Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď + nemocenská + dpp

Od: terezaspk* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

pracuji 18 měsíců v jedné firmě, k poslednímu dni v červenci jsem podala výpověď z pracovního poměru. Zároveň k tomu pracuji jinde externě na DPP s hrubým výdělkem 11.500,-/měsíc, dohoda je sepsána s rozsahem 150hod/rok v trvání od 1.srpna do 31.prosince 2011. Nyní mi běží 2 měsíční výpovědní doba (srpen+září). Nabídku na zaměstnání od 1.října již mám, bohužel mám úraz a jsem dočasně na neschopence.

Když jsem teď zaměstnaná na HPP u firmy, kde mi platí sociální+zdravotní, peníze z DPP se pouze daní 15% daní, a tudíž se nestarám o zmíňované soc.+zdrav. Zajímá mě tedy: od prvního října bych teoreticky mohla nastoupit do nového zaměstnání, sice s určitým omezením, ale lékař mě snad už pustí. Kdyby mě nepustil, a byla bych na nemocenské, jak se bude nakládat s mým příjmem z externího zaměstnání? To totiž mohu vykonávat bez problému z klidu domova. Dále, mě zajímá stejná věc, kdybych nastoupila na úřad práce. K tomu mám penzijní připojištění 100kč/měs, toto bych si po tu dobu evidence na ÚP platila sama?

Mám ještě jednu otázku, která je čistě informativní, jde o kombinaci práce na HPP a pořízení živnostenského listu, to se potom soc.+zdrav. odvádí z čeho? A je možné také u toho dotřetice pracovat extreně na DPP?

Děkuji moc, nejasnosti upřesním a doplním.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

0x

Terezo, takže, pokud budete v pracovní neschopnosti i po 1. říjnu, jste tedy práce neschopná. Když jste pracovně schopna, tak práci na Dpp vykonáváte také doma? Tady opravdu nevím. Pokud budete v evidenci ÚP, tak si budete penzijní připojištění platit sama, pokud Vám to doposud platil zaměstnavatel a také byste to měla pojišťovně písemně nahlásit.

Co se týká hrazení soc. a zdr. poj. při živnosti souběžné s HPP, se odvíjí od výdělku ze živnosti. Vyhledejte si příslušný zákon na netu. Myslím, že poradí a doplní další. - stařenka

terezaspk*
hodnocení

Dobrý den. Když jsem pracovně schopná, práci na DPP vykonávám také doma, jde o práci na PC. V zaměstnání je to práce odborného charakteru, hodně jezdím a zařizuji, běhám po všem možném atd., což teď s nohou nemohu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]