Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ztloustnout?

Od: juglans® odpovědí: 12 změna:

dobry den,setkala jsem se s pani,ktera vazi 35kg,takze hruza a des.Netrpi zadnou anorexii a podobne,ale hrozi ji ze bude muset kvuli tomu do nemocnice,nemuze pribrat.mate nekdo podobne zkusenosti a co vam pripadne pomohlo?Dekuji za odpovedi

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majdalena*
hodnocení

1x

Dobrý den.

Tak něco podobného prožívám nyní i já.Ale já to mám psychického rázu. V červenci mi zemřel manžel a já nemohla ani pozřít sousto. Vážila jsem 85kg a nyní mám na výšku 178cm pouhých 63kg.Nedokázala jsem nic udržet v žaludku.Snědla jsem třeba 2 lžíce polévky a hned to šlo ven.Syn mi proto předepsal léky na psychiku a koupil kapky na podporu k jídlu, také mi kupovali každý den banány, nezatěžují žaludek a jsou lehce stravitelné, i když nemají moc vitamínů. Tak jsem ráno hned snědla banán nejdříve jen půlku.Za hodinu druhou půlku. K obědu jsem si dala kuřecí vývar, ale jen půlku šufánku. Zase za hodinu 1 lžíci rýže, trochu politou softem.A zase banán a tak jsem to dělala každý den. Někdy rýži, někdy 1 brambor. Jen maso mi moc nešlo. A nyní díky vnukovi, který nyní již tady bydlí, který mi stále upozornoval, abych něco snědla a rozptyloval mě, dokážu sníst celý banán k obědu sním šufánek polévky, 2 lžíce rýže i kousek masa. Ale stále, když přijede ze školy tak mě hlídá, abych něco pozřela, nebo chce uvařit to či ono a musím si s ním sednout a trochu něco pojíst. Váha moc nešla nahoru, ale 1 kg již ano. Tak nevím, zda Vaše paní je sama, či né.Víte ono samotné moc nechutná a odbývá se. Žaludek se stáhne a pak nejde nic do ust vzít. Doporučte jí ty banány a aby jedla, naco má hlavně chut. A kdyby to šlo, aby nejedla sama u stolu. A zvyšovat porcičky. Jestli není jinak nemocná, tak to může být skutečně psychického rázu. Majdalena

doplněno 12.09.11 09:51:

A na doplnění u jídla, když tam někdo bude, tak at stále někdo povídá, já vím není to slušné a nemá se povídat, ale ona bude poslouchat a nebude přemýšlet, kolik toho snědla. Vnuk vykládá stále něco a já najednou zjistila, že mám talířek s mimi porcí v sobě. A připravovat jídlo na malý dezertní talířek, pak to nevypadá tak hrozně ta porce a obden po půl lžících ji zvyšovat porce. Majdalena

hodnocení

0x

Kolik je té paní let a kolik měří? Měla děti, myslím tím ,jestli už rodila.

hodnocení

Asi 75 roku.meri asi 165,domnivam se ze ji habruje psychika a sni jen po drtkach,jakoby mela ztazeny zaludek.Rikam ji at malo ale kazdy 2 hod.

radarbrdy*
hodnocení

0x

Co takhle vypít před spaním 0.5l teplé smetany, to by měl přibrat každý. Ještě lze koupit ovocný cukur a hroznový cukr - nezatěžuje to trávení a dostanete tím do sebe hodně energie.

hodnocení

0x

Hmm,zajímavé,očividně ta paní asi nic moc nejí,svěřila se vám?*ee*Jinak,rada,co by měl člověk jíst,aby přibral asi zní:koláče,zákusky,zmrzlina,uzeniny,čokoláda,bonbóny,cukr,sádlo,máslo,vejce,mléko,maso,knedlíky...A vůbec nejlepší:fast food*hej*Ještě hodně pít slazené limonádky,např.ve sklenici Coly je 7 kostek cukru.;)

martinaa*

Jj, ovsem za pul roku ji odvezou s infarktem, zaludecnimi vredy ci aterosklerozou:D

hodnocení

Martino,sice nevim co vse to muze ovlivnit,ale je mi jasne,ze kdyz prestane v tele fungovat byt jen jedna vec z podvyzivy,tak pak jede vsechno.

hodnocení

Leky na nervy bere,k lekarum chodi pravidelne,ale hruza,moc toho nesni,hned zas nemuze.pul porcicky br.kase,mao uz rika ze se ji tam nevejde,pritom mlete,tak nevim co s ni.Kdysi jsem cetla ,ze med+ citron,nevim v jakem pomeru ,nalacno,ze srovna metabolismus a ze kdo je silny zhubne a funguje to i opacne.Po letech ten recept hledam a na netu a vsude se jen docitam,ze je to na hubnuti.To bych tomu dala,kdovi jestli to nebyl poprve blabol.Neznate to prosim nekdo?Diky

cocinkamichalka*

Ano - med může fungovat na hubnutí, obsahuje totiž jednoduché cukry, které tělo nemusí štěpit (recept: lžička medu do sklenice teplé vody + skořice, pít ráno a večer).

Našla jsem pro Vaši "paní"tohle: lekarna.cz/... Je to lahvička, která je vysoce kalorická. Pokud jí dělá problém jíst, tohle vypije. Problém je, že je to docela drahé. Konzultovala bych to s doktorem a nasadila. Dávali jsme to tchýni když byla nemocná a nemohla jíst. Mají různé příchutě.

dzordz*

Nutno dodat, že to sice je náhrada stravy ve smyslu přísunu potřebného množství energie, živin a látek, ale není to náhrada jídla. Takže pokud je toho fyzicky schopna, snažit se něco sníst stejně jako dosud a teprve pak, navíc, do sebe šoupnout ten drink.

Jinak chuťově to je poměrně hnusný, akorát tak zavřít oči a vzít to na ex.

hodnocení

0x

Hm, tak to je divné. Asi byste s ní měla jít k lékaři, jestli Vám na ní záleží, a jestli vůbec bude chtít. A víte, jestli je takto hubená už dlouho, nebo zhubla v poslední době? Ale i kdybyste to z ní vytáhla, stejně to nebude nic platné. Nejsme odborníci, naše rady jsou laické. Já myslela, že se jedná o nějaké mladé děvče. Ale mám kamarádku, má dvě děti, je po zdravotní stránce v pohodě a váží 40 i s postelí, vždycky byla tak hubená, že když přišla poprvé do jiného stavu, bála jsem se, že nikdy neporodí normální cestou. No, a porodila dvakrát. No, je to sice od věci, ale proto jsem položila tu první otázku.

doplněno 11.09.11 20:43:

Omlouvám se, četla jsem zbrkle. Vždyť ona k lékaři chodí. Tak si zase myslím, že když je pod lékařskou kontrolou, tak to s ní tak špatné nebude. Přece by něco dělal, ten lékař, myslím.

hodnocení

Diky vsem za zajimave nazory a zkusenosti.vzdavam to,pani musi do nemocnice,usoudila jsem,ze je tezka porizena psychicke potize,pujde do lecebny.jeste jednou dik

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak ztloustnout

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]