Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyrážky na ruce

Od: amanda1979* odpovědí: 5 změna:

Udělala se mi na ruce malá krupička, mám ji tam už dlouho. Myslela jsem si, že jsem se prostě jen po něčem trochu osypala a neřešila jsem to, ale teď se mi to začalo šířit přes hřbet ruky až k prstu. Ze začátku jsem to mazala Sudocremem (něco jako tekutý pudr), buď to nedělá nic nebo to svědí, sem tam je to přecitlivělé. Než se dostanu na kožní, tak mě napadlo se zeptat tady.

Vyrážky na ruce

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na ekzém dceři dobře zabírá Calciová mast. Dá se koupit v lékárně bez předpisu. Než se dostanete na kožní, vyzkoušejte. Ale na to kožní si určitě skočte, jakmile to půjde.

doplněno 29.12.12 22:47:

Nepořídila jste si ani nový prostředek na mytí nádobí náhodou?

drejdl*
hodnocení

0x

Vypadá to jako ekzém, takhle na první pohled. Kontaktní nebo toxický. Popřemýšlejte, jestli jste v poslední době nezměnila prášek na praní, aviváž, kosmetiku, krém na ruce, domácí zvíře a tisíc dalších věcí. Než se dostanete na kožní, doporučuji ošetřovat večer před spaním bílou vazelínou /dostane se v lékárně/, nic jiného - hlavně ne měsíčkové, koňské a jiné masti, které alergizují samy o sobě. Na kožním dostanete rozepsaný krém s malým podílem kortikoidu k rychlému zklidnění a asi budete poslána na alergologii ke zjištění noxy.

amanda1979*
hodnocení

Na dotyk je to krupička, akorát některé pupínky jsou červené a více vystouplé. Právě, že jsem teď neměnila vůbec nic.

pohanka*
hodnocení

0x

Může to být svrab. Jedním z příznaků jsou pupínky a svědění. Později se rozlejzá dále po kůži a jsou i vidět chodbičky. Trochu mě ale mate, že už máte tyto příznaky delší dobu.

Zamyslete se, jestli jste nepřišla do kontaktu s někým, kdo by Vás mohl ohrozit, též, jestli jste nenavštívila nějaký hotel, ubytovnu horší kategorie, nepoužila po někom použítý ručník.

Myslím, že je nutné pomyslet i na tuto variantu. Dnes je okolo nás plno nemocí, nákaz, breberky, apod., které dříve byly opravdu vzácností. Pokud Vás budou zajímat i obrázky, jistě si je vyhledáte i další info na webu.

Například kolegyně byla poštípaná a pořád komáři, komáři. Nakonec jsem jí našla podle pupenů, že to jsou možná štěnice. A byly. Dvakrát již volali deratizaci.

amanda1979*
hodnocení

Svrab to není určitě.

Zkouším tu Calciovku, zatím je nejlepší ze všeho, akorát je blbé, že to o všechno otřu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]