Nejste přihlášen/a.
Zdravíčko lidi,
představte si to asi jsem byl okraden.
Situace je taková - Na inzerátu hyperinzerce jsem odpověděl na inzerát na mob. telefon v ceně 7000Kč. Inzerátu jsem důvěřoval, protože bylo možné i osobní převzetí. Jenomže kvůli vzdálenosti 300km jsme se domluvili o expresní zásilce a platbě předem na ůčet. Od té doby co jsem zaplatil se mi nikdo neozval. Je to týden.
Mám adresu i jméno prodávajícího, adresa je pravá. Telefon bohužel ne.
Zvažuji podat trestní oznámení na policii.
Jaký je Váš názor?
Jen jsem chtěl doplnit, že telefon ne, že by nebyl pravý, ale bylo to myšleno, jako, že ho nemám.
VAROVANÍ!
Na www.anonce.cz jsem narazil na uplně stejný inzerát, kde osoba vystupující pod jménem Andrea Jemelková prodáva Samsung galaxy S II, apple Iphone 4 a dalsi. Při jejím kontaktování mi byl odesán uplně stejný email :
Přeji krásný den, telefonek je zatím stále k dispozici a opravdu ráda s Vámi uzavřu dohodu o prodeji, pokud tedy máte zájem tak se na prodeji telefonu můžeme ihned domluvit, je v inzerovaném stavu, nic mu nechybí, balení je kompletní v originální krabici, samozřejmostí je kupní smlouva. jinak k telefonu jsou samozřejmě jak záručák tak i doklad o koupi. Jedná se o českou distribuci a vše bylo legálně nabyto přímo mnou. Pokud se tedy chcete domluvit, tak bydlím v obci Horšovský Týn a zde bych vzhledem k pracovní vytíženosti ráda uskutečnila osobní převzetí. Pokud máte zájem o zásilku tak se samozřejmě také můžeme domluvit, ale při zasílání balíčku chci platbu předem na účet. Zaslání balíku by proběhlo ihned po obdržení potvrzení od Vás a cesta balíku trvá exress poštou 24 hodin. Takže pokud se chcete dohodnout na společném obchodu, tak se můžeme spolu domluvit. Děkuji za Váš zájem a těším se na naši spolupráci s pozdravem, Andrea.
Předtím než komukoliv pošlete peníze doporučuji si od prodejce nechat poslat na email ofocený doklad o koupi a záruční list, pokud se jedná o podvodníka tak se už věčinou neozve.
Možná je prodávající na dovolené...
doplněno 06.09.11 13:33:Nechci se Vás nějak dotknout, ale zkoušel jste vyhledat dotyčnou osobu na internetu a najít si o ní nějaké informace?
Já jsem tomu teď věnoval cca 2 minuty a zjistil jsem, že dotyčná prodává:
Samsung i9100 Galaxy S II za 7 000 Kč.
HTC HD2 za 3 500 Kč.
iPhone 4G 32GB za 8 500 Kč.
Tyto ceny jsou podezřele nízké a to by pro Vás mělo být varování.
nedavno jsem taky narazil na hyperinzerci na takoveho cloveka. Jenze se ukazalo ze jde o podvod.
Nikdy bych cizimu cloveku neposlal nic predem na ucet. Jak vite ze adresa je spravna?
Urcite mu dejde vedet a podejte trestni oznameni. Nebude problem ho dopatrat podle cisla uctu.
Jen tak mimochodem, muzete mi rict jeho jmeno, jestli se nejedna o stejneho cloveka?
Nevím, zda je adresa správná, ale určitě existuje, ověřil jsem to, že jsem ji napsal na mapy.cz
Daná osoba se mi představila jako Andrea Jemelková.
Domluvili jsme se - to znamená, že nějakým způsobem komunikoval.
Týden - pořád je ještě doba dovolených a každý nemá poštu za rohem.
Napřed prověřuji a potom nakupuji.
Telefon za 7.000,- - takové věci na takovou vzdálenost nekupuji. A už vůbec ne od neprověřeného prodejce.
Domluvili jsme se - to znamená, že nějakým způsobem komunikoval.
Týden - pořád je ještě doba dovolených a každý nemá poštu za rohem.
Napřed prověřuji a potom nakupuji.
Telefon za 7.000,- - takové věci na takovou vzdálenost nekupuji. A už vůbec ne od neprověřeného prodejce.
Ano normalně na mé dotazy inzerent odpovídal, ale po úhradě peněz komunikovat přestal.
Dovolenou bych vyloučil.
Inzerát zněl opravdu důvěryhodně, já jinak taky nakupuji pouze v kamenných obchodech. A cena byla také bezkonkurenční.
Zde je první odpověď na mou reakci na inzerát:
Přeji krásný den, telefonek je zatím stále k dispozici a opravdu ráda s Vámi uzavřu dohodu o prodeji, pokud tedy máte zájem tak se na prodeji telefonu můžeme ihned domluvit, je v inzerovaném stavu, nic mu nechybí, balení je kompletní v originální krabici, samozřejmostí je kupní smlouva. jinak k telefonu jsou samozřejmě jak záručák tak i doklad o koupi. Jedná se o českou distribuci a vše bylo legálně nabyto přímo mnou. Pokud se tedy chcete domluvit, tak bydlím v obci Horšovský Týn a zde bych vzhledem k pracovní vytíženosti ráda uskutečnila osobní převzetí. Pokud máte zájem o zásilku tak se samozřejmě také můžeme domluvit, ale při zasílání balíčku chci platbu předem na účet. Zaslání balíku by proběhlo ihned po obdržení potvrzení od Vás a cesta balíku trvá exress poštou 24 hodin. Takže pokud se chcete dohodnout na společném obchodu, tak se můžeme spolu domluvit. Děkuji za Váš zájem a těším se na naši spolupráci s pozdravem, Andrea.
Občas něco koupím.
Já se nestačím divit. Za komačů nebylo nic. Vůbec nic. Všecko se shánělo dlouho a vytrvale. A dnes, všeho je všude spousty, nic se nemusí shánět a přesto lidé, než by popojeli nebo poklikali někde jinde, cpou peníze dopředu za něco, co neviděli, nedostali do rukou. Hmhm, podivné.
Máte pravdu, jsem naivní blb. Budu se za to ještě dlouho mlátit do hlavy. No aspoň to bude velké ponaučení do života a snad si z toho vezmou ponaučení i všichni ostatní potencionální čtenáři této diskuze.
((Já se nestačím divit. Za komačů nebylo nic. Vůbec nic. Všecko se shánělo dlouho a vytrvale. A dnes, všeho je všude spousty, nic se nemusí shánět a přesto lidé, než by popojeli nebo poklikali někde jinde, cpou peníze dopředu za něco, co neviděli, nedostali do rukou. Hmhm, podivné.))
a to je právě ono člověk nikam nemusí, všechno jde z domu od pc a to pak lidi degenerují a nakupují pi...oviny a pořádně si neprověří nic. Stačí párkrát kliknout a žít v iluzi jakéhosi dobře provedeného obchodu. VIZ můj případ
Občas něco koupím.
petrlicek, jak jste dostal do své odpovědi můj avatar? To se nedělá, odpusťte si to! Pořiďte si svůj a nemontujte se do mého!
chtěl Vás citovat
Sorry kopiroval jsem citaci a zkopiroval jsem i avatar. Je to přesně tak jak to píše Palenka.
Já se divím, že se divíš. Lidi se totiž pořád ještě nenaučili používat zdravý selský rozum a obávám se, že se to nenaučí nikdy. Pro mlhavou vidinu zajímavého zisku nebo úspory jsou ochotni udělat cokoli a nejsou schopni vyhodnotit všechna pro a proti. A právě proto se velice dobře daří a bude dařit všem podvodníkům.
Co třeba napsat na hyperinzerci, ať podvodníka zablokují. Navíc by tam měl být registrovaný, takže... A posílat peníze předem? To se dnes ještě dělá?
Občas něco koupím.
Jednou mě nějaký prodejce pil krev velice. Napsala jsem mu, že jsem doma, že mám spoustu času a všechen ten čas hodlám věnovat tomu, že na všechny servery budu umisťovat nelichotivé poznámky a pravdy o něm a všechny před ním varovat. Pomohlo to, přestal. Nemohl byste mu takto vyhrožovat, jestli peníze nevrátí. Já vím, vypadá to neuvěřitelně naivně, ale bylo to účinné.
Tak tohle mě odepsal na to když jsem napsal že půjdu na policii a že jsem mu psal i z jiných emailů.
((Tak to si trošku posral debile, nezdá se ti? Ty si tady vymyslíš fiktivní adresu a začneš mi psát a dopustil ses také podvodu... Ale já na policii nejdu, mám tam sice dost kamarádů kteří by tě za to dokázali popotahovat víc než ty mně, ale já si to s tebou rád vyřeším osobně. A nebo s někým z tvých blízkých, hmm to se ještě uvidí co ti bude víc vadit hajzle.))
Ten email vytiskněte a šupejte na policii. Urážka na cti, vyhrožování, podvod. Není co řešit.
Tak tomu teď moc nerozumím. Výše jste psal, že to byla žena, která vás podvedla a nyní píšete (a z jeho textu je to i patrné), že vám odepisoval muž!? Být vámi, tak jdu na policii a kromě podvodu ohlásím ještě vyhrožování.
No asi se nechám zastrašit a vyseru se na to, jelikož má mou adresu a dneska jsou lidi schopni všeho. Prostě jsem prodrbal 7000 a už to nezměním. Jdu od toho. Nestojím o to aby mi nějakej ... kroužil kolem baraku.
Pouze porovnávám ceny, ale nenakupuji.
Nechat se zastrašit, nic nepodniknout - to je právě to, s čím podobní fiškusové počítají. Že poškozený se jich bude bát, navíc nebude chtít podnikat dlouhodobé soudy, tahanice, vysoké sumy právníkům apod. Já být Vámi, zastrašit bych se nenechala, sežeňte si další poškozené, bude jich určitě dost. Už se tu jeden přihlásil /megaobr/. A kromě podvodu oznámit i zastrašování, vyhrožování apod. Myslím, že "slečna Andrea z Horšovského Týna" zažije ještě nepříjemné chvilky. Pokud nad tím mávnete rukou, máte asi peněz dost a nahrává to jen podvodníkovi, aby své podvody konal dál. Nějakou kavku chytí vždycky, i když o podobných věcech už bylo napsáno moc a moc. Jaga.
Tak právě o takových, jako jsi ty, to je. Stačí dupnout, stáhneš ocas mezi nohy, odepíšeš ztráty a hlavně, že máš klid. Proč si někteří lidé nejsou schopni uvědomit, že cesta zákona a práva je nejpřímější a nejúčinnější? Že by sami měli máslo na hlavě? Přestaň sledovat černou kroniku a zkus používat rozum.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.