila nabídnout. Dnesku už se sežene opravdu skoro všechno - myslím tím spotřební zboží. Je fakt, že na pořízení postele a pořádné matrace by člověk neměl škudlit. Dobrou noc!
Bolesti zad v noci to nápadně připomíná popis Bechtěrevovy choroby,ale od toho jsou doktoři-to já nejsem.
Než propadnete panice,zkuste cvičit.Já mám už roky problémy s páteří,výrůstky,blokády,skoliozu,nakonec mi před lety zjistili vyjetou plotýnku v křížové oblasti skříplou mezi obratly.Mívala jsem ukrutné bollesti,takže vím o čem mluvím.Správné cviky vás naučí sestřička na rehabilitaci,stačí pár minut denně a po čase zjistíte,že je to vážně pomáhá.Držím palce.
dobrý den, tentýž problém mám i já, ikdyž chodím spát dřív. Přes den se taky rozhýbu, nejhorší je, když se zkláním k postýlce své dcery, nejsem schopna se zohnout. Nevím čím to je...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.