Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám takový malý problém. Společně se sestrou hrajeme outdoorovou hru Geocaching. Zkráceně a hodně zjednodušeně jde o to, pomocí souřadnic dojít na místo, kde je uložena schránka. Když jí po tom člověk najde, zapíše to do bloku ve schránce a na oficiální stránky na internetu. Jde hlavně o zábavu a o předhánění kdo našel více schránek, tzv. kešek.
Občas člověk ty souřadnice musí vyluštit, třeba pomocí šifry, a to je můj problém. Hledáme kešky po Brně a já se vrhla na tuhle, má ale hodně zvláštní šifru. Já nedokážu zjistit, jak to funguje, nevidím nikde klíč, ale nějak to jít musí, tak se chci zeptat, jestli tomu někdo tady (z vás chytrých koumáků ) nerozumí.
Nechci vědět souřadnice, ale jenom potrápit i jiné mozky a vědět, jestli to fakt nějak vyluštit jde, přikládám listing ke kešce
Kaču
Zdravím, jsem taky kačer, ale příležitostný Napadá mě, nebude šifra souviset s tím hintem, co je na stránkách?
yrfranefxn lesenarska
gehoxn trubka
uerovx hrebik
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZNO..RSTUV.XY.AB..EFGHI.KL.
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ
NOPQRSTUVWXYZABCDEFGHIJKLM
Vzhledem k tomu, že má keš momentálně 285 nálezů, tak samozřejmě vyluštit jde. Jak přesně, to ti teď neporadím, nejen, že je už opravdu pokročilá hodina a mozkový závity už moc nepracují, ale ona to je čtyřková kešule a to už nebývá luštění na 5 minut, i když někdy se i to podaří.
Jako základ bych po přečtení listingu i logů se vrhnul na keš coord.info/... tam bych viděl asi dost velkou nápovědu a pokud by ani to nezabralo, kontaktuj autory, ty by tě mohli nakopnout, kterým směrem se při luštění vydat.
Ale osobně bych to snad neviděl jako nějak extra složitou, skoro neřešitelnou šifru. Řešil jsem už složitější šifry a některý v celý sérii kešek. O luštění Alvareze se mi zdá ještě teď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.