Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypočítat základ daně na hypotéku?

Od: tomasgulas odpovědí: 4 změna:

Přeji pěkné ránko... ehm *hi*

Je to podivné, ale nikde jsem na tuto otázku nemohl najít odpověď, ačkoliv snad tato otázka trápí vícero OSVČ, takže: Jsem živnostník, budu uplatňovat 60% paušál. Pro zjednodušení dejme tomu, že vydělám 300 000kč ročně. Po odečtení 60% dostanu částku 120 000kč, kterou vydělím 12 a dostanu 10 000kč. A otázka: Tohle je jakože čistý příjem, který budu deklarovat před bankou (hypotéka) NEBO se z tohodle ještě odečte zdravotní a sociální a teprve POTOM je to čistý příjem?

Děkuji všem profíkům *smich*

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

paaja*
hodnocení

2x

Paušál nahrazuje veškeré skutečné výdaje, ketré byste při normálním vedení účetnictví uplatnil. Takže i zdravotní a sociální pojištění. Banka by tedy měla vzít jako váš čistý příjem těch vypočtených 10t.

tomasgulas
hodnocení

Aha, děkuji Vám. Přijde mi to krapet divné, proto jsem položil dotaz, ale je fakt, že díky tomu bych na hypo mohl dosáhnout.

Jste posel dobrých zpráv *placni*

paaja*

Abych to ještě upřesnil - asi by se ještě měla odečíst daň z příjmu ...

tomasgulas
hodnocení

Jo, na tu jsem také zapomněl... asik proto, že po odečtení slevy na poplatníka je to stejně nula. Ale máte pravdu, musí být ve vzorci zahrnuta...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]