Zdravím, V souvislosti se změnou DPH lze v případě kdy operátor změní cenu bez dph nahoru, vypovědět smlouvu bez udání důvodu. Toť žádná novinka. Rozhodli jsme se toho využít, jelikož v našem případě se cena bez DPH změnila (konkrétně se jedná o O2). Ale v praxi když jsme šli do O2, tak jsme se dozvěděli, že smlouvu zrušit lze, ale že nelze číslo uvolnit na předplacenou kartu, ale že bude úplně zrušeno! Zdá se mi to jako nepřiměřené a chtěl bych vědět, zda-li mají na to právo. Jeví se mi to totiž jako zastrašení a takovéto chování hodnotím jako neseriozní. Předem děkuji.
na strankach O2 pisi, ze zmenili ceny..v mem pripade snizili castku pausalu bez DPH, aby s DPH cena zustala stejna.. Nekomu se to asi mohlo navysit, protoze pisi, ze je mozne odstoupit do tusim 21.1. od smlouvy.. Standardne jsem nasla, ze prechod na predplacenku mozny je..cosi tam psali o tom, ze v posledni fakture nauctuji castku 300 kterou potom prevedou na kredit..ale jestli to je mozne i kdyz jim vypovite smlouvu to nevim..Osobne bych zkusila zavolat treba i nekolikrat operatorovi, protoze co clovek, to nazor..
Nemůže za to, ale nemůže změnit cenu bez DPH. Dám příklad, když stojí něco 100kč bez DPH (s 20% dph je to 120kč). A nemůže to samé po změně DPH stát 101kč bez DPH... Takovým principem to udělalo O2 - změnilo cenu bez DPH.
Zastrašování to je. Pokud se takto operátor chová, nepřecházejte na jeho předplacenou kartu, ale jděte k jinému operátorovi a rovnou se v této věci obraťte na něj, on přechod čísla rád zařídí.
Pokud potřebujete u o2 zůstat, tak zkoušet jít do jiné prodejny, nebo volat na infolinku, dokud nenatrefíte na někoho vstřícnějšího.
no nemyslim si že by to bylo tak jednoduche jak popisujete... nejjednodušší přenos číla je tehdy, když máte předplacenou kartu a jste ještě nejlépe v plusu... u paušálu už bych to neviděl tak jednoduše že to číslo bez keců pustí i když to bude vyřizovat jiny operator.. v tom vyhodu nevidim, on akorat za mě zadá požadavky pro přenos si myslím..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.