Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhrada zubů - porcelán vs keramika

Od: atrama® odpovědí: 4 změna:

Jaký je rozdíl mezi porcelánovým a keramickým náhradním zubem? Kolik stojí korunka, či můstek. Má někdo zkušenost? Díky za odpovědi. Nejlépe vlastní zkušenosti.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

petapeta*
hodnocení

2x
Porcelán je keramika. Ceny jsou u různých zubařů a zubních laboratoří různé. Zde je příklad ceníku: http://www.3dent.cz/cenik.html

expatronka
hodnocení

0x

Dobrý den, mám čerstvou zkušenost s metalkeramickou zubní náhradou horních zubů. Měla jsem všechny zuby vlastní, jen už vypadaly příšerně, tak jsem se k tomu kroku odhodlala. V první fázi mi lékařka zbrousila vlastní zuby do malých špalíčků. Broušení trvalo 3 hodiny, ale dostala jsem postupně 4 injekce. Následující den mi připevnila provizorní plastovou náhradu a asi za 14 dní jsem šla na první zkoušku kovové nástavby. Zuby musela ještě 2x přibrousit, to už jsem ani injekci nechtěla. Za další týden mi připevnila definitivní protézu, kde kov byl povrchově upraven keramickou sklovinou. Celé jsem to už tady popsala v červnu, nejdete to ve vyhledávači pod "metalkeramická zubní náhrada" a jsou u toho i fotky celého postupu. Náhrada 11 zubů mne stála 69.500,- Jinak další informace najdete ve vyhledávači na Seznamu. Patronka

Náhrada zubů - porcelán vs keramika
expatronka

Tady to je : poradte.cz/...

liska5
hodnocení

0x

Moje zubařka dělá hlavně zirkonové korunky, které považuje za hodně kvalitní. Jedna relativně malá na pětce mne vyjde tak na 5 tisíc. Je to na tři sezení. Asi bude záležet, ke komu chodíte.Praha a slezská periferie bude rozdíl. Můj předchozí starý zubař mi dal asi před 15 lety obyčejnou za 1200,-, a já na ní prokousala tu emailovou vrstvu až na holý kov..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]