Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla jsem se poradit jak mám postupovat v následující záležitosti V roce 2007 jsme řádně koupili rodinný domek což máme doloženo řádnou kupní smlouvou, potvrzeno v LV.
Letos v dubnu nám na naší adresu na jméno původního majitele od kterého jsme domek řádně koupili přišel dopis od vymahačské agentury ohledně dluhu na původního majitele . Na obecním jsem zjistila, že původní majitel se neodhlásil z trvalého bydliště. Učinila jsem okamžitou nápravu a trvalý pobyt jsem mu zrušila což máme dokladováno oznámením od obecního úřadu.
Milá paní, nemáte se čeho obávat. Domek jste řádně zakoupili před 4 lety, máte kupní smlouvu, máte LV z katastru nemovitostí.
Co se asi stalo? Původní majitel nasekal dluhy, tak prodal dům, aby je mohl zaplatit nebo někam zmizet. Popřípadě nasekal další a na ty už neměl. Tím, že se z trvalého bydliště neodhlásil si jen pojistil to, že ho budou muset věřitelé tížeji hledat. Ale to vás nemusí trápit. Pokud jste dostali dopis od vymahačské agentury, měli jste jej poslat zpět s tím, že dotyčný na uvedené adrese nebydlí a dům je již 4 roky váš. Vymahači dluhů pak musí hledat jinde, ev. se musí věřitel obrátit na policii nebo podat žalohu k soudu o neuhrazení dluhu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.