Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se obleci na muzikal

Od: ivlisek odpovědí: 15 změna:

Dobry den, v sobotu jedeme na muzikal do prahy do divadla brodway, bohuzel nevim jestli me tam pusti v riflich a tricku...muzete mi poradit, jedu z daleka a listky byly drahe, tak o zadne drama nestojim, dekuji za vase rady!

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

I když některá divadla jsou dnes u nás pojímány dosti nekonvenčně, přesto na mě ty rifle s tričkem působí, jako byste šla do lesa na houby, případně na pivo do 4. cenové skupiny. Proti tomuto oblečení jinak nic nemám, ale divadlo je přece jen vyjímečný zážitek, nechodíte tam snad každý den a tento zážitek umocní i nějaké lepší slavnostnější oblečení. Nemyslím hned toalety z nějaký tylů a brokátů, ale co takhle třeba tmavé /černé/ kalhoty, světlá pastelová halenka a k tomu sako? To má ve svém šatníku snad každá žena. Máte taky? Tak vidíte - a hurá do divadla. Ať se Vám líbí a taky ať se v divadle líbíte Vy. ;) Jaga.

doplněno 14.09.11 21:24:

Nakonec, když píšete, že jedete z daleka, toto oblečení Vám nebude vadit ani při cestování, bude vhodné a praktické.

ivlisek

Ja jo,ale manzel ma jen rifle a kosili...jde mi o to aby nas nevyhodili...diky

Neříkejte mi, že manžel nemá ve skříni kus obleku. Pokud z něj tedy "nevyrostl".*smich* což se často stává. Přece tmavé oblečení byl měl mít doma každý, najednou znenadání přijde nějaká ta kremace, a tam přece také nechodí v riflích. Zvláště při rozloučení s někým z bližších kruhů, tam je pak společenský oblek doslova nutností.

Jinak, nevím odkud jste, ale třeba Vám poradím. V Kolíně existuje půjčovna společenského oblečení, kde si člověk může půjčit pánské i dámské oblečení. Známým umřela dcera a tak si tam půjčovali právě na ten pohřeb. A není to prý ani nijak drahé. Jistě bude něco podobného i v nějakém větším městě blízko Vás. Nechci tady do Vás hučet horem dolem, ale mně se ty rifle do divadla /byť i "jenom" na muzikál/, vážně nelíbí. Jaga.

cocinkamichalka*

Ivlisek, nemusí být společenské kalhoty, každopádně by měly být tmavé. Ono jsou taky rifle a rifle. Rozhodně nesmí být děravé, vyšisované, prošoupané... Pokud si manžel vezme tmavé rifle a košili, samozřejmě HEZKÉ BOTY, myslím, že na Broadwayi s tím nebudou mít problém.

My chodíme na Fidlovačku, Hybernie, Kalicha... oblékáme se slušně (ale ne obleky a šaty)... Někdy zírám, v čem jsou lidi schpni přijít...

sargo*
hodnocení

0x

Pustí, což o to, takových tam bude určitě víc, ale nešla by k těm riflím alespoň košile? Nemusí být bílá :))

krkovicka*
hodnocení

0x
Na muzikál v kalhotech a v tričku,či v košily.Oblek by byl moc nóbl a kapsáče,tričko zas urážka.
doplněno 14.09.11 21:00: Opravím se-urážka pro herce,pěvce.

lidus*
hodnocení

0x

Sice si buďte jistá, že manžela v riflích pustí ale pravdu mají Ti co píší, že kalhoty a košile jsou lepší. Když už rifle, tak aspoń košile a polobotky a ne tenisky. Předpokládám, že manžel není 15ti letý puberťák a tak by měl být přiměřeně oblečený. U nás v Brně žasnu když do Janáčkova divadla na operu jdou v ošoupaných riflích, zase do Městského nebo Husa na provázku to na některé kusy působí komicky když jste v obleku.

jarmik*
hodnocení

0x

Pustí Vás tam, ale v lepším oblečení byste si to užila více:)

ivlisek
hodnocení

Nedokazu si predstavit ze muj manzel bude od rana po praze chodit v obleku...tam budeme v sedm hodin a divadlo zacina ve dve odpoledne

martinaa*

Jedete busem? Tak si vezmete prevleceni. My takto jeli do divadla Kalich, pres den rifle atd, odpoledne jsme si skocili do busu pro sukne, kosile a lodicky:)

Také souhlasím s tím, že buď oblek, myslím, že nemusí být nutně černý, nebo nějaké opravdu elegantní kalhoty a košili. K tomu samozřejmě vhodné boty. Myslím, že normální džíny patří jen do divadel malých forem jako např. divadlo Y v Praze, zde nám to bylo povoleno dokonce naší profesorkou češtiny. Kalich bych srovnala s Městským divadlem v Brně, kam chodíme převážně ve společenském. Také se nám jednou stalo, že jsme se museli převlékat v autobuse, není to nic nereálného, v každém dálkovém autobuse mají závěsy. První se převléknou dámy a poté pánové. Takže asi tak ... Jinak přeji krásný divadelní zážitek.

ivlisek
hodnocení

Pokud nas nevyhodi je mi to jedno, jedem vlakem celodenni vylet plus odpoledne muzikal. Jsme z moravy, chodit v obleku cely den po praze jen proto co je slusny nebo ne, je trochu blby... Davam prednost osobnimu pohodli, takze si manzel oblece rifle a kosili a hotovo...dekuji za vase nazory

dzordz*

Na tom přece nic není, někteří lidé starší generace by ani jinak nevytáhli paty z baráku, i když jdou jen pro chleba a mlíko. I v létě kalhoty, ne nutně černé, třeba světle hnědé nebo šedivé s nějakým proužkem, košili, polokošili, rozhalenku nebo něco podobného, když je chladněji, nahodit i sako .. spousta lidí běžně chodí i cestuje v obleku, ať už kvůli funkci a reprezentaci, nebo jednoduše proto, aby nějak vypadali.

Jestli manžela táhne sako na zádech, košile se neustále někam sune a kroutí, kalhoty škrtí atd, to pak není vinou obleků, ale toho jednoho konkrétního, který nesedí :) Takže, suit up! *palec*

sargo*
hodnocení

0x

Ježkovy oči, tady je to nějaký přísný... :-D Kdybych jela takovou štreku, taky bych nechtěla tahat oblečení, které se mačká, a už vůbec ne tašky, se kterými se pak budu tahat celý den. Co se tu strhla taková debata? Vždyť slušné texasky a košile jsou v pohodě. Takových tam bude spousta. Hafo lidí nemá doma oblečení na to, aby se hodili nějakým rozumným způsobem do gala, prostě proto, že ta frekvence užití je příliš malá - já bych teď taky musela v džínech, páč prostě nic jiného společenského nemám, dostanu se z domu leda si zaběhat :-D A jet v obleku by byla ptákovina. Jsou exoti, kterým je to pohodlné, ale většina těch, které je nosit musí, si od nich při každé sebemenší příležitosti ráda odpočine... a ví proč. :) Zvlášť na dlouhou cestu a plácání se po Praze. :)

ivlisek
hodnocení

Tak muzikal mame za sebou, muzu rici ze bylo uplne jedno co mame na sobe, lidi mely na sobe snad i veci na tenis. Bylo tam tolik lidi ze se neda ani vsimnout spatnyho obleceni. Tak az nekdo pojedete na muzikal, vemte si klidne rifle, ma to tam kazdy, max kosili. Ja jsem mel dokonce kravatu a byl jsem jedinny. Diky za vase nazory...pomohli jste mi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]