Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,asi před rokem jsem fotila s jedním fotografem,podepsali jsme smlouvu,ve které jsem uvedla,že nesouhlasím se zveřejnováním aktů.Fotily se pouze portréty,nicméně jsem si rozumněli a ještě dvakrát proběhlo focení,kdy jsem ho poprosila i o nafocení několika fotek pro svého přítele.Byly to akty.Dokonce jsme se na místě domluvili že po úpravě některé i smaže,že je nebude nechávat ani ve svých souborech aby nedošlo ke zneužití.Po asi půl roce jsem tyto fotografie objeila u něho na stránkách,psala jsem mu co to má znamenat,nejdřív mi odpověěl že to nejsou akty ale glamour,zaútočila jsem na něho, nakonec se moc omlouval,že došlo k chybě u něho na serveru a že jeho kolega nesprávně seřadil soubory,fotky okamžitě smazal a sliboval že se to nikdy nestane.Dnes jsem tyto fotografie objevila na jeho stránkách na fb,můžete mi říct jak se mám proti tomu bránit?Při svém postavení si nemohu takovéto fotografie dovolit,mohou mi zničit kariéru.Prosím poradte mi na koho se obrátit a jak situaci řešit,pokud jsou fotky zveřejněné již rok,pochybuji že si jich nikdo nevšiml,tento fotograf je velice proslavený...
A já jsem z toho jelen! Napřed píšete, že by Vám fotky zkazily kariéru, vyjadřujete to dost divným způsobem, (nalepit fotku na KSICHT), a pak se zase obáváte, že než byste si ji stačila stáhnout, abyste jste měla důkaz, že by ji vymazal on sám. Tím by se přece všechno vyřešilo, ne? jde Vám přece o to, aby Vaše fotografie nefigurovaly na žádných stránkách, když jste veledůležitá osobnost. Nezlobte se, ale celý příběh se mi zdá divný. Také píšete, že jste v žádném případě nesouhlasila s žádnými akty, a pak si rovnou řeknete, aby Vás vyfotil nahou pro přítele. A ten z toho byl nadšený? To se fakt divím. Snad si Vás mohl vyfotit ten Váš přítel. Tomu by snad nevěřila ani naivka, že fotograf fotky vymaže. A Vy jste vysoce postavená a neváháte svěřit své nahé tělo objektivu cizího fotografa. Divné divné. Mě to připadá spíše tak, že chcete peníze. A tomu bych rozuměla velice dobře. Fotograf nemá právo, bez Vašeho souhlasu, Vaše fotky zveřejňovat. Měl by Vám za to zaplatit, s tím souhlasím, a také jste dostala spoustu dobrých rad, jak postupovat. Nejlépe by to bylo domluvou. Také je z Vašich reakcí jasné, že se Vám vůbec nechce, nějak moc čeřit vodu. Asi k tomu máte své důvody.
Já vím, že mi neřeknete pravdu, ale mezi jakou klientelu to chodíte, s Vaším vytříbeným slovníkem. Já mám obavy, že vysoce postavení, budou jen ti klienti...
doplněno 11.09.11 19:28:A ještě něco, zařadila jste svou otázku do rubriky podnikání. Ale hodila by se spíše do "volné diskuze", nebo "společnost". Nebo to myslíte tak, že nevíte co podniknout?
Vzít fotky a smlouvu a navštívit právníka. Nebo navštívit fotografa, pohrozit žalobou a požadovat odškodnění.
Dobře,děkuji.Nevyznáte se v tom trošku?Co by mu hrozilo v případě právníka(do čehož se mi moc nechce,právě se pohybuji v Africe) a jaké odškodnění mohu požadovat?Radši bych to samozřejmě vyřešila s ním...
Chce to právníka, který má zkušenosti v této oblasti. Je to o detailním posouzení smlouvy, fotek a dalších aspektů. Co se týka odškodnění, záleží na vlastním uvážení, nakolik se cítím poškozen, resp. za kolik budu zveřejnění svých fotek tolerovat. Ale i tohle posoudí nejlépe právník vycházející z praxe a ze zkušeností s aplikací práva.
Čauec. Já Ti asik moc neporadím, ale pokud bych to chtěl já řešit (což je science-fiction, protože jsem škaredý chlap a vyšla i nějaká vyhláška, která mě zakazuje fotit ), tak bych šel normálně na fízly. A tím bych mu možná i předtím pohrozil. Udělal bych si "screeny" toho Facebooku. Teď mě ještě napadlo, že by mohla být nějaká možnost, chtít po něm prachy. Že si nemůže bez dovolení dát Vaše fotky na stránky. Jenže nevím, co jste měli ve smlouvě napsáno...
Ještě mě napadá-na fb nejsem a nemám ponětí jak bych to udělala-dá se stránka nějak "uložit"?Bojím se že když za ním s tímto přijdu,fotku smaže a už nedokážu že tam byla...
Shift + PrintScreen a pak uložit v programu na obrázky nebo obyčejně ve wordu (Ctrl + V)
Tak mi napište, co to je za "hajzlíka" do vnitřní pošty, já tam mrknu a co najdu, to zkopíruju. Pak vám to zase hodím do vnitřní pošty.
Děkuju moc za ochotu,jak jsem říkala,já na fb nejsem,kamarád který to tam našel už mi vyfocenou stránku poslal,dřív než jsem to sama našla,dík Ted jen vyřešit co s ním,nechci se tahat po soudech,to určitě ne,ale nenechám to být.Je to podruhé
Tak to je super! Bohužel, fotograv známý neznámý, tohle je neetické a protiprávní, takže se braňte. Šla bych určitě nejdříve na policii, tam vám poradí, co dál ev. to začnou řešit sami. Držím palce.
doplněno 10.09.11 16:55:Fotograf! I když... možná si to "v" na konci zaslouží.
Já si tedy dovolím být teďko brutálně upřímný: Pokud ten fotograf vypadá, jak většinou fotografové vypadají (viz Robert Vano), tak bych se normálně domluvil s kámošem, nějakým ranařem (u sebe bych tuto funkci zastal sám) a na férovku bych mu řekl mezi čtyřma očima, ať to dá okamžitě pryč a jestli se to ještě někde objeví, že mu urvu hlavu až u pr... zadku. Teď mě tak napadá, jestli Ty z toho nechceš náááhodou ještě něco vytěžit?
Odkazuju na to co jsem o sobě před chvílí napsala.Jsem docela sebevědomej člověk kterýho si plno lidí váží,takže to jen dopovím,až si tu fotku nalepím na ksicht,můžu se s ní jít projít mezi klienty a nafackovat si,jít se popřípadě zahrabat.Nestydím se za ně,jsou to krásné fotky ale potřebuju mít určitej respekt,sháním sponzory,pracuju s vysoce postavenými lidmi...a ted tohle Nikdy jsem se s podobnou situací nesetkala,nevím jak to vyřešit,do právníků se mi opravdu nechce,policajtů jakbysmet
V tom případě jsem si jenom já dovolil poskytnout hned dvě rady... A věřím oběma těmto radám. Asi zde nikdo nebude radit, aby se dotyčný shodou náhod ocitl na dně Orlíku s traverzou u krku.
Dobře ty :D Pokud by se ale našel někdo kdo volí variantu orlíku,měla bych pár kandidátů:D Ne,děkuju za radu,vážím si toho a upřímně ted jsem se skvěle pobavila.Tak já začnu hledat právníka...
Jsem rád, že jsi se pobavila. Ale vážně: Právník, policie, bouchač. Nic lepšího se asik vymyslet nedá. Jenže víš co, to je na pytel. Právník mu pohrozí, on to stáhne z fejsu, ale anonymně rozháže Tvé fotky po serverech. Pokud jsi známá, jak tvrdíš, tak se to stejně rozšíří... a proto by nebylo možná špatné místo právníka zvolit cestu strachu
P.S. Jeho, krindapána
Být já mladá a krásná tak jsem ráda, že mě někde vystavili a koukám to zpeněžit. Pokud je to bez vašeho souhlasu, podejte trestní oznámení, záleží co jste podepsala, šikulka tam mohl mít, že materiál je jeho vlastnictví a může s ním nakládat dle svého uvážení. Ti šikovní tuto větičku ve smlouvách mají. Nevím zda by nebylo lepší to nepitvat, možná se to ani nikdo nedozví ale jak se v tom začnete šťourat budou to hned vědět všichni.
Stojím za postavením nemocnice v indii,reprezentovala jsem naší republiku po celé Evropě co se týče podpory Židů a obnovy některých synagog,v tuhle chvíli začínám s projektem v Africe,pracuji na klinice...jestli se k tomu někdo dostane,můžu si tu fotku rovnou nalepit na ksicht...
Nic proti, ale na to, jak Vám hrozně "ve Vašem postavení" jde o anonymitu, tak teď jste prakticky prozradila svoji totožnost. Kdyby někdo chtěl a dal si tu práci naťukat pár hesel do googlu, tak Vás podle uvedených indicií snadno identifikuje. Pak - hypoteticky - může všude rozhlašovat, že paní XY nafotila akty a jsou k vidění na facebooku a už se rozjedou tamtamy a najednou k jménu přibude i fotka. Měla byste být opatrnější a předem si rozmyslet, zda se chcete chránit nebo chlubit. A vůbec - v dnešní liberální době nemůžou akty ohrozit kariéru nikomu. Co taková francouzská první dáma...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.