Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zjistim kde dotycny bydli a kde pracuje?

Od: sisinka* odpovědí: 5 změna:

Dobry den,zajimalo by me,jestli se da zjistit o konkretni osobe,kde bydli a kde je zamestnan? Veskere pisemne zasilky zustavaji lezet na poste,nebot dotycny se na dorucovaci adrese zrejme uz nezdrzuje,to mi rekla urednice na poste.A kde to tedy zjistim?Trvale bydliste ma na magistratu.Dekuji za radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Křižovat obec, okolí, kraj, republiku ... a hledat. Prostřednictvím detektiva. Bere nějakou dávku, důchod? Tak tam čekat. Oficiálně nijak, jaký je právní zájem?

sisinka*
hodnocení

dotycny mi dluzi penize,soudni obsilka mu prave nemohla byt dorucena,zustala lezet na poste.asi pred rokem bral davky v nezamestnanosti,ted by ale uz mel udajne pracovat,ale prave nevim kde.

buss

Už v otázce mohlo být o co jde a kolik dluží. Buď občanskoprávní žaloba (ta asi je), podle výše dluhu (zatajeno) zda by šlo uvažovat o podvodu tak PČR a stojí-li ten dluh opravdu za to tak i exekutor.

sisinka*
hodnocení

od soudu uz prislo rozhodnuti - platebni rozkaz,ale kdyz jsem asi po mesici zasla k soudu abych si nechala potvrdit ze rozhodnuti nabylo pravni moci,urednice mi zdelila,ze dotycnemu se nepodarilo platebni rozkaz dorucit.Proto jsem volal na postu,kam mu ted chodi posta,a bylo mi zdeleno,ze vse zustava lezet na poste a potom to vraci odesilateli.Tak me napadlo,ze zapatram,kde vlastne dotycny bydli,ale nevim jak to zjistit.Ale jinak dekuji za snahu pomoci.

To, že se adresát vyhýbá převzetí písemnosti, ještě nevylučuje nabytí právní moci. Občanský soudní řád ve svém § 49 říká:

Písemnost se ukládá

a) v provozovně provozovatele poštovních služeb, jestliže se písemnost doručuje jeho prostřednictvím,
b) u soudu, jemuž byla písemnost vrácena z důvodu nemožnosti zanechat výzvu,
c) v ostatních případech u okresního soudu, v jehož obvodu je místo doručení.

(4)

Nevyzvedne-li si adresát písemnost ve lhůtě 10 dnů ode dne, kdy byla připravena k vyzvednutí, považuje se písemnost posledním dnem této lhůty za doručenou, i když se adresát o uložení nedozvěděl. Doručující orgán po marném uplynutí této lhůty vhodí písemnost do domovní nebo jiné adresátem užívané schránky, ledaže soud i bez návrhu vyloučí vhození písemnosti do schránky. Není-li takové schránky, písemnost se vrátí odesílajícímu soudu a vyvěsí se o tom sdělení na úřední desce soudu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]