Nejste přihlášen/a.
Příbuzná má trvalé bydliště u mě v rodinném domě a bydlí zde. Má dluhy, pokud nebude splácet, hrozí ji exekuce. Chtěla bych se zeptat, jestli mají exekutoři právo zabavit majetek, který ji nepatří, a který můj majetek?
Slyšela jsem, že na to právo mají, protože tam má trvalé bydliště. A kdyby zde trvalé bydliště neměla a pobývala v mém domě, exekutor může odebrat majetek?
Postačujem že tam může mít majetek, ven s ní. Jinak shánějte doklady, lze i svědecky, kupní smlouvy, darování...
nemusíte jí vyhazovat fyzicky,postačí úředně-čili co nejdříve zrušit trv.pobyt přítelkyně na místním OÚ,MěÚ-ono to bohužel chvíli trvá...Samozřejmě odstranit její jmenovky ze schránky,dveří,zvonku...A ideální je napsat si lístek na dveře,že paní ta a ta zde již x let nebydlí,nemá tam žádné věci,své tel.číslo atd. Je to sice řekněme takové divné,ale exekutor-pokud vás navštíví ve vaší nepřítomnosti,byt může(nechat) otevřít za přítomnosti další úřední osoby a samozřejmě zámečníka...,takže uvidí-li tam onen takový lístek,nemůže ho jentak strhnout a vybílit byt-právě proto tam nechodí sám,jsou tam další osoby a je předpoklad,že ony osoby si lístek taktéž přečtou ...U známého to takhle zafungovalo-byl tam nějaký úřada z MěÚ a ten mu zavolal(naštěstí),přifrčel,zavolal rovnou i četníky,ukázal doklady ke všemu "hodnotnému" -prostě povinný zde tři roky nežije,nic mu tu nepatří,nevím kde se zdržuje,nejsem s ním v kontaktu...-a nashledanou pane exekutore...
Až na to, že exekutor se třeba nějakým lístečkem nechá na chvíli zmást, ale není blbej a skutečný stav si zjistí třeba dotazem u sousedů. A pokud tam ten dotyčný fyzicky bydlí, tak lísteček-nelísteček, do bytu klidně vejde a exekuci vykoná. A pokud ho lísteček hodně naštve, možná by ho mohl vyhodnotit jako snahu skrýt majetek dlužníka před exekutorem, čili maření exekuce se sazbou tuším až na jeden rok (jak pro dlužníka, tak pro osobu která maření napomáhá)...
jde o princip "sdělení informace"-bohužel jinak exekutorovi nemůžete dát vědět,že tam někdo nebydlí a nemá věci-nevíte jaký exekutor příjde a ani kdy-on si musí(ale v praxi na to trošku prdí,protože ví,že není žádný postih za neoprávněnou exekuci...) zjistit,kdo kde je ,žije má věci apod,-a jestliže nějaká dotyčná osoba u mne v bytě již tři roky nežije,nepatří jí tam ani ponožka,tak se musím snažit předejít neoprávněné exekuci-řešit zabavené věci následně a na své náklady je už trošku pozdě...
Paní a představte si, že jsem pronajala sklep v mém domě jakému si Slovákovi asi před 6ti lety, který za rok zkrachoval a dotedka mě otravují lidi s nezaplacenými účty, chodí sem policajti, lidí mi volají, celníci mi posílaji na jeho zdejší adresu dop. dopisy, nic neberu. Navíc tady byl člověk od soudu, já mu povídám, co mám dělat, jak toho člověka odtud odhlásit, vždyt to není možný tolik let být otravován. To by člověk nemohl za chvíli nic pronajmout, aby se bál, že břijde o barák. Řekl mi, zajděte si na obchodní soud tam se zeptejte a zrušte to. Nelenila jsem a šla jsem tam, řekli mi, že to NEJDE ZRUŠIT! To prý máte tak, brala jste nájem, tak s tím musíte počítat, brát nájem to jo, ale důsledky prý si nikdo neuvědomí. Nedávno mi zase jeden nájemník při sčítání lidu řekl listonošce, aby mu dala papíry, já na to, co vy na co je potřebujete a on, že se chce přihlásit jinak by platil pokutu, já povídám, vždyt tady nemáte trvalé bydliště, já jsem vám to nedovolila a on, že už se ted nemusí žádat majitele o povolení. Mám to v hlavě, půjdu za advokátem chodím stále na web na nahlížení do katastru, jestli je můj barák ještě můj. Dneska to jde bez problému přepsat ani nic nevíte. Nechtěla jsem vás vyděsit, jen abyste věděla, že v tom nejste sama, že takovouhle polízanici kvůli špatným zákonům má hodně lidi. Dneska máte memovitost a ráno se probudíte s nahou zadnicí a nevíte nic. Hodně štěstí.
Účtenky od všeho co je vaše a když narazíte na slušnýho exekutora tak ,,možná" budete mít štěstí že vám vaše věci nezabaví.
Vystěhovat ji nemůžu (je to na dlouho). Když tu ale nebude mít trvalé bydliště, tak jak zjisti, že tu furt bydlí?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.