Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je možné, že ve 27 letech stárnu?

Od: klusik* odpovědí: 11 změna:

Ahoj, tedy ano, určitě stárnu, stárneme od narození, ale myslím tím, že na sobě pozoruji takové různé věci;

Např. nikdy se mi nestalo, že bych při parkování štěrchnul autem o okolní vozy či chodník, teď se mi to stává běžně. Při couvání nemám odhad na vzdálenost, myslím si, že jsem nalepen na auto za mnou (při podélném parkování), vystoupím, metr místa (Jezdím Ford Mondeo, takže větší auto, ale dřív se mi to ani s tranzitem nestávalo...).

Nebo se mi za poslední měsíc asi 2x stalo, že jsem projel na červenou - prostě jsem si nevšiml, naštěstí nikde nikdo...

Je to normální? Za asi 3 měsíce mi bude 28, nepřipadám si ale (duševně či tělesně) jinak starý.

Díky moc ;)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sargo*
hodnocení

1x

Ne, to není věkem, spíš nepozorností ;) Zkuste se dobře vyspat a papat vitamínky a nepodléhat dojmu, že už umíte jezdit, když jezdíte slabých deset let *smich* Btw, poslední dobou je příšerný počasí - tlaky skáčou sem a tam a dělají z lidí mimoně. Třeba to přejde, až bude trochu slušnější počasí ;)

hodnocení

1x

V jednom z komentářů se zmiňujete, že jste měl v poslední době nějaké problémy. Je prokázáno, že prožitý stres (úmrtí v rodině, ztráta zaměstnání apod.) vyvolává poruchy paměti a soustředění. Zažila jsem před pár lety těžký stres a od té doby už to s mou pamětí a soustředěním není úplně to, co bylo dřív. (Já ale na rozdíl od Vás opravdu stárnu, je mi skoro 2x tolik co Vám.) Zkuste si o tom něco přečíst.

claire*
hodnocení

0x

A není to něčím jiným? Třeba Vás něco nervuje, i podvědomě, tak prostě semtam opadne pozornost nebo soustředěnost. Já, pane, takhle stárnu už od 17 *smich* Čas od času. Ale to přejde. Kdybyste byl o 10 let mladší, tak si o Vás každý řekne, že jste zamilovanej. A co teď? Nejste? Přijďte na to, kam Vám myšlenky a starosti utíkají nejčastěji. Žena, děti, budoucí žena, budoucí děti, hypotéka, budoucí hypotéka, povýšení, budoucí povýšení? Většinou jde o peníze a o lásku. Stáří to ještě nebude ;)

klusik*
hodnocení

Zdravím,

díky za odpověď ;) Jasně, no ;) Chápu, kam tím míříte, no. Zamilovaný jsem, ale to už dlouho, v tom bych problém neviděl. Spíše mi přijde, že fakt ztrácím "přehled" - že se méně soustředím. Přitom ale nemyslím na nic jiného, když parkuji, tak prostě vidím, že jsem blízko, tak zastavím, vystoupím a jsem daleko ... zrcátka jsem neměnil ;)

Takže fakt netuším ;)

Děti žádné, dluhy žádné (žijeme raději v horším a šetříme na lepší), nevím, no. Ale rád bych na to přišel ;)

doplněno 12.09.11 13:40:

Očního jsem byl navštívit cca před dvěma měsíci, oči mám v pořádku...

A co takhle navštívit očního...třeba se Vám zhoršil zrak...;).

jabraka*
hodnocení

0x

Myslím,že to není způsobeno stárnutím.Já jezdím po silnicích republiky 50 let a neměl jsem vážnější kolizi,která by byla mou vinou.Určitě máš něco s psychikou,viděním,nebo s rodinou.Zapřemýšlej o sobě kriticky.

JABRAKA

klusik*
hodnocení

Tak já také neměl kolizi, ale prostě pozoruji, že to není ono. Třeba jedu a najednou zjišťuju, že jedu skoro v příkopě. Výpadky pozornosti (že bych jel třeba 2 vteřiny v bezvědomí) fakt nemám, soustředím se normálně na cestu, akorát stíhám sledovat (asi) méně věcí naráz, nevím.

Je pravda, že teď jsem měl trošku problémy, tak je možné, že to s tím souvisí, no ...

hodnocení

0x

:Dtak teď jsem se vážně musela zasmát...*smich*. Tohle se Vám nestává asi tím, že by jste stárnul, ale spíš tím, že se málo soustředíte na to, co děláte...;).

klusik*
hodnocení

Je to možné, ale PROČ? ;) ;)

doplněno 12.09.11 13:41:

Možná ... snad tomu přijdu někdy na kloub ;)

doplněno 12.09.11 13:52:

Tak unaven ... já nevím, přijde mi, že když mám volno, tak si moc neodpočinu ;) Protože stejně myslím na věci a tak ... spíš to bude fakt souviset s aktuálními problémy, no.

Proč? To nevím- zřejmě myslíte na něco jiného...*nevi*.

doplněno 12.09.11 13:44:

Nejste třeba moc unaven? Já nevím, třeba by to chtělo dovču a pořádný odpočinek...*slunce*.

anna007*
hodnocení

0x

Jestli třeba nepijete moc kafe nebo neberete nějaké léky?

Tenhle špatný odhad vzdálenosti může souviset například s tím, že jste málo venku, moc koukáte například na televizi nebo na monitor, tím se ten odhad deformuje.

Ale pokud je to jen občas, tak to zase může souviset s fázemi měsíce, někdo má více problémů kolem novu, kdy je jakoby ospalý, někdo zas kolem úplňku, kdy je rozčilený a vzteklý. Já osobně mám kolem novu pocit, jako bych se tím autem jen vezla a nechce se mi reagovat, mám zpomalené reakce. Jak člověk stárne, tak je na tohle víc a víc citlivější. A podobně i na nízký tlak ve vzduchu, když se třeba blíží bouřka (když je hodně mraků).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]