Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenosti se zánětem ledvin

Od: martinaa* odpovědí: 20 změna:

Má zde někdo zkušenosti se zánětem ledvin? Již šestý den mě bolí břicho, zhruba jako při velmi silné menstruaci, taková ta tupá bolest. Budí mě i v noci, několikrát, dnes už jsem musela vzít Valetol. Zároveň mě bolí jakoby na bocích, zvláště při močení. Bolest je v místech horního oblouku kyčelních kostí. Žádné pálení ani řezání při močení ani mimo něj není, zánět močového měchýře už jsem měla a bylo to jiné... a záda mě bolí dole stabilně, z lodí i z práce. Ale není to žádná větší bolest.

Oblékám se teple, nenosím bokovky ani tanga, o prochladnutí nevím (kvůli zánětům si dávám pozor, kam sedám). Ve hře je ještě možný gyn. zánět, ale takto nepřijemně a urputně (bez dalších jiných příznaků zánětu), mě snad břicho ještě nebolelo.

Děkuji za případné rady a názory, k doktorovi samozřejmě zajdu, pokud bolest nepoleví. Byla jsem tam ovšem minulý týden a jsem častým hostem, takže berte v úvahu, jak mi před doktorem je...

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krkovicka*
hodnocení

0x
Marti,tohle se stává občas i mě.Zvlášť,když sedím podvečer na něčim studeným-schody.Vyhledejte si na netu příznaky zda je to ono,ale zánět je provázen vysokými horečkami.Jestliže trpíte na močák,tak se to stále omývá a snaží se to prát s tělem.Jestliže máte pochybnosti a bolesti je nutné zajít na sono a vyšetření moči...Zkusila jste si poklepat hranou ruky po bocích-bolí to?A jak tupě,nebo píchlavě?Zřejmě močový cesty.Nedolečený nebo podceněný jdou až do zánětu ledvin.Hmm...Těžko radit,nejsem doktor a nevidím to.
martinaa*
hodnocení

Diky za odpoved:) Teploty nemam, na mocak netrpim (mela jsem ho vsehovsudy asi 3x v zivote). Zkusila jsem poklepat na boky, spis je to neprijemne, nez aby to bolelo... bolestivejsi je pravy bok, a citim to pnuti dele. No, zase bude legrace:(

krkovicka*
Čtu znova-bolest na bocích při močení...zvažte,někde jste prochladla,průvan,sedění na židli,vlak,tramvaj...Jenže u mě to trvá maximalně dva dny,u Vás skoro týden,to není dobrý.
martinaa*
hodnocení

Pred tydnem... jsem prave nikde nesedela, leda koupani v bazenu (ovsem bylo venku 32 stupnu)... casto jezdim busem, v podzami mam pri prohlidkach 14 stupnu.

Ach jo... porad nejaky problemy. K doktorovi se mi vubec nechce, jsem tam kazdou chvili a pripadam si vazne trapne, notabene kdyz mi vzhledem k tem gyn. zanetum delali vsemozne testy a nic. Jak hypochondr.:(

krkovicka*
Si nemyslete,někomu stačí i klimatizace v autě,nebo když výjdete z klimatizovanýho krámu,nebo rozpařená do studenýho,v noci odkrytá...Vím,běhání po doktorech je děsný,ale zdraví máme jen jedno a jim bych zulíbala ruce za vylečení.
martinaa*
hodnocení

Nevite muze to souviset i s pitim ledovych napoju?

krkovicka*
To fakt netuším,ale to je tak na angínu ne? :)
martinaa*
hodnocení

Ja uz verim vsemu:D

sargo*
hodnocení

0x

Jako ledviny mi to nezní. První, co mě napadlo, je těhotenství... :-D

martinaa*
hodnocení

Mozne je vse... ale tupe velke bolesti pri tehotenstvi, notabene bych musela byt v 1. mesici?:D To snad ne...

krkovicka*
Když jste těhotná,říká se,že jste v jiném stavu a ten sakramentsky poznáte.V příznacích taky,ale když jste citlivá tak i nějak duševně-zkrátka,jinej stav. :D
sargo*

Možné to bohužel je, ale přeju vám, ať je to něco jiného a těhu si užijete civilizovaněji :))

Při zánětu být teplota nemusí...

Ha, nemohly by to být kvasinky? Ty by se mohly takhle projevovat i bez dalších gynekologických problémů. Tam byla testem dva tři dny dieta proložená hromadou moštu a bílých jogurtů.

martinaa*
hodnocení

No, me by tehotenstvi nevadilo:D Horsi to bude s pritelem, je mladsi o pet let:( A deti jeste nechce...

Kvasinky to zrejme taky nebudou, bez svedeni, bez vytoku... ale cert vi...

krkovicka*
No co,nebude ani první ani poslední! ;) ikdyž bych Vám tenhle požehnaný stav přála,nepříjde mi to jako těhu,podle popisu.
doplněno 01.09.11 20:52: Že bude ve 20ti Otec samozřejmě,aby nevznikla mýlka,že ho vyměníte
martinaa*
hodnocení

Me nastesti taky ne:D

doplněno 01.09.11 20:53:

Ovsem teplota 36,9:( Hmmm...

krkovicka*
Aj,že by náběh?nic neberte,až přesáhne 37 ať se chvili tělo pere.Snad bude líp *mala*

hodnocení

0x

Kdyby to byl zánět ledvin, tak by jistojistě byla zvýšená teplota. K lékaři si vezměte do flaštičky trošku moči. Tam ten zánět odhalí ze všeho nejdříve. *hej*Může to být i nějaký problém s páteří, namožené svaly a spoustu jiných pašklivostí. Nejdříve je potřeba vyloučit zánět. Každopádně měřit teplotu a zítra k lékaři. O teplu, klidu a spoustě pití určitě víte sama. ;) Zkuste se dobře vyspat a zítra ráno uvidíte. Dobrou noc*placni*

martinaa*
hodnocení

Dekuji za reakci... Kdyby to netrvalo uz sest dni, mavnu nad tim rukou... zacalo to jako prichazejici menzes, dnes uz me to budilo ze spani.. namozene svaly urcite ne (mam polovicni klidovy rezim), piju tak 4l za den. Treba zitra bude lip*placni*

marenka*

Martino, s ledvinami si užívám občas svoje. Tohle co popisujete, je u mě podobné v případě zaseknutého kamínku kdesi v močových cestách. Začne to tupou bolestí v zádech, pak to jde směr dolů. I kdybyste byla těhotná, nebude vadit, když si koupíte urologický čaj a vlažný ho po hrncích vypijete. Půl litru stačí. ;) Budete čůrat jak koroptvička, ale jestli je to kamínek, nebo písek, dostane se to ven. A když ne, tak to poznáte, protože větší kamínek se minimálně posune. Jednou jsem skončila i na sále, písek se mi zasekl v močových cestách, měla jsem je díky tomu tak zúžené, že se mi zvětšila ledvina o pár cm. To už bolelo ale tak, že jsem klečela na zemi a mlátila hlavou o zem.

martinaa*
hodnocení

Dekuji za reakci:) Ten urologicky caj vyzkousim, minimalne do doby, nez me bolest donuti jit k lekari. S curanim problem nemam, hodne piju, hodne beham:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]