Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém. Každý měsíc platím SIPO v hotovosti na poště. Mívám s tím problémy /abych měla dostatek peněz v hotovosti, poštu nemám navíc v místě bydliště/. Také se neustále zvedají poplatky za zaplacení SIPO, bylo to 6 Kč, pak 12, teď už chtějí 15 Kč měsíčně. A od 1. 10. budou ještě vybírat pětikorunu za doručení rozpisu. Mám účet u Poštovní spořitelny, mám internetové bankovnictví, i když s ním moc nedělám. Ale rozhodla jsem se, že to SIPO budu platit bezhotovostně.
Sháněla jsem informace už na 3 poštách, ale všude mi řekli něco jiného, mám z toho v hlavě kolotoč. Vím jen, že mohu platit: 1/ trvalým svolením k inkasu, kdy si nastavím limit, nebudu na to prý muset myslet a platba mi automaticky každý měsíc odejde. 2/jednorázovým příkazem k úhradě, kdy musím pamatovat, abych každý měsíc pokyn k platbě odeslala.
Nevíte ale, jak je to s poplatky za tyto služby? Která z nich je pro mě levnější, tudíž výhodnější? To mi nikde na poště konkrétně nedokázali říct a v nějakých poštovních cenících se nevyznám. Také by mě zajímalo, zda si tyto bezhotovostní platby mohu nastavit sama, či zda musím kvůli tomu na poště vyplňovat nějaký formulář. Děkuji za Vaše rady a přeji hezký den všem. Jaga.
Rozlišujme 2 činnosti:
1) Doručení papírového rozpisu - to zajišťuje Česká pošta a bude za to vybírat (ona ještě nevybírá?) těch 5 Kč. Tato částka bude (je) určitě připsána v rozpisu a zahrnuta do SIPO.
2) Platba SIPO - to lze zajistit složenkou nebo jakýmkoliv bezhotovostním převodem odkudkoliv a platí se tomu, přes koho platíte. Platíte-li složenkou, poplatek jde České poště a je v jejím ceníku. Platíte-li převodem z banky, poplatek jde bance a jeho výši určuje banka.
V případě Poštovní spořitelny (což je vlastně ČSOB) budu předpokládat, že si vše vyřídíte z domova přes internetbanking. Když budete chtít povolit automatické inkaso, potom zřízení "svolení k inkasu"je zdarma, ale každá měsíční platba přijde na 8 Kč. Když budete platit každý měsíc jednorázovou platbou (na kterou si budete sama pamatovat), zaplatíte 1 Kč za převod měsíčně.
Ahoj Marcelko,
tak konečně opět pošťácký dotaz, ke kterému se můžu vyjádřit Koukám na svoje ELB (el.bankovnictví) a v záložce "Inkasa" je třetí puntík "SIPO". Tam jde všechno nastavit, hlavně spojovací číslo a limit.
Pokud chceš konkrétní ceny, záleží na tom, jaký máš "program" - druh účtu, pošli mi info do vnitřní pošty Míša
Dostal jsem nedávno mail, ve kterém bylo mimo jiné toto:
Dobrý den,
zasílání Rozpisu bezhotovostní platby SIPO je automatickou součástí
této služby, máte možnost změnit způsob zasílání z papírové podoby (od
1. 10. 2011 za 5,- Kč) na e-mail, který je poskytován zdarma. Žádost o
změnu způsobu zasílání Rozpisu bezhotovostní platby SIPO lze fyzicky
podat na kterékoli poště vyplněním a podepsáním jednoduchého
tiskopisu. Zároveň poště předložíte některý z dokladů SIPO pro
kontrolu uváděných údajů. Elektronicky však o změnu požádat nelze.
Ještě jsem to nijak neověčoval.
Ale lze. Najděte si v Často kladených otázkách Co mám dělat, když chci zrušit měsíční službu zasílání výpisu zaplacených plateb?
Stejný formulář lze použít i když chci Rozpisy bezhotovostní platby SIPO zasílat na e-mail.
V srpnu jsem si podal žádost a již mi rozpis na září přišel na e-mail.
doplněno 12.09.11 20:55:Ještě odkaz: ceskaposta.cz/...
doplněno 12.09.11 20:58:Jinak tentokráte @spider nemá pravdu, přestože má 2x ohodnoceno. Správné informace podal @hm.
Tak díky vám všem už v tom mám jasno. Všechno lze vyřešit, jen člověk nesmí zapomenout, že má pusu a nesmí se stydět zeptat. Jo a taky musí mít dobré rádce. A a a a vo tom to je!
Děkuji za rady a mějte se hezky. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.