Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak srovnat křivé přední zuby

Od: polnik odpovědí: 5 změna:

Mám dost křivé přední zuby. Dříve jsem nosil vysunovací rovnátka, ale ty mi vůbec nepomohly, tak jsem se na to vysral. Ale chtěl jsem se zeptat, že to jde i chirurgicky spravit - víte o tom něco, bude to bolet, jak dlouho to bude trvat, nemůže se něco pokazit? Nebo prej existujou i ty "na pevno" - kolik cca stojí, a za jak dlouho se mi srovnaj :).

výtka
Upozornění od sys hejkal 26. 08. 2011 21:57:01
zajímavé, přední zuby dost pokřivené... i ten jazyk je nějaký ne zcela normální, běžný...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Vysunovaci jsou k nicemu, souhlas:) Rovnatka napevno jsem mela dva roky a zuby mam krasne srovanane, samozrejme cim nizsi vek, tim lepe pro dotycneho. Moje rodice tenkrat rovnatka stala 10 000, myslim, ze dnes to bude podobne, mozna tisic sem, tisic tam. Navic v dnesni dobe je ma kdekdo a udelal se z nich krasny modni doplnek v mnoha barvach:)

Chirurgii bych brala az jako posledni nadeji, ale o chirurgickem rovnani zubu nic nevim.

polnik
hodnocení

Hejkale, já si nedělám sradu!

ladinpraha*

Hejkal to také myslí smrtelně vážně. Jazyk = způsob vyjadřování.

S tím nepůjde dělat nic. Pokud jsi se na zuby vy..., žádný zubař Ti do pusy nesáhne. Divíš se? Na pos... zuby bys určitě taky nesahal, štítil by ses jich.:(

Více štěstí při volbě slov. Vždyť ta naše čeština má tolik obratů a daleko hezčích, než je ten Tvůj. Zbav své zuby exkrementů, vezmi žvýkačku a utíkej k zubaři. Jaga.

doplněno 27.08.11 07:16:

Mohu Ti s klidem říci, že by mi nevadil slušný, milý a pozorný kluk s trochu křivými zuby. Daleko víc by mi vadil kluk sprostý, i kdyby měl zoubky jako perličky. Tak si vyber!

dzordz*
hodnocení

0x

Chirurgické zákroky se snad dělají jen v období, kdy vypadávají mléčné a narůstají trvalé zuby.

Jak už říkala martinaa, cena bude tak od desítky nahoru, všechno srovnat může trvat alespoň rok nebo i déle, v závislosti na charakteru vad. Pokud by se měl měnit tvar celého oblouku, obvykle se vytrhnou dva zuby (čtyřky) a pak se zbytek dorovná, což trvá zas ještě dýl.

Pokazit by se toho moc nemělo, po sundání rovnátek budou zuby určitě vypadat lépe než teď :) Nějak extra bolestivé to není, po nasazení budete určitou dobu (řádově dny) cítit neustálý tlak a pnutí, stejně tak po každé návštěvě, kdy vám to zubař přitáhne a posune. Od drátů i zámečků (ty kusy kovu, co jsou přilepené k zubům) můžete mít poranění rtů a tváří, jako když se kousnete při jídle, třeba při sportu vám to způsobí jakýkoli lehčí úder. Mno a také si budete muset čistit zuby mnohem častěji, prakticky po každém jídle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]